Select All
  • Harus Aku Terima ©✔️
    244K 11K 28

    Aku tak pasti jika aku boleh hidup berseorangan di masa hadapan. Aku tak pasti jika aku boleh kuat dengan semua dugaan yang Allah berikan. Aku tak tahu apa yang akan jadi di masa hadapan. Aku tak tahu adakah aku boleh menjadi seorang yang tabah di masa hadapan. tapi yang aku pasti dan tahu...... Takdir...

    Completed  
  • Suami Sementara © ✔️
    1.8M 64.9K 51

    " TIADA BENDA DI DUNIA INI YANG KEKAL. SEMUANYA HANYALAH SEMENTARA. " - Kisah silam Rasya membuatkan dia langsung tidak percaya pada alam perkahwinan. Dia menganggap perkahwinan itu adalah satu perjudian. Tetapi bila umurnya sudah meningkat dewasa, Tan Sri Hamid daddy kepada Rasya memaksa untuk Rasya berkahwin secep...

    Completed  
  • Shhh... I Love You
    219K 2.6K 15

    Tajuk: Shhh... I Love You Penulis: Farisya Natasha Muka Surat : 528 Penerbit: Penulisan2u ISBN: 978-967-0992-24-2 Harga: RM22.00 (Semenanjung) // RM25.00 (Sabah & Sarawak)

  • Dahlia Mikail
    6.4M 303K 76

    [Previously known as Mr Tengku VS Miss Flower] [Wattys Awards Winner 2016] Highest ranking: #1 in Romance #1 in Viral list -- "Saya tahu yang awak akan setuju jugak akhirnya untuk kahwin dengan saya," ujar Tengku Farhan. "Macam mana awak tahu?" Orked menyoal. Kedua tangannya disilangkan ke dada. Kaki Tengku Farhan mul...

    Completed  
  • Second Love 💘COMPLETE💘
    96.8K 9.1K 59

    "The right one will come along when you least expect it" Dia.. Seorang wanita berhati cekal, kelangsungan hidup hanya untuk anaknya. Dia.. Seorang yang dingin, tapi berusaha keras demi kesayangan. Dia.. Seorang yang berusaha keras untuk memujuk dan menyemai kembali kasih yang terpisah. Dia.. Dia.. Dan dia.. Tiga hati...

    Completed  
  • Suamiku Paling Sweet
    79.9K 2K 22

    "Mama... Nak tolong tu memanglah boleh. Tapi ada ke patut suruh Sya jadi orang gaji rumah dia? Waaa... Mama, Sya goreng telur pun boleh terbelah lima kuali, tahu tak?" - QISYA IRIS Rela dalam paksa, Qisya terpaksa mengikut kata mamanya, menjadi orang gaji di rumah kawan mamanya. Dua bulan. Namun, sudah cukup untuk me...

  • Milik Siapakah Hati Ini?
    159K 3.2K 25

    Tak. Aku tak pernah cintakan kau. Esok genap 6 bulan dan tanggungjawab aku selesai sebagai isteri kau. Tandatangan surat dari mahkamah dan kita cerai. Lupakan tentang aku dan semuanya. Anggaplah aku tak pernah hadir dalam kamus hidup kau, Fariz. -Farah Elyana Farah, saya akan tuntut cinta kita yang awak lepaskan dulu...

  • Wolf or Vampire?
    39.7K 2.5K 29

    Kim Soo Min yang kini sudah genap 17 tahun. Mengikut wasiat oleh ibunya kepada neneknya dia perlu ke sekolah Future high oleh kerana sebab tertentu. Selepas Soo Min mendapat tahu siapa diri nye dan tahu asal usul nye dia berasa terkejut lama kelamaan dia sudah biasa. Wolf Vampire puak yang bersatu untuk menumpaskan p...

  • SEKOLAH TUMPANGAN
    133K 6.9K 32

    Kisah yang terdapat dalam SEKOLAH TUMPANGAN ini tidak semestinya benar. Jangan percaya 100% kerana mungkin sahaja imaginasi.

