Select All
  • Dia Vampire
    661K 48.2K 98

    Pengenalan singkat Ain Amani dengan Andrea Az Zahra Rislea membawanya kepada kehidupan yang penuh dengan misteri. "Tadi aku nampak macam ada orang kat depan rumah kau. Tapi, tak tahu la... Aku kan rabun" - Ain Amani Namun, perpisahan antara mereka selepas tamat SPM bertaut kembali setelah sekian lama. "Tolong aku...

  • Barbie Doll✔
    377K 16.5K 81

    [Completed] Highest rank #1 in teen fiction (25 june 2018) Start~16 january 2018 , end~12 march 2018. TIARA DANEESYA seorang gadis cantik yang diperlakukan seperti patung. Dibenci keluarga kerana kisah dulu. Ditangkap basah pula dengan seorang lelaki dimana namanya sudah dikenali dipelusuk dunia tetapi itu tidak melem...

    Completed  
  • Sampai Ke Hari Tua
    4.3K 301 19

    [COMPLETED] "Jodoh tidak akan pergi kemana, kalaupun memang bukan jodohnya apapun dan bagaimanapun kita mengusahakannya Allah pasti mempunyai cara yang lebih indah untuk tidak mempersatukannya. Begitu juga sebaliknya, apabila memang telah berjodoh maka sejauh apapun jaraknya bahkan tidak mengenal sekalipun, Allah sel...

    Completed  
  • JODOH D♤RI MIMPI
    4.6K 563 23

    Pertemuan Nasuha dan Aidan di alam mimpi yang indah.. "Jika kita boleh berjumpa , jadikan ia realiti . Bukan sekadar di dalam mimpi" 04/04/18 ; 172 - Teenfic 21/04/18 ; 153 - Teenfic 06/05/18 ; 136 - Teenfic 07/05/18 ; 124 - Teenfic 🎗 Juara Keseluruhan White Arlyz Award

    Completed  
  • He or She
    2.1K 351 23

    *Wattys 2018 shortlist* Karl.. Ada sesuatu tentang lelaki itu.. Zita.. Terus menagih cintanya.. Janji yang pernah diucap 9 tahun lalu masihkah berlaku atau terkubur mati. "Cinta itu bukan milik kita" - Karl Johnson "Akan Ku tunggu hingga hatimu kembali padaku" - Zita Collin

    Completed  
  • My Little Girl | NV
    47.9K 3.6K 23

    My Little Girl new version Tengku Daniel Rayyan seorang pemuda tampan yang membawa perwatakan lelaki berhati dingin. Rambutnya yang hitam berkilat nan lembut seperti kain sutera menarik kesemua perempuan ingin membelai rambutnya. Matanya yang seindah mata rusa nan tajam seperti helang, mampu melemahkan wanita dengan h...

  • Makhluk bernama Lelaki
    2.8K 41 13

    Alissa seorang gadis yang mempunyai beberapa peristiwa pahit dalam hidup menyebabkan dia trauma dengan lelaki. *published in June 2018* Highest ranking achievement: Winner of Pengkarya Keperwiraan in Wattys 2018 competition #1 in wattpride #1 in kisahbenar #4 in Trauma #5 in nonfiction #12 in malaystory Cerita ini tid...

    Completed  
  • Cinta Itu Pekak! [ Complete ]
    5.6K 391 38

    Ziyad Assyraaf,seorang lelaki yang pelik.Hidupnya semakin hitam semenjak kematian ibunya Izzah Alisya.Lelaki itu sering berimaginasi dan tergelak seorang diri dipenjuru bilik.Makcik Peah agak sibuk menguruskan pasaraya arwah anaknya,Haikal.Ziyad keseorangan sejak kecil lagi,tetapi semuanya berubah semenjak kedatangan...

    Completed  
  • Photographer Kesayangan Hati (On Hold)
    20.7K 1.3K 17

    Encik Photographer, kerja awak ialah untuk tangkap gambar. Tapi awak lain, sebab awak dah tangkap hati saya. Chia chia chia ?????????????????????? Bagaikan takdir, Arina Xaviera ditakdirkan berjumpa dengan dia, Hariz Iyyad. Kedua-duanya bertugas sebagai jurugambar dalam acara yang sama. Beberapa perkara terjadi menyeb...

  • Penolong Ketua Kelas
    2K 280 25

    SLOW UPDATE Pada mulanya, Awani Safiah tidak terlalu kisah apabila dirinya dilantik menjadi penolong ketua kelas. Tetapi, apabila Mohamad Alfi yang menjadi ketuanya, Awani jadi kisah! Tak ingin dia berdampingan dengan lelaki kerek yang hanya tahu mengarah tu! Namun apakan daya Awani, si gadis nerd apabila rayuan memoh...

