Select All
  • [C] Kumamon | Suga
    449K 60.6K 90

    [Tengah dalam pengubahsuaian] "Suga..." "Ya?" Dia memandang aku. "Kenapa ada satu bunga plastik terselit dekat sini?" Bibirnya tersenyum penuh makna. "Kau rasa?" "Rasa? Entahlah. Setakat ni saya tak pernah rasa bunga plastik." Tiba-tiba dia ketawa kuat. Aku memandangnya pelik. Apa yang lawaknya? Betulkan apa aku kata...

    Completed  
  • VAMPBLOOD (BOOK 1) [C]
    15.5K 1.8K 12

    [Know as Takuya Valdemar before] Blood Contract adalah satu kontrak antara manusia dan Vampire yang mana Vampire itu akan menjadi servant mereka. Tetapi Vampire Blood Contract bukan Vampire sebarangan. Mereka boleh mengawal darah dan menukarkannya menjadi senjata. Mereka dikenali sebagai Vampblood. Aiko Adlina seo...

    Completed   Mature
  • Hikayat Sang Putera
    10.2K 917 26

    Dengan tidak mengetahui apa yang telah terjadi kepada keluarganya, Putera Luca telah dibawa keluar dari Istana Iris atas arahan ayahandanya. Tidak mengetahui akan dunia luar, Luca di pertemukan dengan Konrad dan Ardina, yang mengatakan bahawa mereka adalah Penjaga Warisan Iris yang merupakan lagenda Kerajaan Iris. Ber...

  • The Knight Of Dreamland
    600 82 7

    Blue xavier. Namanya sudah dapat menggambarkan dia seorang yang dingin dan berani. Tapi satu perkara yang dirahsiakan ialah,dia obses dengan dunia fantasi sehinggakan tidurnya ditemani dengan cerita fantasi dan bercita-cita menjadi hero dalam ceritanya sendiri. Atas satu kejadian misteri,dia berjaya menjejakkan kaki k...

  • DRIVER : THE ASSASSIN (C)™
    159K 12.9K 87

    Furqon asalnya hanyalah despatch biasa kepada syarikat guaman,namun atas satu peristiwa dia diupah oleh seorang digelar King. Tugasannya adalah membunuh pesalah yang terlepas dari tali gantung,namun tanpa dia sedar semuanya adalah bersebab. Sehinggalah dia dapat tahu kebenaran tentang kematian ibu bapanya,dia nekad...

    Completed   Mature
  • Stay Qowiy,My Love ✔️
    1.5M 143K 107

    "Stay qowiy?" "Yes,stay qowiy." -strictly,do not copy any of the ideas,phrases,words,dialogues from this story. thank you.

    Completed  
  • Tale Of Young Prince (Chronicles Kaiser Trilogy)>>[ completel ]
    54.3K 4.2K 40

    Dua tahun selepas berlaku peperangan dunia antara negara-negara dan Black Cobra,dunia menjadi normal seperti biasa dan Reezal ditabalkan menjadi raja generasi keenam. Ikhwan pada asalnya calon paling layak,namun dia menolak cara lembut. Ikhwan pula mempunyai misi lain,iaitu mencari dan menyelamatkan cpu-biology yang m...

    Completed  
  • Pahlawan Lagenda (Memori hilang)
    268K 17.9K 107

    Sebuah bintang biru berkilau bak belian terletak di galaksi Rima Sakti. Nama bintang tersebut adalah Aqua kristal. Sebuah bintang yang aman dan harmoni dan ditintah oleh kerabat diraja. Bintang yang amat maju berlandaskan graviti. Sebuah sekolah ditubuhkan bagi mendidik pahlawan-pahlawan atau kesaterian untuk berkhidm...

    Completed  
  • ELEMENTOM
    66.2K 7.1K 84

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤ Aku Pyro. Seorang remaja dan penjaga unsur api. Aku tak kenal bapaku sejak lahir lagi. Kata ibu , bapaku hilang tanpa khabar berita ataupun yang lebih tepat, MENINGGAL DUNIA. Kisahku bermula apabila sekumpulan askar kejam datang menyerang bandar ku. Mereka menculik semua orang di bandar ini termasuklah ibuku...

  • Demon King (no update)
    17.2K 2K 13

    Zero adalah seorang remaja yang tidak berbakat dan sering digelar tuan kegagalan. Disebabkan itu, tunangnya telah membuang dirinya lalu pergi kepada lelaki bernama Hero yang telah berjaya membunuh Sang Raja Demon. Zero merasa terhina selepas menjadi bahan ketawa semua penduduk Venuzella, Dia melarikan diri ke hutan ke...