    Mature
  • 1 Pengakuan 9 Luahan
    32.1K 459 15

    Novel akan berada di pasaran Julai ini Tajuk: 1 Pengakuan 9 Luahan Penulis: Azura Rasiddin Muka Surat : Penerbit: Penulisan2u ISBN: 978-967-0992-29-7 Harga: RM32.00 (Semenanjung) // RM35.00 (Sabah & Sarawak)

  • Creepypasta s2 | malay
    207K 20.1K 26

    Horror - Feeling brave? Prepare for a scare with these creepy tales , eeri encounters , urban legend and the unknown Cover by Teen's Graphic Shop Original translate by me @itsmaniesa

    Mature
  • Enemy?Husband?
    1.2M 42.7K 74

    Dua hati yang disatukan di atas paksaan keluarga.Dua hati yang saling membenci dengan paksaan itu namun akur menerima segalanya tanpa ada alasan untuk menolak sedikitpun.Namun antara mereka ada yang menyimpan harapan dari kecil lagi. "Aku tak hadap pun nak kahwin dengan kau.Confirm tak bahagia hidup aku kahwin dengan...

    Completed  
  • Encik Playboy
    175K 5.8K 41

    Hanya kerana ingin membuktikan kepada kawan-kawannya bahawa dia ialah Playboy Malaya yang sejati,dia menerima cabaran seorang rakannya untuk mempermainkan salah seorang gadis yang dipilih. Semuanya telah diatur semata-mata ingin membuktikan yang dia senang untuk mengahwini sEseorang gadis.Walaupun dia berjaya mendapat...

  • Cold City Guy And I [ COMPLETED ]
    10.8K 856 30

    " oi ada mata ke x de eh ? jln pakai mata ke pakai kaki ?" - Yang Yoseob "dua2 pakai..dia yg jln x pakai mata tp pakai fon ja tahu..lain kali pndg kiri kanan sama eh cik abg oi !" - Jung Eunji "eleh poyo la kau..skrg kau kutip balik brg aku yg dh jatuh nih sebelum aku saman kau !" - Yang Yoseob " mwo ? saman ? ishh be...

    Completed  
  • Pernah Tak ?
    252K 22.2K 57

    Pernah ke tak pernah? Cerita paling pendek Selamat membaca! VOTE & COMMENT amat digalakkan. Published on 26th january 2016 #22 in Random

    Completed   Mature
  • Failed Cinderella Story [ Malay ]
    38.7K 2.2K 15

    Kim Minju could be well known as Cinderella yg tak berapa nak jadi. Just like typical Cinderella, she lives along with her step mom and sis. But! Minju might be lain dari yg lain. Being clueless, blur and seems to not even care of what people do on her - instead, dia kekal dgn emotionless face dan ayat ayat pedasnya...

  • DIED
    2K 203 19

    CASE UTAMA : PARK EUNHEE -Anak yatim piatu , ada keluarga angkat , mangsa keadaan , dibenci kakak dan ibu angkat , hanya disayangi bapa angkatnya . : CASSATA - Cassata ni kumpulan perempuan yang terdiri daripada Nazz , Elissa , Aqila , Nadia , Erin , Wina , Aina dan Alysa . : Bangtan Boys (BTS)- terdiri daripada Jimin...

    Completed  
  • You're Not Mine!
    12.1K 1K 26

    ❝ Saya sayang awak ❞ ❝ Tapi awak bukan milik saya ❞ 『 Credit cover ⇌ Beautiful Hangover : Graphic Shop 』

    Completed  
  • KILLED
    53.5K 5.1K 17

    Sinopsis : Mengisahkan seorang gadis yg menghidapi penyakit buah pinggang,apabila membuat pemeriksaan X-Tray trdapat sesuatu yg bergerak di dlm badannya.. kakitangan pembedahan terkejut apabila melihat kepala manusia yg berada di dlm badannya dan mnyebabkan mereka semua takot untuk membuat pembedahan terhadap gadis i...

    Completed  
  • {Mamat Nerd Tu Suami Aku}
    18.7K 1.6K 39

    Perkhawinan atas dasar paksaan yang telah menjadi sebuah titik permulaan antara aku dan mamat nerd nie. Tiada siapa yang tahu dan tiada sesiapa yang perlu tahu bahawa Mamat Nerd Tu Suami Aku. Aku akan pastikan semua tu menjadi rahsia tetapi ada sesuatu yang telah menyebabkan rahsia itu tidak kekal lagi sebagai rahsia...