  • Mr.Hoodie Pujaan Hati
    250K 27.1K 57

    Mula Disiarkan : 1 Januari 2018 Muka Hadapan Buku : @rosevxlvxt♡ Pencapaian Tertinggi : - #1Dalam Kategori Fiksyen Remaja (Teen Fiction) sepanjang bulan Julai, beberapa hari pada bulan Ogos, September dan juga Oktober 2018. - #7 Dalam Kategori Romance pada 21 Oktober 2018 *** Bagi Dhia, tak salah rasanya kalau dia cu...

  • I,ILY [ editing ] | ✔
    343K 5.4K 16

    | 31082017 - 27112017 | - | 01052018 - (-) | Seorang pelajar lelaki daripada kumpulan Instafamousboy telah meluahkan perasaannya terhadap Puteri Azreen dan Puteri Azreen telah menerimanya. Mereka berdua menjadi bualan terhangat di sekolah. Hubungan ini tidak kekal lama apabila Tengku Daniel memutuskan hubungan. Selep...

    Completed  
  • WTFTT
    40.2K 4.7K 52

    Sebuah fiksyen remaja yang tidak begitu remaja. . . . Kau pernah tau... bila kebenaran akan muncul? Siapa dalang di sebaliknya dan kenapa ianya berlaku? Sesungguhnya ayat 'manusia saling berkait' adalah benar, sungguh benar sehingga seorang Eowyn Rafifah terlalu tergamam untuk menerimanya. Kehilangannya yang per...

  • You're My Naughty Girl
    155 15 7

    Sekuel 'Nakal' Sekolah Seri Cempaka sentiasa dengan kelebihan dan 'kekurangannya'. Macam biasalah, mana ada sekolah yang sentiasa aman, kan? (Kenyit mata dengan comelnya~) Zaman Arza and the Gang sudah berakhir. Tibalah masanya dengan Zaman Gelap yang baharu!! Muahahaha... Aira Farhana, anak yatim piatu yang hidup ber...

    Mature
  • Miss Pen Pal [SLOW UPDATE]
    66.3K 11.7K 76

    Status: Bergerak dengan perlahan seperti siput babi lagaknya. 😝 *The Wattys 2018 Shortlist* "I'm darn tired of this internet world! No limitation, no boundaries! Semua tentang kau macam dibogelkan pada dunia!", "Kelakar! Memang lah! Kau bukan hidup zaman pen dan kertas... Semuanya di hujung jari!", "Kau rasa, logik t...

  • He's Mine
    560 60 6

    "Aku masih mencintaimu tapi kau bukan milikku, sayang." Aira Antasya Faeq Fahad Akmal Iskandar cover by @tatocripssss •••• [Desc about author; Sis seorang yang pemalas dan pemalas and pemalas dan pemalas and pemalas girl]

  • Tercipta Untuk Dhuha
    40.6K 2.1K 15

    [Senarai Pendek Rasmi Wattys 2018] Dhuha Sophea, tak pernah langsung terlintas dihati untuk mengahwini mana-mana lelaki buat masa ini. Tapi disebabkan umur yang makin meningkat dan Dhiya Safiya iaitu kakaknya yang mahu memutuskan pertunangan dengan seorang lelaki yang boleh dikatakan tak ada stail langsung dalam berfe...

    Completed  
  • [COMPLETE] Bukan Suami Tipikal (Aryan Izzudin/ Hwang Minhyun)
    13.3K 1.4K 18

    "Ada rasa macam kena kahwin paksa? Dengan aku...?" Macam kena sihir lagi dan tanpa sedar Ira menggeleng. "Okey." Akhbar bahasa Inggeris pada tangan dilipat dua. Kedudukan kaki dibetulkan. Badan disandar tenang pada kerusi. "Aryan Izzudin Bin Abdullah Sani. Dua puluh sembilan tahun. Arkitek and... of course I don't hav...

    Completed  
  • AKU: Seorang Yang Gagal
    1.4K 73 54

    AKU: Seorang yang Gagal adalah kompilasi puisi, cerpen dan catatan tentang kehidupan seorang 'Aku' yang entah apa yang dicarinya.

  • Cinta 5 Saat
    1.4K 115 39

    The Wattys 2018 - Pemenang Kategori Pengkarya Keperwiraan √ Gila! Tak pernah dibuat manusia yang masih waras di bumi ini, ajak kahwin hanya kerana bertentang mata selama lima saat. Gaya dah macam terdesak sangat nak kahwin. "No, saya bukan macam tipikal cerita melayu perlu kahwin untuk dapatkan harta or something els...

