Select All
  • Kisah Hidup Yuki:Budak Berambut Putih
    17.1K 2.1K 78

    Yuki Amane, seorang budak yang merupakan Bangsa Ahli Sihir White Sky yang terakhir. Bangsa Ahli sihir yang paling terkuat & sangat di sayangi oleh orang ramai kerana bangsa yang sangat ramah & baik. Tetapi bangsa ini telah di halau keluar dari kerajaan kerana sebuah kejadian sehingga bangsa ini pupus melainkan Yuki y...

  • Zariel:Budak Berhood Putih
    1.7K 272 13

    Kata orang, dunia tak adil, kejam, tidak sentiasa indah mahupun tenang & sebagainya. Itulah nasib seorang remaja lelaki bernama Zariel. sejak dari bayi lagi, dia sudah dibuang ke hutan pada malam yang dipenuhi salji. Ditinggalkan bersendirian pada malam yang dingin itu. Nasibnya mulai berubah sebaik saja dia ditemui o...

  • LEON: THE TIME CONTROLLER
    67.7K 6.9K 96

    Kuasa untuk mengawal masa. Cool isn't? Bagi aku kuasa ni tidak lain hanyalah sebuah sumpahan. Nama aku Leon A. Einsley. Aku mempunyai kuasa untuk mengawal masa. Sebuah kuasa yang agak unik dari salah satu Supreme Gods and Goddesses, iaitu Dewi Ashriel. Tidak lupa juga, aku hidup di mana dunia ini seringkali diserang...

    Mature
  • TALE OF BROTHERHOOD : FIRST ARC™ (C)
    55.1K 6.2K 110

    Pada yang baru membaca sila baca TALE OF YOUNG PRINCE (Karangan LuqmanReezal) & TALE OF YOUNG PRINCE : SECOND TRIAL (karangan Wanzenith) untuk pemahaman ============================= Fallen telah terhapus dan semua menjadi sedia kala,normal tanpa sebarang masalah. Luqman dan Aminudden sekarang telah bergelar bapa,namu...

    Completed   Mature
  • TALE OF RESURRECTION ANCIENT DRAGON LEGEND SIRI KEDUA[HIATUS]
    41.7K 2.4K 33

    Eym,Seorang remaja lelaki yang tinggal bersama atuk dan kakaknya.Namun selepas Atuknya memberitahu perkara tentangnya.Pelbagai cabaran bahaya yang mendatang sehingga dia tidak mampu menjalaninya. Luka dihatinya bertambah parah apabila atuknya yang menjaga sejak dari kecil mati kerana berjuang Selepas sekian lama,Kakak...

  • The Azuarium : Destiny Of Light Angel [ ON GOING ]
    11.7K 694 85

    🌺 Amazing cover by @azleyanaa_ Kau percaya dengan takdir? Kau manusia biasa, lemah, tapi ditakdir menjadi pahlawan. Boleh kau bayangkan? Better kau baca kalau nak tahu kekarutan aku.

  • AERYZ, AND THE FOUR HORSEMEN™ [OG]
    169K 20.7K 70

    Sebut nama Aeryz, penduduk Valenthia akan tahu siapa dia sebenarnya. The naughty prince. Walaupun begitu, dia bukanlah seteruk seperti yang disangka. Kisah bermula dikala dia pergi memburu, Aeryz terperangkap dalam dimensi masa di gua Proux Badland. Dia kembali ke masa silam di mana Valenthia berada dalam zaman kegela...

  • Alamria Magical World Book 2
    97.8K 9.4K 85

    Sambungan Daripada VOlume 1. Sila Baca Volume 1 terlebih dahulu.

  • The Royal Academy
    40.4K 1.7K 11

    "Putera dan puteri sekalian, anda semua diminta untuk berkumpul di Dewan Besar Zeus... SEKARANG dan oops...Sebelum saya terlupa, sila menggunakan smartphone masing2 dan baca >~"

  • Tale Of Resurrection Ancient Dragon Legend
    126K 6.7K 65

    (KARYA PERTAMA MRSKY) EYM,Seorang remaja lelaki yang tinggal bersama atuk dan kakaknya.Namun selepas Atuknya memberitahu perkara tentangnya.Pelbagai cabaran bahaya yang mendatang sehingga dia tidak mampu menjalaninya. Luka dihatinya bertambah parah apabila atuknya yang menjaga sejak dari kecil mati kerana berjuang Sel...

  • The greatest angel I - TGA I [BOOK ONE] √
    64.2K 5.1K 44

    [Fantasy + Humor] ✔3𝔯𝔡 𝔭𝔩𝔞𝔠𝔢 𝔬𝔫 𝔣𝔞𝔫𝔱𝔞𝔰𝔶 𝔰𝔱𝔞𝔯, ℜ𝔢𝔞𝔩 𝔖𝔱𝔞𝔯 𝔄𝔴𝔞𝔯𝔡 2020🎖️ Magical war pertama yang berlaku pada 500 tahun dahulu telah membuatkan kesemua penduduk Live Country iaitu country yang mempunyai kuasa mengawal alam, pergi pada tragedi hari itu. Kehadiran seorang remaja bermata hit...

