Ceritamelayu Stories

63 Stories

Hanis by _keyboard98
#1
Hanisby _keyboard98
Mengisahkan seorang remaja berusia 17 tahun yg bernama Hanis. Gadis lepasan spm ini membatalkan hasrat utk menyambung pengajian demi ayahnya yg sudah uzur. Namun kisah h...
Panduan Wattpad by AmbassadorsMY
#2
Panduan Wattpadby Wattpad Malaysia
Panduan Wattpad adalah panduan asas tentang cara-cara menggunakan Wattpad secara menyeluruh bersertakan tips tentang cara-cara mempromosikan karya, menambahkan reads dan...
CREEPY PASTA  by sayap_malam
#3
CREEPY PASTA by sayap_malam
Tak de description. Baca jelah. Jangan lupa vote untuk aku semangat sikit tulis.
Completed
I Love My Cousin  by Raa_Moonlight
#4
I Love My Cousin by Raa_Moonlight
This story just my imagination 🤭 enjoyy reading Sinopsis Mengisahkan Zara yang TERjatuh cinta pada abang sepupunya sendiri, dia tidak menyedari sejak bila perasaan itu...
koleksi cerita ser4m  by ElYani4
#5
koleksi cerita ser4m by eynarah
Kira -kira 30 % dari pnduduk bumi adalah dari kalangan makhluk ghaib ... "Jangan fikir kami tak wujud " Enjoy it ... Sila lah baca mana tahu suka... Original f...
Merisik Rindu by TypewriterPink
#6
Merisik Rinduby zarra
Sebuah buku mini novel yang memuatkan 3 cerita pendek Jalan-jalan Cari cinta Cik Pemikat Hati Kerana Cinta Memilih Kamu Pre Order telah dibuka sehingga 10 Januari 2019 C...
THE END ( DEAD ) by HaiiQueen
#7
THE END ( DEAD )by Unknown
" Biar tersalah ampun , jangan tersalah hukum " Bermula dengan penemuan surat yang misteri membawa kepada sebuah pengembaraan merentas masa . 22 orang ahli kel...
Mir Husna by Healer2103_Take
#8
Mir Husnaby Healer
Mir Husna seorang doktor bedah jantung yang berjaya di London namun kembali pulang ke Malaysia untuk menyelesaikan thesis bersama dengan gurunya. Husna ialah anak angkat...
Sepupuku atau Cikguku? by Noha-fiq
#9
Sepupuku atau Cikguku?by NH
Nur Qifahd Qaireen seorang gadis biasa yang dibesarkan dengan tegas oleh seorang ibu bernama Qhaireena. Sifat ibunya yang suka menentukan keputusan untuk dia dan adik b...
Informasi Terkini Wattpad by AmbassadorsMY
#10
Informasi Terkini Wattpadby Wattpad Malaysia
Dapatkan informasi terkini dari Wattpad HQ seperti pertandingan yang sedang berlansung dan maklumat penting di sini.
MERTUA ANGKER by AshrafOshin
#11
MERTUA ANGKERby A.A.R
Kahwin tanpa restu, dibenci mertua sehingga dibomoh. Apakah kesudahannya? Mertua Angker.
FIGHTER by NSCorporation
#12
FIGHTERby Novel Semalaya Corp.
F I G H T E R Dia seorang anak yatim piatu, ibunya telah mati syahid setelah selamat melahirkan dia. Namun, kematian bapanya juga berlangsung pada tarikh yang sama. ...
Teknik Memenangi Anugerah Wattys dan Anugerah Lain by Alanna
#13
Teknik Memenangi Anugerah Wattys d...by Alanna B.A
Adakah anda ingin menyertai sebuah pertandingan menulis? Bacalah buku ini untuk mendapatkan beberapa tips penulisan/pengkaryaan. Featured di #WattpadBlockParty
Marriage Proposal by orkidmatahari
#14
Marriage Proposalby Orkid Matahari
Setelah kematian bapanya, Hannah mengetahui satu rahsia yang telah disimpan rapi oleh arwah bapanya. Kerana rahsia itu lah, bertahun Hannah menangguhkan hasratnya untuk...
Miracle In A Dream°Sehun by sisfancy
#15
Miracle In A Dream°Sehunby Jung Jaehyun
"sehun bangun.." "jangann" "mana sehun?" "no! dia bukan sehun!" "jangan seksa saya macam ni" _____ Haaa...Nak tahu kesu...
Jatuh Cinta di Kuala Lumpur by nellaini
#16
Jatuh Cinta di Kuala Lumpurby ninanabila
Alya dan Zamarul bertemu di dalam kehidupan mereka dan jatuh cinta, sedangkan mereka berdua dari dua dunia berbeza . Namun rasa cinta yang kuat membuatkan mereka seperti...
Si Dia. by Filadhm__
#19
Si Dia.by Filadhm.
Farah, gadis yang mempunyai luka yang sangat sukar untuk ia lupakan sehingga menyebabkan dia telah tawar hati untuk bercinta. Luka yang telah diberikan oleh seorang lela...
Musaffir Rugged by syafiqkhalid
#20
Musaffir Ruggedby Syafiq Khalid
Dibesarkan sebatang kara, aku mula menemui jalan untuk membina kerjaya selepas beberapa kali diuji dengan pelbagai masalah. Dipalit kegagalan dalam semua aspek kehidupan...