Ceritamelayu Stories

65 Stories

crush? by nnadnn
#1
crush?by nnadnn
taktahu la gaes . try je lah baca hahah
Panduan Wattpad by AmbassadorsMY
#2
Panduan Wattpadby Wattpad Malaysia
Panduan Wattpad adalah panduan asas tentang cara-cara menggunakan Wattpad secara menyeluruh bersertakan tips tentang cara-cara mempromosikan karya, menambahkan reads dan...
MAFIA'S LOVE by frisndra
#3
MAFIA'S LOVEby 𝓢𝓪𝓷𝓭𝓻𝓪
[ ON GOING ] [ EDITING ] Be careful who you trust, even the devil was once an angel TENGKU HARAZ HAZIQ × TENGKU SANDRA ELINA ••• START : 11 JUN 2021 ...
Surat Untuk Azazil by Osmandeen
#4
Surat Untuk Azazilby Osman Deen
(Tarikh Mula: Dis/18. Bakal Terbit 2021) Malik merupakan seorang pelajar yang telah menangguhkan pelajaran untuk menjaga ayahnya yang terlantar sakit kanser. Setelah ber...
You Are My Future by AnissRaudhah
#5
You Are My Futureby Aniss Raudhah
salah seorang kumpulan 4Teen ,menghadapi koma selama 4bulan . seorang perempuan yang bernama Kei akan selesaikan masalah Hyun Jong lalu dalam masa yang sama Kei jatuh ci...
Completed
ℳℯ𝒽,𝖲𝖺𝗇𝖽𝖺𝗋 𝖯𝖺𝖽𝖺 𝖠𝗄𝗎! by JungkookieBonobonoya
#6
ℳℯ𝒽,𝖲𝖺𝗇𝖽𝖺𝗋 𝖯𝖺𝖽𝖺 𝖠𝗄𝗎!by BangtanSeonyeodan😜
𝐾𝑎𝑡𝑎 𝑜𝑟𝑎𝑛𝑔 𝑡𝑎𝑘 𝑘𝑒𝑛𝑎𝑙...𝑚𝑎𝑘𝑎 𝑡𝑎𝑘 𝑐𝑖𝑛𝑡𝑎..𝑇𝑎𝑝𝑖 𝑘𝑎𝑙𝑎𝑢 𝑑𝑎ℎ 𝑘𝑒𝑛𝑎𝑙,𝑎𝑠𝑦𝑖𝑘 𝑛𝑎𝑘 𝑚𝑒𝑛𝑦𝑎𝑘𝑖𝑡𝑘𝑎𝑛 ℎ𝑎𝑡𝑖 𝑗𝑒..𝑏𝑢𝑎𝑡...
koleksi cerita ser4m  by ElYani4
#7
koleksi cerita ser4m by eyairah
Kira -kira 30 % dari pnduduk bumi adalah dari kalangan makhluk ghaib ... "Jangan fikir kami tak wujud " Enjoy it ... Sila lah baca mana tahu suka... Original f...
CREEPY PASTA  by sayap_malam
#8
CREEPY PASTA by sayap_malam
Tak de description. Baca jelah. Jangan lupa vote untuk aku semangat sikit tulis.
MARIA by AshrafOshin
#9
MARIAby A.A.R
Sifat Hasad dengki, Dendam dan Iri ni memag dah jadi lumrah hidup manusia. Ini jugak yang berlaku pada Maria. Nama yang sama, tapi berbeza personaliti. Bila hidup bertun...
Hanis by _keyboard98
#10
Hanisby _keyboard98
Mengisahkan seorang remaja berusia 17 tahun yg bernama Hanis. Gadis lepasan spm ini membatalkan hasrat utk menyambung pengajian demi ayahnya yg sudah uzur. Namun kisah h...
HANYA DIA UNTUKKU by AileeQistina95
#11
HANYA DIA UNTUKKUby Ailee Qistina
Iqbal seorang 'antertu' yang terlalu sibuk dengan kerjaya bergelar doktor pakar jantung, namun hatinya terbuka setelah Azlin kembali dalam hidupnya. Namun, Ameera yang t...
<It's YOU>(BTS FF) by JK_97_07
#12
(BTS FF)by JK_97_07
Oki oki...so..first..ini cite bm and dy psl BTS ff I'll give more description nnt🐥
ILUSI by hazelhaven9
#13
ILUSIby hazelhaven9
ILUSI membawa imaginasi anda kedunia ke 2.Ilusi hanya sekadar mimpi atau 'dia' yang menjadikan Ilusi itu satu kenyataan.Menceritakan mengenai seorang penulis novel thril...
Aku Hanya Pendosa by mia_humaira0801
#14
Aku Hanya Pendosaby Damia Humaira
Setiap apa yang aku lalui sepanjang aku hidup, hanya allah yang tahu. Kerana aku pasti, jika aku bongkarkan nya, diri ini bakal ditinggalkan sendirian. Maaf kerana terpa...
Antologi Fiksyen Mikro by AmbassadorsMY
#16
Antologi Fiksyen Mikroby Wattpad Malaysia
Cerita-cerita yang bakal anda temui dalam koleksi ini bukan kisah biasa. Mengetengahkan bakat-bakat terbaik dunia penulisan melayu Wattpad, meliputi pelbagai genre seper...
Merisik Rindu by TypewriterPink
#17
Merisik Rinduby zarra
Sebuah buku mini novel yang memuatkan 3 cerita pendek Jalan-jalan Cari cinta Cik Pemikat Hati Kerana Cinta Memilih Kamu Pre Order telah dibuka sehingga 10 Januari 2019 C...
Cintaku Berputik Semula 💞 by abynzr
#18
Cintaku Berputik Semula 💞by ryuzr
Aku ialah seorang wanita yang susah untuk jatuh cinta dengan mana-mana lelaki. Meskipun darjatnya tinggi menggunung, paras rupanya yang sempurna dan selainnya, sedikitpu...
Si Dia. by Filadhm__
#19
Si Dia.by Filadhm.
Farah, gadis yang mempunyai luka yang sangat sukar untuk ia lupakan sehingga menyebabkan dia telah tawar hati untuk bercinta. Luka yang telah diberikan oleh seorang lela...
The Broken Promise [ ONGOING ] by LeynaRenea
#20
The Broken Promise [ ONGOING ]by LeynaRenea
Eshaal, si genit yang berjiwa besar. Lahir dari keluarga yang berjiwa pendidik. Shaddix, pertama kali melihat Eshaal mula tertarik. Kesukaran untuk menawan hati Eshaal t...