  • [C] Swaggie ; myg
    45.9K 5.8K 33

    "Nama awak, hmm Swaggie. Yeah sebab awak hitam dan nampak swag gitu."

    Completed  
  • Dauntless • BTS [EDITING]
    5.2K 868 39

    #Highest Ranking : #12 in Mystery/Thriller #2 in Supernatural #BTS Mystery/Thriller Fanfiction [+Horror] -DAUNTLESS [Completed] √ Dia bunuh semua orang di dalam penjara itu semata-mata nak palsukan kematian aku. Dia suruh aku buat kerja gila dan tanpa aku sedar kerja itu memakan diri aku sendiri. -DAUNTLESS : True...

    Completed   Mature
  • [C]Miss Blur VS Mr Arrogant; kth
    270K 19.8K 50

    V seorang namja yang dikenali dengan sikap sombongnye. akan tetapi die diminati ramai yeoja. pekerjaannye ialah pengerusi syarikat yang ternama. Die ingin lari daripada peminatnye yang sering terkejar2 dengannye. Kebetulan, Die ditemukan dengan seorang yeoja yang bersikap blur dan muke yang amat innocent. V mendapat s...

    Completed  
  • MrPink VS MrsBlack
    150K 6.5K 32

    "I hate pink . Saya tak nak theme wedding kita warna pink,saya nak black colour." "Hey, tak pernah dibuat orang theme wedding warna hitam .Aku tetap dengan keputusan aku.Muktamad!" "Okey apa warna hitam very unik," "Kau bayangkan dalam majlis perkahwinan kau tu semua pakai sut hitam and dress hitam,pelamin kau pun war...

    Completed  
  • CRYSTAL HIGHSCHOOL 2 ✔
    50.4K 3.1K 25

    Kepergian yang tidak disangka. Kesakitan yang dilalui si dia tiada siapa yang tahu. Kepergian dia amat menyeksakan ahli keluarga dan sahabat. Segala kenangan yang telah dibina dan tercipta sentiasa diingati. Tiada satu pun kenangan yang tertinggal. Hafsa Ivina didapati telah pergi buat selamanya kerana menghidap pen...

    Completed  
  • Crush Series : Crush Aku Suami Aku
    857K 33.2K 41

    "Jangan harap aku layan kau macam bini aku. Kau takpe ar dah lama suka kat aku en? Aku ni yg seksa kena hadap kau!" -ZIYYAD MAZRUL Hati perempuan mana yg tak retak bila hari-hari kena marah dengan suami. Eh bosanlah asyik kena marah je. Eliya tekad untuk membuat Ziyyad jatuh cinta kepadanya. Lelaki yg sudah lama dimin...

    Completed  
  • KEMBAR
    24.7K 2.3K 49

    Apabila adik beradik kembar tak seiras menjalani kehidupan yang penuh suka dan duka dan kehidupan yang penuh cabaran dan dugaan hidup . baca lah kalau nak tahu ✌

  • Beast And A Voyage ~Chapter 1~
    249K 27.5K 151

    Satu perbalahan antara 5 benua tercetus berdekad lamanya. Perbalahan yang tidak diketahui punca. The legend said, he who seek for the legendary treasure, will discover the world biggest secret that will end that war. Dan Theo Atlas atau lebih dikenali sebagai 'The Uncut Beast' memulakan pelayarannya bersama beberapa o...

    Completed  
  • 4 Prince & 4 Princess
    38.7K 1.6K 11

    International highschool ialah sekolah yang mempunyai peraturan yang ketat dan mempunyai pelajar pelajar yang cemerlang.sekolah ini mempunyai pengawas yang tegas iaitu diva terdiri daripada Puteri Nadia,Puteri Syamin, Tengku Trisyia dan Tengku Amanina.leader mereka dikenali sebagai "hati batu" susah mencintai mana man...

  • Gengster Tu Aku Punya!
    5.5M 289K 75

    Highest Rank #1 in Romance [No. 1 in Comedy] Dia jahat. Dia samseng. Dia annoying. Dia selfish. Dia gengster. Tapi, dia aku punya. Ayna Maisarah dan Alief Danyel yang terikat kerana masalah keluarga. Bukan kehendak hati. Tetapi terpaksa. Ye, sangat clichè, cheesy, cringe tetapi akhirnya cinta mereka melengkapi antara...

    Completed  
  • LOVE OF HIGHSCHOOL
    130K 7.7K 53

    Iman Aulia seorang gadis yang baru berpindah di Diamond Victory Highschool atau singkatannya DVH. Berkenalan dengan rakan baharu sangat menggembirakan. "Nama saya Iman Aulia boleh panggil iman. Selamat berkenalan" ~Iman Aulia~ Satu pelanggaran menyebabkan dia di buli. Jika tidak satu kumpulan gangster sekolah yang...