    Completed  
  • VAMPBLOOD
    22.1K 2.3K 12

    [Know as Takuya Valdemar before] Blood Contract adalah satu kontrak antara manusia dan Vampire yang mana Vampire itu akan menjadi servant mereka. Tetapi Vampire Blood Contract bukan Vampire sebarangan. Mereka boleh mengawal darah dan menukarkannya menjadi senjata. Mereka dikenali sebagai Vampblood. Aiko Adlina seo...

    Completed   Mature
  • ERYL , NAGA BERMATA SATU (BOOK 2)
    24K 3K 27

    -Sila baca Eldera Lelaki berdarah Syaitan terlebih dahulu supaya lebih faham.- [His bloody promise] "Tak kira lah berapa ratus tahun aku tidur dan hilang dari dunia ni, aku akan ingat janji aku sampai bila-bila.." Dia lelaki yang tidur puluhan tahun lamanya dan terjaga untuk berhadapan dengan hakikat yang menyakitkan...

    Mature
  • AUFA QAYYUM (C)
    108K 9.8K 41

    ●️When a boy meet his brothers●️ [Know as MAFIA : BROTHERHOOD before] Aufa Qayyum. Hanya Remaja biasa yang agak bengap dalam bahasa inggeris. Sengal. Aufa yang selama ini hidup aman tanpa sebarang gangguan, terpaksa menghadap pelbagai masalah disaat terpaksa duduk sebumbung dengan sepupunya! **** "Aku rasa kau puny...

    Completed   Mature
  • BETWEEN THE CODES[C]
    85.5K 9.3K 92

    "Join me, Code 02. If we work together, the world already in our hands." "Before that, I gonna tell you one thing, Code 01." Angin bayu pagi terasa. Bunyi hempasan ombak lemah kedengaran di telinga, menghakis pantai sedikit demi sedikit. Cahaya matahari mula kelihatan. Orang yang berada di hadapan aku adalah orang ya...

    Completed   Mature
  • TALE OF WINDCRAWLER[C]
    198K 12.8K 50

    Ace hanyalah seorang pemuda biasa...pekerjaannya hanyalah sebagai pengembala kambing... Pada suatu hari,kehidupannya sebagai pengembala kambing bertukar apabila di dipilih menjadi seorang pahlawan di sebuah kerajaan iaitu Kerajaan Lexia..Di situlah saat kehidupannya berubah... Dalam menempuh kehidupannya sebagai seora...

    Completed   Mature
  • The Fallen Angel
    150K 10.5K 56

    Hidup Ryan tidak mudah. Ayahnya tidak bekerja, adiknya pula tidak sekolah. Ryan dan adiknya bekerja sambilan untuk membantu keluarga mereka. Ibunya sudah meninggal dunia. Dia gagal untuk peperiksaan kemasukan sekolah, tetapi diberi peluang. Di sekolah, dia dianggap paling lemah. Ini semua rancangan Mr. Hyun untuk mem...

    Completed  
  • TALE OF THE GREAT IMMORTALS[C]
    260K 21K 84

    Dunia, sentiasa berputar menunjukkan bulan dan matahari kepada setiap makhluk bernyawa. Dan selama itu jugalah aku hidup, mencari ketenangan diri dari memori silam. Hidup? Aku dah hidup untuk beratus tahun lamanya. Dah banyak perkara yang aku jumpa. Perang? Dah beribu perang aku ikut. Semua adalah kerana nafsu aku unt...

    Completed   Mature
  • ELDERA, LELAKI BERDARAH SYAITAN (BOOK 1) [C]
    232K 22.7K 120

    [Villain's untold story] "Kalau tak tahu sangat guna kaki tu, baik kau guna tangan. At least, orang tak cakap kau buta tapi gila. "-Eldera Delwyn "Jahatnya mulut! "-Adrea Bellvania "Eldera? Nope. Dia bukan aje bestfriend aku. Tapi kekasih gelap aku jugak. Haha-Arghh!"-Eryl Ryuzaki Eldera, si kaki sinis dan beku. Mulut...

    Completed   Mature
  • Angel Of Sorrow
    140K 9.4K 42

    Eric The Doll Maker, tiba-tiba sahaja terima jemputan untuk masuk ke satu akademi yang elit sahaja mampu masuk. Satu-satunya akademi yang orang kaya pun kena merayu kalau nak masukkan anak diorang. Eric dijemput begitu sahaja tanpa sebarang latar belakang. Apa identiti sebenar Eric? Pelajar-pelajar lain tertanya bagai...

