Select All
  • Dia Vampire
    865K 61.2K 105

    Pengenalan singkat Ain Amani dengan Andrea Az Zahra Rislea membawanya kepada kehidupan yang penuh dengan misteri. "Tadi aku nampak macam ada orang kat depan rumah kau. Tapi, tak tahu la... Aku kan rabun" - Ain Amani Namun, perpisahan antara mereka selepas tamat SPM bertaut kembali setelah sekian lama. "Tolong aku...

  • Barbie Doll✔
    475K 20.8K 81

    [Completed] Highest rank #1 in teen fiction (25 june 2018) Start~16 january 2018 , end~12 march 2018. TIARA DANEESYA seorang gadis cantik yang diperlakukan seperti patung. Dibenci keluarga kerana kisah dulu. Ditangkap basah pula dengan seorang lelaki dimana namanya sudah dikenali dipelusuk dunia tetapi itu tidak melem...

    Completed  
  • Sampai Ke Hari Tua
    8.2K 396 19

    [COMPLETED] "Jodoh tidak akan pergi kemana, kalaupun memang bukan jodohnya apapun dan bagaimanapun kita mengusahakannya Allah pasti mempunyai cara yang lebih indah untuk tidak mempersatukannya. Begitu juga sebaliknya, apabila memang telah berjodoh maka sejauh apapun jaraknya bahkan tidak mengenal sekalipun, Allah sel...

    Completed  
  • JODOH D♤RI MIMPI
    5.7K 612 23

    Pertemuan Nasuha dan Aidan di alam mimpi yang indah.. "Jika kita boleh berjumpa , jadikan ia realiti . Bukan sekadar di dalam mimpi" 04/04/18 ; 172 - Teenfic 21/04/18 ; 153 - Teenfic 06/05/18 ; 136 - Teenfic 07/05/18 ; 124 - Teenfic 🎗 Juara Keseluruhan White Arlyz Award

    Completed  
  • He or She
    2.4K 353 23

    *Wattys 2018 shortlist* Karl.. Ada sesuatu tentang lelaki itu.. Zita.. Terus menagih cintanya.. Janji yang pernah diucap 9 tahun lalu masihkah berlaku atau terkubur mati. "Cinta itu bukan milik kita" - Karl Johnson "Akan Ku tunggu hingga hatimu kembali padaku" - Zita Collin

    Completed  
  • My Little Girl | NV
    53.7K 3.8K 23

    My Little Girl new version Tengku Daniel Rayyan seorang pemuda tampan yang membawa perwatakan lelaki berhati dingin. Rambutnya yang hitam berkilat nan lembut seperti kain sutera menarik kesemua perempuan ingin membelai rambutnya. Matanya yang seindah mata rusa nan tajam seperti helang, mampu melemahkan wanita dengan h...

  • Makhluk bernama Lelaki
    4.6K 60 13

    Alissa seorang gadis yang mempunyai beberapa peristiwa pahit dalam hidup menyebabkan dia trauma dengan lelaki. *published in June 2018* Highest ranking achievement: Winner of Pengkarya Keperwiraan in Wattys 2018 competition #1 in wattpride #1 in kisahbenar #4 in Trauma #5 in nonfiction #12 in malaystory Cerita ini tid...

    Completed  
  • Cinta Itu Pekak! [ Complete ]
    6.5K 393 38

    Ziyad Assyraaf,seorang lelaki yang pelik.Hidupnya semakin hitam semenjak kematian ibunya Izzah Alisya.Lelaki itu sering berimaginasi dan tergelak seorang diri dipenjuru bilik.Makcik Peah agak sibuk menguruskan pasaraya arwah anaknya,Haikal.Ziyad keseorangan sejak kecil lagi,tetapi semuanya berubah semenjak kedatangan...

    Completed  
  • Photographer Kesayangan Hati
    70.9K 4.3K 25

    Encik Photographer, kerja awak ialah untuk tangkap gambar. Tapi awak lain, sebab awak dah tangkap hati saya. Chia chia chia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Bagaikan takdir, Arina Xaviera ditakdirkan berjumpa dengan dia, Hariz Iyyad. Kedua-duanya bertugas sebagai jurugambar dalam acara yang sama. Bebera...

  • Penolong Ketua Kelas
    3.2K 360 30

    SLOW UPDATE Pada mulanya, Awani Safiah tidak terlalu kisah apabila dirinya dilantik menjadi penolong ketua kelas. Tetapi, apabila Mohamad Alfi yang menjadi ketuanya, Awani jadi kisah! Tak ingin dia berdampingan dengan lelaki kerek yang hanya tahu mengarah tu! Namun apakan daya Awani, si gadis nerd apabila rayuan memoh...