    Completed  
  • Virus L-2
    158 10 13

    Puteri sepatutnya bangkit daripada 'tidur' sebagai simbol kemajuan teknologi yang akan memacu manusia ke tahap peradaban yang lebih tinggi. Namun begitu, campur tangan penggodam bernama Merah dengan Virus L, menyebabkan ia menjadi suatu mimpi ngeri. Dua puluh tahun telah berlalu. Seorang demi seorang yang terlibat da...

  • Humanoids
    12.4K 1.6K 44

    "Buku ke-2 dalam TRIPLE H THE SERIES" Humanoids Adalah robot yang boleh bertindak atau berkelakuan sama seperti manusia. Bezanya... Ia hanya satu robot. Cerita ni bermula dengan Shahran yang cuba mencari identiti dirinya sendiri. WARNING!!! Jangan curi hasil kerja saya. Ini adalah hasil karya saya send...

    Completed  
  • PROJEK: T. U. H. A. N.
    2.2K 442 15

    • Pemenang Wattys 2018 • | Kategori Penggerak Dunia | [ Projek T. U. H. A. N ] Apakah itu? Transformation Universal Human and ANimal Sekumpulan saintis dari sebuah agensi ingin mengubah dunia ini dengan menjalankan sebuah projek yang diberi nama Projek T. U. H. A. N. Tuhan? Ya. mereka...

  • A.R.D.H
    1.2K 320 21

    Tanpa sebarang memori silamnya, tanpa identiti... Ardh meneruskan permainannya dan mencari kebenaran tentang siapa dirinya di dunia asing. Kepercayaannya hancur apabila dikhianat dan harapannya hilang. Disebabkan kehancuran itu jugalah, memori yang paling dia cuba untuk lupakan telah kembali dan semua kebenaran terbon...

    Completed  
  • Lensa Waktu (#Wattys2018)
    177 53 6

    Kalau mereka membuka mulut, pasti tiada insan yang percaya. Namun hakikatnya, ia adalah realiti. Hanya yang mengalaminya akan mengerti. Masa sentiasa berputar, mengubah hati manusia. Manusia sentiasa punya hujung dan pangkal, mempengaruhi masa. Namun bagaimana jika masa dan manusia tidak lagi mengikut rutin itu. Ini...

  • Menunggu Kamu ✔
    67.9K 3.6K 42

    Harris Affan seorang anak orang berharta telah terpikat dengan seorang gadis kampung bernama Iris Izzliyana. Perasaan itu tidak mampu diduga kerana saat pertama kali dia melihat Iris, hatinya mula terpaut. Niatnya mahu mengahwini Iris tetapi ibu bapa Harris menolak gadis itu untuk dijadikan menantu. Disebabkan perasa...

  • BIDADARI TERINDAH
    2.1K 224 8

    Iffah Imani, seorang gadis yang berumur 18 tahun terpaksa mengharungi dugaan hidup. Kehilangan keluarga serta dalam masa yang sama diputuskan oleh teman lelakinya. Hidup bersendirian dan dia harus mencari pekerjaan untuk meneruskan hidup. Dia terpaksa melupakan hasratnya untuk menyambung pelajaran. Adham Farouq, disuk...

  • Lelaki Kiriman Tuhan
    142K 5.3K 33

    Aisy Aqasha dan Tengku Widya Afrini merupakan sahabat sejak di bangku sekolah lagi. Persahabatan mereka terjalin sejak darjah tiga. Mereka sentiasa bersama seperti isi dengan kuku. Bahasa kasarnya, bagaikan belangkas Namun begitu, Aisy Aqasha mempunyai satu rahsia yang tidak diketahui oleh Tengku Widya Afrini. Walau...

    Completed   Mature
  • Pertama Kali
    239 18 7

    *baca pada risiko masing-masing. **cerita dalam proses pembaikan. ***Sgt teruja kalau korang boleh tinggalkan komen dekat sini Shortlisted dalam #TheWattys2018.

  • Sesal (Complete Story) ✔️
    1.7K 149 57

    Serba serbi sekeliling mewujudkan perasaan sesal di lubuk hati Kim. Berita perkahwinan Jacob dan Endun sangat mematahkan hati. Deja, kakak Jacob pula asyik mencari salahnya. Bawin, laki Deja pula menuduh dengan tuduhan tidak berasas. Padahal Bawin yang gatal cuba menodainya. Belum lagi cubaan si Mujap, abang Endun...

    Completed