  • The Revenge [C]
    161K 8K 25

    Irish Nadia- Berperwatakan matang dan terbuka. Dulu, dia dikenali sebagai happy virus. Namun, semuanya musnah apabila kebahagiaannya dirampas. Dan dia juga berubah menjadi gadis yang lebih dingin dan penuh dengan rahsia. Tengku Firash Haikal- Lelaki yang ceria namun susah untuk menerima sesiapa sahaja dalam hidupnya s...

    Completed  
  • Dia Pengawas Nerd Aku!!! ✔
    148K 10.6K 44

    #10 IN TEEN FICTION (25/01/2018) Perempuan memang pantang jumpa lelaki handsome dan hot ni. Mulalah mereka jerit meroyan jatuh pengsan dan seumpamanya. Tapi aku berbeza. Aku ditakdirkan jatuh cinta... Dengan orang yang manusia gelarkan 'nerd' dan 'blur' dan 'slow' dan apa2 aje la! Kau tahu perkara yang paling kau taku...

    Completed  
  • Stay With ME
    100K 3.6K 48

    Tunku Raysha Armelyn, seorang gadis yang wajahnya persis bak artis di Asia.Mempunyai bentuk badan yang diimpi kan oleh wanita lain bak body model di Asia.Wajah dan kulit yang mulus serta putih melepak bagaikan puteri salju.Sentiasa dikejar oleh Paparazzi dan di beri perhatian oleh orang ramai.Mempunyai mata berwarna k...

    Completed  
  • The Angelz's Destiny ✔
    355K 19.2K 36

    [Book 2 of The Angelz's Killerz] 7 tahun berlalu.. Gadis yang dulunya meninggalkan segala-galanya di Malaysia kini kembali. Bukan kembali untuk balas dendam. Bukan kembali untuk stay for good. Hanya satu sebabnya kembali iaitu.. "Mereka nak Cik buat appearance kat Malaysia." Malaysia. 7 tahun nama negara itu tidak...

    Completed  
  • Pengawas Singa Vs Budak Ego (B1)
    254K 14.3K 83

    Sedang diedit. Tiada perubahan jalan cerita 💕💕💕 [Winner Teen Fiction Escritor Awards 2018] ------------- "Kau panggil aku budak ego? Jaga kau pengawas singa pendek!"- Harraz Izzaf "Dasar budak ego! Dah salah bukan nak minta maaf. Main blah aje", - Ayreena KISAH bermula apabila Ayreena dilantik menjadi pengawas...

    Completed  
  • SKY HIGHSCHOOL✔
    137K 6.5K 36

    Sky highschool merupakan sekolah yang mempunyai disiplin yang baik.Sekolah itu juga terkenal disebabkan 4 orang gadis yang merupakan murid yang terkenal dengan kecantikan,ketegasan,dingin dan kasar.Mereka amat ditakuti oleh semua murid sky highschool dan orang ramai. Mereka kemudian dihantar ke new zealand untuk meman...

    Completed  
  • Nerd Diraja ✔
    415K 17.8K 50

    Puteri Fatein Alyssa - Seorang Puteri Raja . Cantik , baik hati , pendiam . Menyembunyikan identiti nya sebagai seorang puteri raja di sekolah . Seorang gadis nerd , berkaca mata besar , rambut bertocang dua . Kekok bila bercakap dengan orang yang tak dikenali . Hidup nya berubah 360° apabila diri nya sering dibuli...

    Completed  
  • [C] Camp ;kth
    119K 11.3K 51

    [Re-edit sinopsis] "Woi.." "..." "Kim Taehyung!!" "Mwo?" "Goyang kaki nampak..tolong aku pasang khemah!" ----- "Aku suka In Jae.." "M-mwo?" "Kau dengarkan luahan aku, In Jae?" "Tak. Ini bukan apa yang aku nak.." ---- "Apa yang paling kau benci?" "Ditipu.." ----- "Kau apa khab--" "Kenapa kau balik sini?" "Haha, dah lam...

    Completed  
  • THE MASK
    53.7K 2.6K 33

    Semangat Laurence, seorang gadis misteri yang mencari siapakah dalang pembunuhan sebuah keluarga dengan dibantu oleh lima orang rakannya, Sylvia, Jenny, Ashley, Molly dan Lily. Kehadiran Justin, Brian, Williams, Gally, Henry dan Jimmy, enam orang lelaki yang mempunyai hubungan misteri dengan Dato Zainur, yang merupa...

    Completed