Perkahwinan Stories

22 Stories

🌷𝐂𝐈𝐍𝐓𝐀 𝐘𝐀𝐍𝐆 𝐓𝐄𝐑𝐀𝐊𝐇𝐈𝐑🌷 by IeraRoselyn
#1
🌷𝐂𝐈𝐍𝐓𝐀 𝐘𝐀𝐍𝐆 𝐓𝐄𝐑𝐀𝐊𝐇...by IeraRoselyn
Selepas beberapa tahun pemergian tunangnya, Haiyan Aniq terpaksa mengikut kemahuan bonda tercinta supaya mencari calon isteri dalam masa satu bulan saja. Jika tidak, bon...
Bidadari Adra Medina [ Slow Update ] by misszatull
#2
Bidadari Adra Medina [ Slow Update...by نور مايزاتول
Dan aku harap , kenal kita menghubung dekat , cinta Dia . [ cover by : @reenmedina ]
Masih Adakah Cinta [ On Going ]  by evaxender
#3
Masih Adakah Cinta [ On Going ] by arsya
" ini Kontrak kita. Cukup tujuh bulan kita cerai" kata si suami. " fine..but I also have a condition,selama tujuh bulan tu jangan sesekali awak sentuh s...
Coretan Cinta Terindah by saeyya
#4
Coretan Cinta Terindahby myuxxiz
Kejadian yang berlaku dalam hidupnya membuatkan dia begitu membenci lelaki. Namun tiada yang tahu, jauh di sudut hatinya, dia mengharapkan ada seorang lelaki yang akan m...
Completed
BARITH, CAN'T UNLOVE YOU  by Mell_Mariann
#5
BARITH, CAN'T UNLOVE YOU by Mell
BLURB : Bernikah tanpa pengetahuan keluarga di bumi London. Itulah permulaan kisah mereka. Barith atas kepentingannya sendiri. Manakala, Tasneem atas alasannya sendiri. ...
Hanya Kau Untukku by Rossirish9
#6
Hanya Kau Untukkuby Rossirish9
Pertemuan yang tak dijangka akan memberi beban buat Aurora Aurell untuk menerima Aiman Zukarnain. Beberapa kali gagal dalam percintaan membuatkan Aurora serik untuk...
Nuh Nahyan (نوح نهيان) by NurshaJ
#7
Nuh Nahyan (نوح نهيان)by Nur shafiqah
#1 in perkahwinan (23 August 2019) #1 in suamiisteri (23 August 2019) #1 in suamiisteri (3 October 2020) #2 in islamik ( 11 october 2020) Sebuah cerita yang mengisahkan...
Nafsu Atau Hidayah? [Slow Updates] by CreationGG
#8
Nafsu Atau Hidayah? [Slow Updates]by CreationGG
"Mana janji kau dengan Allah masa kau sakit dulu?" Sarah sudah pun bertunang dengan Rafie, calon suami pilihan ibu bapanya. Dia tidak membantah akan permintaan...
3 Love Story by naezafie_07
#9
3 Love Storyby naezafie_07
3 kawan baik yang mempunyai kisah cinta masing-masing. Setiap dari mereka mempunyai ujian perkahwinan masing-masing. 3 cinta yang berbeza, 3 syurga, 3 cinta, 3 masjid. N...
SAYA CINTAKAN AWAK by Norhalidah_96
#10
SAYA CINTAKAN AWAKby NORHALIDAH
" Dah orang tak suka,maka dia tak sukalah sampai bila bila,takkan aku nak paksa,aku just jalankan tanggungjawab je sebagai anak dan isteri ".
Seindah Keindahan Bunga by adilafitrihasbi
#11
Seindah Keindahan Bungaby Nraydla'26
Adellea Sofea seorang gadis yang bijak di kampungnya.Namun,apabila Adellea Sofea ke Kuala Lumpur kehidupannya semua berubah apabila dia bekerja dengan bekas kekasihnya i...
DERN (SU) by yrevelyn
#12
DERN (SU)by eveunfz
E V E U N F Z "Do you miss me?" he asks, a hint of a devilish grin in his eyes. "No, why would I?" I reply, stopping my real feelings from creeping u...
i'm Still Love You by NaashKrizta
#13
i'm Still Love Youby NaAsh
Kesalahan Yang telah aku lakukan dahulu, tidak layak mendapat keampunan. Kesakitan, keperitan serta penderitaan Yang aku sebarkan kepada orang-orang Yang ikhlas mencinta...
GILA TAK RINDU by HamidahMDJali
#15
GILA TAK RINDUby Hamidah MD Jali
Alangkah terkejutnya Nomi apabila Mr.KRab yang pertama kali nak jumpa tu,lelaki yang bergaduh dengannya di lampu isyarat! Apa lagi, bertekaklah budak dua orang tu. Adib...
Anugerah Tercipta by nazljaf
#16
Anugerah Terciptaby nnazja
"ni tangkap ni tangkap ni"- Aufa "eh Yi nak yang love tu"- Yi "11 tahun weh kau crush dekat dia"- Kyra "Tak semudah tu aku nak mengala...
Cintaku Tidak Pernah Sempurna [ON GOING] by muss03
#17
Cintaku Tidak Pernah Sempurna [ON...by aiza zira
Ditinggalkan sewaktu hampir akad nikah lagi beberapa jam membuatkan suasana yang sepatutnya diraikan bakal pengantin tetapi ditukar kepada duka. Pengantin lelaki lari p...
SEBELUM MENGENALIMU by __TIC__
#18
SEBELUM MENGENALIMUby The Imagination Crew
AMANDA adalah segala-galanya bagi aku. Tanpa Amanda, aku bukan diri aku. Ok tak description? macam haram jugak kan? Ini cerita romance tau! cc @Hanran99 saya buat sebab...
Completed
The Unknown Wife [OG]  by MrTheo_
#19
The Unknown Wife [OG] by ㄒ卄乇ㄖ ♡
' ᴰᴼᴺ'ᵀ ᴶᵁᴰᴳᴱ ᴹʸ ᶜᴴᴼᴵᶜᴱ , ᵂᴴᴱᴺ ʸᴼᵁ ᴰᴼᴺ'ᵀ ᵁᴺᴰᴱᴿˁᵀᴬᴺᴰ ᴹʸ ᴿᴱᴬˁᴼᴺˁ ' Muhammad Iman Zhariel seorang anggota polis yang tegas lagikan bertanggungjawab , Masa dahulu dia memp...
SEDIKIT BADAI by ayushida81
#20
SEDIKIT BADAIby Ayu Rashidah
Jika perlu ku tempuh badai itu, pasti ku harungi, kerana ku yakin, ada sinar mentari bakal terlihat akhirnya.