Select All
  • Dia Vampire
    495K 38.3K 93

    Pengenalan singkat Ain Amani dengan Andrea Az Zahra Rislea membawanya kepada kehidupan yang penuh dengan misteri. "Tadi aku nampak macam ada orang kat depan rumah kau. Tapi, tak tahu la... Aku kan rabun" - Ain Amani Namun, perpisahan antara mereka selepas tamat SPM bertaut kembali setelah sekian lama. "Tolong aku...

  • The Boys
    2K 276 17

    The Boys.. 6 jejaka terhangat di Rubians Highschool. 6 jejaka gilaan ramai. Aura mereka, gaya mereka, percakapan mereka, senyuman membunuh mereka semuanya amat menarik para gadis. Biarpun dari remaja hingga makcik bawang sekalipun. Tetapi ada rahsia yang bakal mengubah persepsi orang sekeliling mereka. Iaitu... Rahsi...

  • Barbie Doll✔#Wattys2018
    305K 13.7K 81

    [Completed] Highest rank #1 in teen fiction (25 june 2018) Start~16 january 2018 , end~12 march 2018. TIARA DANEESYA seorang gadis cantik yang diperlakukan seperti patung. Dibenci keluarga kerana kisah dulu. Ditangkap basah pula dengan seorang lelaki dimana namanya sudah dikenali dipelusuk dunia tetapi itu tidak melem...

    Completed  
  • Kerana Aku Bukan Dia
    69.5K 7.2K 24

    》BOOK 2《 Start: 11.11.2017 End: Jemput baca kalau nak tahu?? and thanks kepada yang sudi membaca.✌✌ ✅ vote ✅comment ✅ follow me ✅ add to reading list

  • Sampai Ke Hari Tua
    957 72 19

    [COMPLETED] "Jodoh tidak akan pergi kemana, kalaupun memang bukan jodohnya apapun dan bagaimanapun kita mengusahakannya Allah pasti mempunyai cara yang lebih indah untuk tidak mempersatukannya. Begitu juga sebaliknya, apabila memang telah berjodoh maka sejauh apapun jaraknya bahkan tidak mengenal sekalipun, Allah sel...

    Completed  
  • JODOH D♤RI MIMPI
    2.5K 504 23

    Pertemuan Nasuha dan Aidan di alam mimpi yang indah.. "Jika kita boleh berjumpa , jadikan ia realiti . Bukan sekadar di dalam mimpi" 04/04/18 ; 172 - Teenfic 21/04/18 ; 153 - Teenfic 06/05/18 ; 136 - Teenfic 07/05/18 ; 124 - Teenfic 🎗 Juara Keseluruhan White Arlyz Award

    Completed  
  • He or She
    1.6K 325 23

    *Wattys 2018 shortlist* Karl.. Ada sesuatu tentang lelaki itu.. Zita.. Terus menagih cintanya.. Janji yang pernah diucap 9 tahun lalu masihkah berlaku atau terkubur mati. "Cinta itu bukan milik kita" - Karl Johnson "Akan Ku tunggu hingga hatimu kembali padaku" - Zita Collin

    Completed  
  • My Little Girl [ In Editing ]
    42.2K 3.4K 23

    Tengku Daniel Rayyan seorang pemuda tampan yang membawa perwatakan lelaki berhati dingin. Rambutnya yang hitam berkilat nan lembut seperti kain sutera menarik kesemua perempuan ingin membelai rambutnya. Matanya yang seindah mata rusa nan tajam seperti helang, mampu melemahkan wanita dengan hanya memandang matanya saha...

  • Makhluk bernama Lelaki (Completed)
    1.1K 31 13

    Alissa seorang gadis yang mempunyai beberapa peristiwa pahit dalam hidup menyebabkan dia trauma dengan lelaki. *published in June 2018* Highest ranking achievement: The wattys 2018 shortlist #1 in wattpride #4 in Trauma #12 in malaystory Cerita ini tidak menjanjikan keseronokan oleh kerana cerita ini bukanlah cerita r...

    Completed  
  • Cinta Itu Pekak! [ Complete ]
    3.6K 316 38

    Ziyad Assyraaf,seorang lelaki yang pelik.Hidupnya semakin hitam semenjak kematian ibunya Izzah Alisya.Lelaki itu sering berimaginasi dan tergelak seorang diri dipenjuru bilik.Makcik Peah agak sibuk menguruskan pasaraya arwah anaknya,Haikal.Ziyad keseorangan sejak kecil lagi,tetapi semuanya berubah semenjak kedatangan...