  • Mr.Hoodie Pujaan Hati
    507K 59.3K 78

    Cover by: @hdaynie❤ - #1Dalam Kategori Fiksyen Remaja (Teen Fiction) sepanjang bulan Julai, beberapa hari pada bulan Ogos, September dan juga Oktober 2018. - #3 Dalam Kategori Romance pada 6 Januari 2019 *** Bagi Dhia, tak salah rasanya kalau dia cuba mencari kawan baru dan berbaik dengan semua orang. Boleh juga meng...

    Completed  
  • I,ILY [ editing ] | ✔
    349K 8.9K 28

    | 31082017 - 27112017 | - | 01052018 - (-) | Seorang pelajar lelaki daripada kumpulan Instafamousboy telah meluahkan perasaannya terhadap Puteri Azreen dan Puteri Azreen telah menerimanya. Mereka berdua menjadi bualan terhangat di sekolah. Hubungan ini tidak kekal lama apabila Tengku Daniel memutuskan hubungan. Selep...

  • WTFTT
    44.9K 5.2K 53

    Sebuah fiksyen remaja yang tidak begitu remaja. . . . Kau pernah tau... bila kebenaran akan muncul? Siapa dalang di sebaliknya dan kenapa ianya berlaku? Sesungguhnya ayat 'manusia saling berkait' adalah benar, sungguh benar sehingga seorang Eowyn Rafifah terlalu tergamam untuk menerimanya. Kehilangannya yang per...

  • You're My Naughty Girl
    216 17 7

    Sekuel 'Nakal' Sekolah Seri Cempaka sentiasa dengan kelebihan dan 'kekurangannya'. Macam biasalah, mana ada sekolah yang sentiasa aman, kan? (Kenyit mata dengan comelnya~) Zaman Arza and the Gang sudah berakhir. Tibalah masanya dengan Zaman Gelap yang baharu!! Muahahaha... Aira Farhana, anak yatim piatu yang hidup ber...

    Mature
  • Miss Pen Pal [SLOW UPDATE]
    124K 19.5K 94

    Status: Bergerak dengan perlahan seperti siput babi lagaknya. 😝 *The Wattys 2018 Shortlist* **************** "Kerana Aku Cinta Kamu, tak bermakna Kau Milik Aku..." "I'm darn tired of this internet world! No limitation, no boundaries! Semua tentang kau macam dibogelkan pada dunia!", "Kelakar! Memang lah! Kau bukan hid...

  • He's Mine
    630 66 6

    "Aku masih mencintaimu tapi kau bukan milikku, sayang." Aira Antasya Faeq Fahad Akmal Iskandar cover by @tatocripssss •••• [Desc about author; Sis seorang yang pemalas dan pemalas and pemalas dan pemalas and pemalas girl]

  • Tercipta Untuk Dhuha
    44.2K 2.2K 15

    [Senarai Pendek Rasmi Wattys 2018] [Novel Of The Year 2018 The Besties] Dhuha Sophea, tak pernah langsung terlintas dihati untuk mengahwini mana-mana lelaki buat masa ini. Tapi disebabkan umur yang makin meningkat dan Dhiya Safiya iaitu kakaknya yang mahu memutuskan pertunangan dengan seorang lelaki yang boleh dikatak...

    Completed  
  • [COMPLETE] Bukan Suami Tipikal (Aryan Izzudin/ Hwang Minhyun)
    14.8K 1.5K 18

    "Ada rasa macam kena kahwin paksa? Dengan aku...?" Macam kena sihir lagi dan tanpa sedar Ira menggeleng. "Okey." Akhbar bahasa Inggeris pada tangan dilipat dua. Kedudukan kaki dibetulkan. Badan disandar tenang pada kerusi. "Aryan Izzudin Bin Abdullah Sani. Dua puluh sembilan tahun. Arkitek and... of course I don't hav...

    Completed  
  • AKU: Seorang Yang Gagal
    1.4K 74 54

    AKU: Seorang yang Gagal adalah kompilasi puisi, cerpen dan catatan tentang kehidupan seorang 'Aku' yang entah apa yang dicarinya.

  • Cinta 5 Saat
    2.7K 238 40

    The Wattys 2018 - Pemenang Kategori Pengkarya Keperwiraan √ Gila! Tak pernah dibuat manusia yang masih waras di bumi ini, ajak kahwin hanya kerana bertentang mata selama lima saat. Gaya dah macam terdesak sangat nak kahwin. "No, saya bukan macam tipikal cerita melayu perlu kahwin untuk dapatkan harta or something els...

