Cemburu Stories

Refine by tag:

132 Stories

Semesta by ttandattanya
Semestaby ttandattanya
"Hanya ada dua kemungkinan. Kamu yang berubah atau semesta yang akhirnya berubah. Masalahnya cuma satu, kamu itu semestaku." Sejak kecil Tania dan Faris tak pe...
+11 more
Sebuah Kisah Baru Tentang Kita by WidiSyah
Sebuah Kisah Baru Tentang Kitaby WidiSyah
#1 Sebuah Kisah Baru Tentang Kita Gama Series #2 Dan entah sejak kapan kumulai datang ke taman tempat kami bertemu pertama kalinya. Berharap dia ada disana, menungguku...
+16 more
P.A.H.I.T  (slow update) by klyfro
P.A.H.I.T (slow update)by kumbang merah
Haura Umaira- Seorang wanita bergelar isteri diusia 24 tahun. Isteri kepada Amriq Aiman. Setelah 2 bulan mereka melalui fasa perkahwinan, perangai Amriq semakin...
+4 more
Demi dendam dan cinta by mallivarose_
Demi dendam dan cintaby Mallivaa
"Kalau kau nak kad ni balik boleh, tapi dengan satu syarat"kata rayber "Kalau aku taknak , kau nak buat apa"kata ku bersilang tangan "Kalau takn...
+15 more
Vanila by AlexandroDominic
Vanilaby Alexandro Dominic
Miki adalah seorang pelajar yang tidak pernah memikirkan mengenai cinta dan perempuan dalam hidupnya. Tidak seperti teman-temannya yang sudah kebelet mencari pacar dalam...
+10 more
Nanda by mlta_16
Nandaby maulita lita
Almira, gadis dingin dengan kepintaran dan postur tubuh yang banyak diinginkan oleh gadis lain seumurannya, bertemu dengan seorang lelaki periang yang tak lain dan tak b...
+5 more
BABY JUDE by SeffanoDekavana
BABY JUDEby Seffano kavana
SINOPSIS BABY JUDE BY:SEFFANO KAVANA Jerick terpaksa berkahwin dengan gadis pilihan Dato seri Simon iaitu Bella, Bella gadis kampung yang lemah lembut dan penyabar ora...
+5 more
POSSESSIVE KING by parkkinah
POSSESSIVE KINGby parkkinah
"Akhirnya setelah 100 tahun mencari mu, aku berhasil bertemu dengan mu. Kali ini aku tidak akan melepaskan mu." (Xanthos Fredell Maximilan) "Siapa kamu? A...
+3 more
ThE SeCrEt CrUsH by diraxmy
ThE SeCrEt CrUsHby 안녕
Sinopsis "THE SECRET CRUSH" Ia mengisahkan tentang seorang perempuan yang bernama Mayrina Ellyana Elly sedang anggau dengan lelaki yg bernama Efiq Harr...
+20 more
Complicated Love by IkoCloaji
Complicated Loveby Reyna
Rank#2#Dewa 10-05-19: @revisi setelah tamat. Elsa menghela nafas berat. "mulai hari ini gue jadi babu loe.! " "bagus loe ingat, satu bulan ke depan loe h...
+4 more
Isteriku Psiko[slow update] by fiqahisyam
Isteriku Psiko[slow update]by NUR SYAFIQAH
Awak didenda sebab tidak membawa buku dan saya takkan bagi muka kat awk pergi berjemur di tgah padang..Sekarang!!!-Sir Adrian Dia ni memang tk tahu kan aku ada migrain t...
+6 more
I FOUND YOU AS MY WORLD !  ( slow update ) by Iftair97
I FOUND YOU AS MY WORLD ! ( slow...by Iftair
Hadirnya dirimu adalah sebagai dunia baru buatku. Kau yang memberikan segalanya. Rasa sakit juga bahagia. Kau yang menjadikanku sebagai ibu hanya dalam semalam, dan meng...
+8 more
Pupus ( Ketika Bahagiamu, bukan aku ) by NonaEsih
Pupus ( Ketika Bahagiamu, bukan ak...by NONA ESIH
Tentang kamu yang buatku bahagia, dan dia yang membuatmu bahagia. semuanya saling membahagiakan, bedanya bukan aku alasan untukmu tertawa.
+11 more
Highschool love story by nasidingin
Highschool love storyby telurmata
Menceritakan tentang kisah percintaan dari zaman sekolah hingga mereka bekerja dan mempunyai anak Stay tuned gais !
+14 more
Danse d'amour (MALAY FF) by alessanajwa05
Danse d'amour (MALAY FF)by Nur Alessa Najwa
Tengku Nur Dayana Batrisya . Seorang gadis yg minat dalam tarian dan juga peminat Kpop . Sebut ja tajuk lagu mana-mana pun , dia akan menari dgn perfect sekali . Dia tel...
+10 more
Hadirnya Dia by nurnifayu
Hadirnya Diaby Nif Ayu 🌸
"Ini takdir kita la sayang". Ujar Ahmad Fawwaz dengan senyuman nakal. Tertelan air liur Adira Safina melihatnya. "Miang dia dah datang". Adira Safina...
+6 more
CEMBURU BUTA by mOmOeverly
CEMBURU BUTAby momo
SABAHAN SLANG Cerita ini mengisahkan tentang Clara dan Jason, pasangan tidak berkahwin tetapi sudah tinggal serumah dan mempunyai seorang anak lelaki. 7 tahun gembira b...
+1 more
Cinta Memang Begitu by EvaDestrianti
Cinta Memang Begituby Eva De
Cinta itu layaknya langit yang maha luas. Ia menaungi seperti payung yang melindungi insan dari hujan, cinta menghadirkan bintang-bintang yang menjadi alasan hadirnya se...
Completed
+2 more
Bunga Dahlia, Bungaku Yang Hilang by AriWicaksono006
Bunga Dahlia, Bungaku Yang Hilangby Ari Wicaksono
Aku adalah Rasidin bin Jafar, atau dipanggil Rasid. Sejak kecil aku punya teman yang cantik, Dahlia Fatma bin Abdul Azis namanya atau dipanggil Dahlia. Saat masih kecil...
+7 more
MiSs, SwEeT TaLkEr by nurazzhra
MiSs, SwEeT TaLkErby nurazzhra
Cinta itu sebuah pilihan, memilih untuk dincintai atau mencintai.
+5 more