    Completed  
  • Photographer Kesayangan Hati #Wattys2018 (On Hold)
    128 27 13

    Encik Photographer, kerja awak ialah untuk tangkap gambar. Tapi awak lain, sebab awak dah tangkap hati saya. Chia chia chia ?????????????????????? Bagaikan takdir, Arina Xaviera ditakdirkan berjumpa dengan dia, Hariz Iyyad. Kedua-duanya bertugas sebagai jurugambar dalam acara yang sama. Beberapa perkara terjadi menyeb...

  • Penolong Ketua Kelas
    1.1K 221 21

    SLOW UPDATE Pada mulanya, Awani Safiah tidak terlalu kisah apabila dirinya dilantik menjadi penolong ketua kelas. Tetapi, apabila Mohamad Alfi yang menjadi ketuanya, Awani jadi kisah! Tak ingin dia berdampingan dengan lelaki kerek yang hanya tahu mengarah tu! Namun apakan daya Awani, si gadis nerd apabila rayuan memoh...

  • Mr.Hoodie Pujaan Hati
    149K 17.2K 52

    Mula Disiarkan : 1 Januari 2018 Muka Hadapan Buku : @rosevxlvxt♡ Pencapaian Tertinggi : #1Dalam Kategori Fiksyen Remaja (Teen Fiction) pada Julai 2018 *** Bagi Dhia, tak salah rasanya kalau dia cuba mencari kawan baru dan berbaik dengan semua orang. Boleh juga mengelakkan permusuhan. tak gitu? Tapi, mamat ber'hoodie'...

  • I,ILY [ editing ] | ✔
    340K 4.7K 14

    | 31082017 - 27112017 | - | 01052018 - (-) | Seorang pelajar lelaki daripada kumpulan Instafamousboy telah meluahkan perasaannya terhadap Puteri Azreen dan Puteri Azreen telah menerimanya. Mereka berdua menjadi bualan terhangat di sekolah. Hubungan ini tidak kekal lama apabila Tengku Daniel memutuskan hubungan. Selep...

    Completed  
  • WTFTT
    38.2K 4.5K 52

    Sebuah fiksyen remaja yang tidak begitu remaja. . . . Kau pernah tau... bila kebenaran akan muncul? Siapa dalang di sebaliknya dan kenapa ianya berlaku? Sesungguhnya ayat 'manusia saling berkait' adalah benar, sungguh benar sehingga seorang Eowyn Rafifah terlalu tergamam untuk menerimanya. Kehilangannya yang per...

  • EHCH: Afiq Asyura
    197K 9.7K 58

    [COMPLETE ✅] *Also known as Encik Hero Cik Heroin* Seorang lelaki yang tegas, suka buat spoil mood, poyo nauzubillah! Tapi manusia itulah juga yang digilai oleh pelajar sekolah mahupun pekerjanya sampai ke mak- mak suka tetapi tidak kepada seorang perempuan ni. Seorang perempuan yang agak clumsy, perangai pelik, cepat...

    Completed  
  • You're My Naughty Girl
    99 11 7

    Sekuel 'Nakal' Sekolah Seri Cempaka sentiasa dengan kelebihan dan 'kekurangannya'. Macam biasalah, mana ada sekolah yang sentiasa aman, kan? (Kenyit mata dengan comelnya~) Zaman Arza and the Gang sudah berakhir. Tibalah masanya dengan Zaman Gelap yang baharu!! Muahahaha... Aira Farhana, anak yatim piatu yang hidup ber...

    Mature
  • Miss Pen Pal [Slow update]
    44.5K 8K 61

    *The Wattys 2018 Shortlist* "I'm darn tired of this internet world! No limitation, no boundaries! Semua tentang kau macam dibogelkan pada dunia!", "Kelakar! Memang lah! Kau bukan hidup zaman pen dan kertas... Semuanya di hujung jari!", "Kau rasa, logik tak di zaman ni aku nak cari penpal?", "Penpal tu apa kejadah?", "...

  • He's Mine
    533 60 6

    "Aku masih mencintaimu tapi kau bukan milikku, sayang." Aira Antasya Faeq Fahad Akmal Iskandar cover by @tatocripssss •••• [Desc about author; Sis seorang yang pemalas dan pemalas and pemalas dan pemalas and pemalas girl]

  • Tercipta Untuk Dhuha | ✓
    38K 1.9K 15

    Dhuha Sophea, tak pernah langsung terlintas dihati untuk mengahwini mana-mana lelaki buat masa ini. Tapi disebabkan umur yang makin meningkat dan Dhiya Safiya iaitu kakaknya yang mahu memutuskan pertunangan dengan seorang lelaki yang boleh dikatakan tak ada stail langsung dalam berfesyen, bagi Dhiya Safiya lelaki itu...