    Completed  
  • Virus L-2
    213 12 14

    Puteri sepatutnya bangkit daripada 'tidur' sebagai simbol kemajuan teknologi yang akan memacu manusia ke tahap peradaban yang lebih tinggi. Namun begitu, campur tangan penggodam bernama Merah dengan Virus L, menyebabkan ia menjadi suatu mimpi ngeri. Dua puluh tahun telah berlalu. Seorang demi seorang yang terlibat da...

  • Humanoids
    13.4K 1.7K 44

    "Buku ke-2 dalam TRIPLE H THE SERIES" Humanoids Adalah robot yang boleh bertindak atau berkelakuan sama seperti manusia. Bezanya... Ia hanya satu robot. Cerita ni bermula dengan Shahran yang cuba mencari identiti dirinya sendiri. WARNING!!! Jangan curi hasil kerja saya. Ini adalah hasil karya saya send...

    Completed  
  • PROJEK: T. U. H. A. N.
    2.6K 483 17

    • Pemenang Wattys 2018 • | Kategori Penggerak Dunia | [ Projek T. U. H. A. N ] Apakah itu? Transformation Universal Human and ANimal Sekumpulan saintis dari sebuah agensi ingin mengubah dunia ini dengan menjalankan sebuah projek yang diberi nama Projek T. U. H. A. N. Tuhan? Ya. mereka ingin mengu...

  • Lensa Waktu (#Wattys2018)
    202 53 6

    Kalau mereka membuka mulut, pasti tiada insan yang percaya. Namun hakikatnya, ia adalah realiti. Hanya yang mengalaminya akan mengerti. Masa sentiasa berputar, mengubah hati manusia. Manusia sentiasa punya hujung dan pangkal, mempengaruhi masa. Namun bagaimana jika masa dan manusia tidak lagi mengikut rutin itu. Ini...

  • Menunggu Kamu ✔
    80.9K 4.1K 42

    Harris Affan seorang anak orang berharta telah terpikat dengan seorang gadis kampung bernama Iris Izzliyana. Perasaan itu tidak mampu diduga kerana saat pertama kali dia melihat Iris, hatinya mula terpaut. Niatnya mahu mengahwini Iris tetapi ibu bapa Harris menolak gadis itu untuk dijadikan menantu. Disebabkan perasa...

  • BIDADARI TERINDAH
    2.7K 244 8

    Iffah Imani, seorang gadis yang berumur 18 tahun terpaksa mengharungi dugaan hidup. Kehilangan keluarga serta dalam masa yang sama diputuskan oleh teman lelakinya. Hidup bersendirian dan dia harus mencari pekerjaan untuk meneruskan hidup. Dia terpaksa melupakan hasratnya untuk menyambung pelajaran. Adham Farouq, disuk...

  • LELAKI TERAGUNG
    244K 8K 33

    Aisy Aqasha dan Tengku Widya Afrini merupakan sahabat sejak di bangku sekolah lagi. Persahabatan mereka terjalin sejak darjah tiga. Mereka sentiasa bersama seperti isi dengan kuku. Bahasa kasarnya, bagaikan belangkas Namun begitu, Aisy Aqasha mempunyai satu rahsia yang tidak diketahui oleh Tengku Widya Afrini. Walau...

    Completed   Mature
  • Pertama Kali
    278 28 7

    *baca pada risiko masing-masing. **cerita dalam proses pembaikan. ***Sgt teruja kalau korang boleh tinggalkan komen dekat sini Shortlisted dalam #TheWattys2018.

  • Sesal (Complete Story) ✔️
    2.6K 254 57

    Serba serbi sekeliling mewujudkan perasaan sesal di lubuk hati Kim. Berita perkahwinan Jacob dan Endun sangat mematahkan hati. Deja, kakak Jacob pula asyik mencari salahnya. Bawin, laki Deja pula menuduh dengan tuduhan tidak berasas. Padahal Bawin yang gatal cuba menodainya. Belum lagi cubaan si Mujap, abang Endun...

    Completed   Mature
  • Hello Captain! [SLOW UPDATE]
    125K 5.2K 39

    Arrayyan Shah seorang kapten juruterbang muda yang sering digilai oleh ramai wanita disebabkan raut wajahnya yang tampan dan pekerjaannya yang dikagumi. Hidupnya yang selama ini warna warni menjadi pudar apabila tunang sendiri curang dibelakangnya. Namun kemunculan seorang fotografer dalam hidupnya membuatkan dunianya...