Tarbiah Stories

46 Stories

Ke Syurgakah Aku ? by faaelqowiyyah
#1
Ke Syurgakah Aku ?by rfqhs
Impian setiap hamba Allah untuk kembali ke kampung halamannya. Ya, kita berasal dari syurga. Lalu mengapa tingkah laku kita sering menyerupai ahli neraka? Tepuk dada ta...
Tarbiah Santai by edvibes
#2
Tarbiah Santaiby 『 Ed 』
Sebagai ingatan untuk hambaNya. Santai tahap boleh tergolek atas lantai. ps; special for kaum Hawa Cover by @wasabie-
TAKDIR - Cahaya Yang Tidak Terpadam by HilalAsyraf
#3
TAKDIR - Cahaya Yang Tidak Terpadamby Hilal Asyraf
Sedekad berlalu semenjak Sang Ashura menumbangkan Kesatuan Lima Kerajaan dan mengabsahkan Kerajaan Utopia miliknya. Dengan meletakkan Lima Wilayah di bawah kekuasaan jen...
Amru Rebellion by HilalAsyraf
#4
Amru Rebellionby Hilal Asyraf
Amru belia sederhana. Membesar bernaungkan Madrasah Taujih Ruhiyyah diselia Buya. Selain ilmu agama, seni mempertahankan diri melengkapkan dirinya. CInta juga berputih d...
in one's good time by 00_hoku
#5
in one's good timeby etrangere
never we thought, we are slowly a part from HIM. became far... became stranger... even we come from HIM. we are sailing in the same sins but in different boat. maybe we...
Hikayat Satria-Satria Sejati: Arus Perubahan by HilalAsyraf
#6
Hikayat Satria-Satria Sejati: Arus...by Hilal Asyraf
Hikayat Satria-Satria Sejati: Arus Perubahan - Enam bulan telah berlalu selepas tragedi di Wagangada. Enam bulan juga Ariki dan rakan-rakannya berkampung di Hutan Maut b...
Hijrah? by AisyahAyesha
#8
Hijrah?by Double A
Leaving KPOP?! That's what I'm trying to do Dn bkt stkt sy. Anda juga. Kenapa kna tinggalkn Kpop? sbb.. klo anda asyik nk brkpop, bila je mse nk bribadah? Kt sni, sy akn...
Membunuh Muhammad by HilalAsyraf
#9
Membunuh Muhammadby Hilal Asyraf
Pertembungan antara kebenaran dan kebatilan semakin memuncak. Inteligen Kerajaan Malaysia masih tidak berputus asa memburu Nobu sebelum impiannya untuk merentasi masa di...
Usrah Time! by AkuSayangIslam
#12
Usrah Time!by Muslimah In Training
Ambillah masa sedikit dan bukalah hati untuk cari Allah... *** Bukan semua idea, ilustrasi atau video milik aku. Ia terserah kat hak masing-masing. Aku cuma sampaikan il...
Ikutcarakita by shinchia
#13
Ikutcarakitaby shinchia
Himpunan ayat lawak hambar, ayat-ayat tak pro acah hero. Enjoy !
Quotes! painfulroad by TheTarbiahSignal
#14
Quotes! painfulroadby Tarbiah Signal
Hey guys! I hope all of these quotes will bring positivity and make your day happier than before! 😄 visit us on telegram : @tarbiahsignal (@painfulroadch ni version lam...
Completed
Betulkah aku dah berubah ?  by ElhauraAdriana
#15
Betulkah aku dah berubah ? by sehelai gadis
Tanya hati , tanya iman . Sungguhkah kita dah berubah ?
TarbiahCoklat🍫🌸 by seketulfafah
#16
TarbiahCoklat🍫🌸by namikawai
Kata-kata yang terluah dari hati untuk men'tarbiah'kan diri sendiri dan juga orang lain. [Including many types of quotes;not only Islamic quotes] Happy reading❤️✨ Start...
Kembara Suci by AyatulHusna213
#17
Kembara Suciby Radiyah Binti Affandi
Di saat kau merasakan dunia itu patut kau lupakan
EMBUN JAMILLAH by ranynasiet
#18
EMBUN JAMILLAHby rany nasiet
mengisahkan hidup dua orang gadis yang berlainan latar kehidupan. nasib keduanya saling bertindih. jika salah seorang dari mereka bahagia, maka seorang lagi menderita, b...
Wasilah Tarbiah👊👊 by Cik_Ginger
#19
Wasilah Tarbiah👊👊by Cik_Ginger
Jalan hidup terbahagi kepada dua iaitu jalan yang lurus dengan jalan yang Allah murkai. Ia terserah kepada kita whether kita nak pilih yang lurus atau yang Allah murkai...
The Words by thekopipanas
#20
The Wordsby Nur Assni
Tulisan buat insan kerdil bernama manusia. :)