    Completed  
  • [COMPLETE] Bukan Suami Tipikal (Aryan Izzudin/ Hwang Minhyun)
    12.1K 1.3K 18

    "Ada rasa macam kena kahwin paksa? Dengan aku...?" Macam kena sihir lagi dan tanpa sedar Ira menggeleng. "Okey." Akhbar bahasa Inggeris pada tangan dilipat dua. Kedudukan kaki dibetulkan. Badan disandar tenang pada kerusi. "Aryan Izzudin Bin Abdullah Sani. Dua puluh sembilan tahun. Arkitek and... of course I don't hav...

    Completed  
  • Untold Story
    150 16 17

    Satu kisah menyimpan satu rahsia. Satu janji yang melibatkan orang yang dia sayang. Satu cerita mengisahkan dua hati yang tidak mungkin dapat bersama. Dua pilhan telah diberi. Left or stay. Left, dia akan kehilangan orang yang dia cinta Stay, orang yang dia sayang akan terseksa. Bersama dia, akan lebih ramai...

  • AKU: Seorang Yang Gagal
    1.3K 73 54

    AKU: Seorang yang Gagal adalah kompilasi puisi, cerpen dan catatan tentang kehidupan seorang 'Aku' yang entah apa yang dicarinya.

  • Cinta 5 Saat
    667 97 38

    Gila! Tak pernah dibuat manusia yang masih waras di bumi ini, ajak kahwin hanya kerana bertentang mata selama lima saat. Gaya dah macam terdesak sangat nak kahwin. "No, saya bukan macam tipikal cerita melayu perlu kahwin untuk dapatkan harta or something else. Saya nak kahwin dengan awak kerana Dia." Muhammad Safwan...

    Completed  
  • Virus L-2
    78 8 11

    Puteri sepatutnya bangkit daripada 'tidur' sebagai simbol kemajuan teknologi yang akan memacu manusia ke tahap peradaban yang lebih tinggi. Namun begitu, campur tangan penggodam bernama Merah dengan Virus L, menyebabkan ia menjadi suatu mimpi ngeri. Dua puluh tahun telah berlalu. Seorang demi seorang yang terlibat da...

  • Humanoids
    11.8K 1.6K 44

    "Buku ke-2 dalam TRIPLE H THE SERIES" Humanoids Adalah robot yang boleh bertindak atau berkelakuan sama seperti manusia. Bezanya... Ia hanya satu robot. Cerita ni bermula dengan Shahran yang cuba mencari identiti dirinya sendiri. WARNING!!! Jangan curi hasil kerja saya. Ini adalah hasil karya saya send...

    Completed  
  • PROJEK: T. U. H. A. N.
    1.9K 409 15

    [ Projek T. U. H. A. N ] Apakah itu? Transformation Universal Human and ANimal Sekumpulan saintis dari sebuah agensi ingin mengubah dunia ini dengan menjalankan sebuah projek yang diberi nama Projek T. U. H. A. N. Tuhan? Ya. mereka ingin menguasai dunia seperti tuhan. Mereka telah merungkai sebuah formula dan berjaya...

  • A.R.D.H : Games Of Life
    753 244 21

    Tanpa sebarang memori silamnya, tanpa identiti... Ardh meneruskan permainannya dan mencari kebenaran tentang siapa dirinya di dunia asing. Kepercayaannya hancur apabila dikhianat dan harapannya hilang. Disebabkan kehancuran itu jugalah, memori yang paling dia cuba untuk lupakan telah kembali dan semua kebenaran terbon...

  • NOLAN™ [OG]
    13.5K 3.2K 20

    Sekali pandang, Nolan North memang persis remaja biasa. Rambutnya selekeh berwarna hitam pekat. Kulitnya putih pucat. Mata biru lautnya sentiasa mencari peluang untuk memencilkan diri dari menjadi tumpuan khayalak ramai. Itu hanya di luaran. Realitinya, Nolan bukan lagi manusia. Semenjak dia gagal untuk membunuh dir...

    Mature
  • Lensa Waktu (#Wattys2018)
    142 45 6

    Kalau mereka membuka mulut, pasti tiada insan yang percaya. Namun hakikatnya, ia adalah realiti. Hanya yang mengalaminya akan mengerti. Masa sentiasa berputar, mengubah hati manusia. Manusia sentiasa punya hujung dan pangkal, mempengaruhi masa. Namun bagaimana jika masa dan manusia tidak lagi mengikut rutin itu. Ini...