    Completed  
  • HIKAYAT CINTA DUA DUNIA
    362K 35.1K 60

    Cinta Dua Dunia. Tak tercapai dek akal bagaimana cinta antara 2 jiwa ini bersatu namun istilah mustahil itu tidak pernah wujud jika takdir antara keduanya telah tertulis. "Aku keliru.Mengapa mesti aku?Mengapa aku yang perlu mengharungi ujian sebesar ini? Mengapa perlu aku yang terperangkap di dunia ini?" -Bella Amand...

  • Tale Of Young Prince (Chronicles Kaiser Trilogy)>>[ completel ]
    75.8K 4.9K 40

    Dua tahun selepas berlaku peperangan dunia antara negara-negara dan Black Cobra,dunia menjadi normal seperti biasa dan Reezal ditabalkan menjadi raja generasi keenam. Ikhwan pada asalnya calon paling layak,namun dia menolak cara lembut. Ikhwan pula mempunyai misi lain,iaitu mencari dan menyelamatkan cpu-biology yang m...

    Completed  
  • THE CURSED GUARDIAN:CHANGE INTO THE LIGHT[C]
    233K 16.9K 62

    "Come to me, Cursed Katana." Aizel Neifelheim, seorang remaja yang mempunyai kuasa. Oleh kerana kuasa yang dimilikinya itu, dia digelar Cursed Guardian oleh para guardian lain. Dia juga merupakan salah seorang daripada 5 Guardian Of Aster City. Bukan itu sahaja, dia juga merupakan salah seorang daripada 5 Lord Of Guar...

    Completed   Mature
  • ELEMENTAL KEGELAPAN [C]
    265K 18.7K 82

    Accept the things to which fate binds you, and love the people with whom fate brings you together,but do so with all your heart. By Marcus Aurelius Di Dunia Angkasia Manusia mampu mengunakan kuasa yang ada pada diri mereka. Banyak hidupan yang tinggal di dunia ini termasuklah Haiwan dan Manusia Mitos. Shiro Ryuzaki...

    Completed  
  • TRIPLETS : LAGENDA YANG HILANG [C]
    60.2K 5.2K 28

    "Before you make a decision, ask yourself this question: will you regret the results or rejoice in them?" -Rob Liano *** Bayangkan kalau tiga remaja yang tiada budi dan mulut selalu mintak kaki, masuk ke Academy Elit. Lagi lagi kalau Academy itu yang menjadi Academy contoh untuk disiplin. Tak logik kan? Tapi kes dior...

    Completed  
  • The Night Knight Princesses ✔
    144K 9K 88

    Tercetusnya sebuah peperangan, hilangnya satu pasangan. Sang permaisuri melahirkan sepasang bayi di pertengahan jalan lalu sang raja membawa permata-permatanya pergi. Selepas 100 tahun berlalu, muncul beberapa pasang kembar. Sang pelindung, sang syaitan dan keturunan puteri yang ke-100. Cahaya mulai beralih arah. K...

    Completed  
  • AVELYN IYZEN
    41.4K 2.9K 30

    Avelyn, seorang gadis berumur 17 tahun. Avelyn memiliki sesuatu yang istimewa, iaitu dapat melihat apa yang mereka yang lain tidak boleh. Roh. Itulah ia. Kebolehan ini dipanggil sebagai 'Special Eyes'. Apa yang dimiliki gadis itu membuatkan dirinya dipulaukan oleh sahabatnya. Patutkah mereka digelar sahabat? Malah, Av...

  • MEMOIR | AIDEN & EILYA [✔️]
    219K 20.2K 40

    "Aku tak kisah pasal hal lain, Vlad. Aku nak Lycans! Aku nak bunuh dia dengan tangan aku sendiri!" -Aiden Lycans, The Hunter- "Ayah percaya saya akan dapat cinta sejati? Like seriously?" -Eilya Eara, The 9th gumiho- "Aiden. Please, listen to me. Lycans takkan biarkan Loralyn dibunuh. Dia sendiri hilang entah kemana, a...

    Completed  
  • Princess Melody Alyssa Cristaly Angelyca
    6.4K 313 4

    Princess Melody.itulah nama anak kepada Raja Raykal dan dipanggil oleh rakyat.tetapi tiada siapa pun selain ahli keluarganya yang mengetahui nama panjang puteri tersebut.Dia mempunyai 6 adik beradik dan dia adalah bongsu.suatu hari dia mengubah dirinya dengan menjadi nerd di sekolah untuk menutup identitinya.Raja Rayk...

  • The Second Warriors [C]
    285K 16.1K 53

    -Wattys2017- -Senarai Cerita Istimewa- Kayna Silveria ialah gadis yang ingin memasuki umurnya yang ke-16 tahun. Pada hari kelahirannya, dia menyangka hanya hari yang biasa. Namun apa yang disangkanya meleset apabila sesuatu luar biasa berlaku padanya. Dan seorang lelaki yang mengatakan dirinya datang dari dunia lain...

    Completed