Pengalaman Stories

487 Stories

KISAH BENAR : SERAM by ehhmint
#1
KISAH BENAR : SERAMby e.m
[Based On Reality] Semua kisah yang diceritakan adalah pengalaman sendiri, sahabat handai, saudara mara dan lain-lain. Start ; 23.02.2017
Completed
Secret by arieszetana
#2
Secretby aries.zetana
haruskah ku terus diam dan tidak memberitahunya; tentang hubunganku dengan orang yang sangat, disanyanginya... "aku tidak akan memberitahunya, ini akan jauh lebih b...
Siri Bercakap Dengan Jin, Tamar Jalis ( Jilid 7 ) (COMPLETE) by MsQiey
#3
Siri Bercakap Dengan Jin, Tamar Ja...by Xiao Qiey
Sebenarnya Siri Bercakap Dengan Jin berbentuk memoir autobiografi Tamar Jalis dengan datuknya Kulup Muhamad Diah @ Long Mat Piah. Enam puluh peratus kandungannya berdasa...
MEMAHAMI, MENIKMATI, DAN MENEMUKAN HIDUP by ayeshadasilva
#4
MEMAHAMI, MENIKMATI, DAN MENEMUKAN...by Ayesha Da Silva
Hidup adalah apa yang kita jalani sekarang. Sulit atau mudah dalam menjalani kehidupan tergantung bagaimana kita memahami hidup, menikmati hidup, dan menemukan hidup itu...
Dendam Dari Kuburan 👻 by Alonkhendersons
#5
Dendam Dari Kuburan 👻by Hendersons
" Berdasarkan Dari Cerita Sebenar Dan Dibentuk menjadi satu cerita Seram "
DEAR DIARY : BEFORE I GO by ALinArdiAnii
#6
DEAR DIARY : BEFORE I GOby ALin ArdiAnii
Cerita ini menyedihkan tapi kalau akhirnya mungkin bisa sedih bisa gak soalnya kalau di pikir pikir gue gak suka yang sedih sedih dan gue harap happy ending hehe liat nt...
Nota Dari Penjara by jeffhamz
#7
Nota Dari Penjaraby jeffhamz
Catatan suka duka seorang banduan yang terkurung dalam sebuah penjara besar berkeluasan 330,000 kilometer persegi dengan penghuni seramai 33 juta orang. Di penjara ini t...
HOPE - my story as a positive covid-19 patient (End) by fanyawomenly
#8
HOPE - my story as a positive covi...by nia fanya
Hanya berisi kegiatan dan pengalaman saya selama menjadi pasien positif covid-19 yang akhirnya pergi ke tempat karentina yang disediakan oleh pemerintah di daerah saya. ...
Completed
SENJA by afikruyani31
#10
SENJAby afikruyani31
cerita ini bedasarkan kisah nyata yang saya alami:) btw ini di ketik pas jam 18:00 loh baca nya pas maghrib biar lebih greget (^,^) selamat membaca.....jangan lupa kasih...
SENTAP🔥🔥 by dileo-reo
#11
SENTAP🔥🔥by leonard
Ini bukan satu bebelan. Yes.. Maybe adalah sikit kot. Kot.. Ini pasal pengalaman.. Ini pasal hikmah.. Apa yang aku nampak dan realise something ,aku akan tulis. That's w...
Meniti Jembatan Gelap by CynthiaHerlind
#12
Meniti Jembatan Gelapby CynthiaHerlind
Menceritakan tentang pengalamanku mengenal seseorang yang kisahnya cukup menyedihkan sewaktu kuliah dulu,jadi ini kisah nyata ya dan mungkin bisa dijadikan pengajaran ju...
CERPEN by bangridlo456
#13
CERPENby bang_ridlo456
Kumpulan cerpen, bagi kalian yang ingin membaca cerpen terbaru bisa reques di akun bang ridlo yah,........... hehehehe mungkin ada yang pengen denger cerpenya abang hehe...
Bumi sakura, Aku datang ! by amsyah01
#14
Bumi sakura, Aku datang !by Amaly Syahmie
Selepas tiga tahun menaruh harapan, Hami akhirnya berjaya merealisasikan impiannya untuk belajar di negara Jepun. Meskipun kehidupannya tampak biasa, pelbagai cabaran ya...
Alfabet Ceritaku by hnisasahina
#15
Alfabet Ceritakuby HNisa Sahina
cerita singkatku dari A - Z yang terbagi dalam 2 chapter dimana setiap chapter adalah orang yang berbeda.
Completed
Item Dan Berbulu... by GuntingKertasBatu
#16
Item Dan Berbulu...by Anonymous
Ada Empat hal yang gw takutkan dalam hidup gue. Pertama: Nyentuh Anjing, Kedua: dikejar Anjing, Ketiga: digigit Anjing, Keempat: dijilat Anjing.. Inti dari seluruh inti...
Completed
KIsah Hidupku by DhonihMiibu
#17
KIsah Hidupkuby Dhonih Miibu
Sebuah cerita pengalaman Pribadi
Completed
F I X by pionir
#18
F I Xby PIONIR
Masa Lalu adalah Kenangan, Masa Depan adalah absurd.
DIBUKA PENDAFTARAN!! Call 0813-3393-3034, PKL SMK Jurusan TKJ di Blitar by tempatpklsmkdiblitar
#19
DIBUKA PENDAFTARAN!! Call 0813-339...by Tempat PKL SMK di Blitar
KLIK https://wa.me/6281333933034, PKL SMK Jurusan OTKP di Blitar, Tempat PKL SMK Jurusan Multimedia di Blitar, Loker PKL SMK Jurusan Multimedia di Blitar, Tempat PKL Unt...
Completed
Kembara Raya by naeemdergawi
#20
Kembara Rayaby naeemdergawi
Kisah benar 2 orang anak muda mengembara semenanjung Malaysia menaiki motorsikal kapcai Honda ex5 dream. Perjalanan sejauh 3500 kilometer disempurnakan dengan jayanya. B...