    Mature
  • Creepypasta
    311K 26.8K 73

    Himpunan cerita seram berdasarkan pengalaman sendiri.

  • HAMLET (Completed)
    74.4K 5.3K 40

    St. Margurite Highschool, sekolah yang penuh misteri dan kisah seram. Pelbagai kejadian aneh berlaku di situ. Noah merupakan pelajar pertukaran ke sekolah tersebut, telah dipulaukan kerana latar belakangnya yang tidak diketahui. Suatu hari, Noah telah mengambil keputusan untuk ke perpustakaan. Sengaja mahu melihat se...

    Completed  
  • [C]Dorm 0094
    96K 8.9K 38

    #HorrorLove Jangan pernah sesekali masuk ataupun berniat untuk mengambil dorm 0094 sebagai tempat tinggal.Kerana Dorm itu telah dimiliki oleh si 'empunya'. Setiap kali ada orang yang ingin menghuni tempat itu,pasti akan dihalaunya. Song Jihyo,pelajar baru di Vrexco Highschool mengambil keputusan untuk tinggal di dorm...

    Completed  
  • We Came From Another World
    83.4K 6.4K 50

    Semasa 12 orang rakan karib sedang menjalankan aktiviti perkhemahan di sebuah bukit, tiba-tiba datang 9 orang gadis cantik meminta pertolongan mereka. Siapakah 9 orang gadis cantik tersebut? Apakah yang bakal dilakukan oleh 12 orang rakan karib ini? Nantikan We Came From Another World

    Completed  
  • Truth Or Dare
    37.3K 2K 33

    "Kat Pulau ni, benda mustahil jadi tak mustahil" -Ilmi "Aku rasa antara aku dengan kau, kau yang bodoh mulakan semua ni sedangkan akal kau sebenarnya cukup bijak untuk faham bila orang kata pulau ni bahaya" -Ahmad "Korang taktahu lagi apa yang korang akan dapat nanti weh. Semua belum bermula tapi bakal bermula" - Raqy...

  • HELLO, KESAYANGAN !
    1.4M 81K 62

    " Nak tahu tak apa beza sayang dengan singa tu?" Farhan memuncungkan mulutnya pada singa putih di dalam bekas kaca tersebut. " Apa bezanya?" Dahiku berkerut. Boleh pula nak bandingkan aku dengan singa.. " Singa milik sunway lagoon, tapi sayang milik abang.." Sengihanku melebar.. Melting sudaa.." Farhan dengan pi...

    Completed  
  • 〔c〕Takut Ke?
    228K 15.6K 57

    Koleksi cerita seram. Yang pendek, yang panjang, yang benar, yang rekaan. Semuanya ada. Yang daripada buku, yang daripada komik, yang daripada pengalaman, yang daripada penceritaan dan fakta berhantu. Persoalannya ialah, korang berani ke? Hati - hati ketika membaca mana tahu ada orang lain join. Kalau orang takpe ka...

    Completed  
  • Isteri 17 Tahun
    3.5M 128K 66

    Luqman Rafi'e seorang jejaka yang bekerjaya ,setelah tamat berlajar di luar negara.Suatu hari ibubapanya meminta dirinya untuk berkahwin dengan anak kenalan bapanya ; "Papa , are you serious want me to get married with a student ? 17 year old ?" - Rafi'e Tetapi, dia tidak membantah malah bersetuju dengan itu . Jadi in...

    Completed  
  • Peluang Kedua
    3.1M 102K 96

    Syafiha diminta oleh kawan baiknya untuk mengantikan pengantin perempuan dek kerana pengantin perempuan telah menarik diri dari majlis perkhawinan tersebut. Selamat bergelar isteri kepada Khairul, Syafiha sudah menjadi sebahagian daripada hidup Khairul. Dari status kawan baik bertukar menjadi suami isteri. Baginya sem...

    Completed  
  • Aku Wanita Biasa
    321K 11.4K 27

    Setiap wanita menginginkan kebahagian setelah berkahwin. Begitu juga dengan wanita yang bernama Ariana Maisara. Ariana Maisara berkahwin dengan Daniel Idham atas dasar cinta dan restu keluarga. Keluarga suaminya yang begitu berpangkat besar menyukarkan hidupnya. Malah hasrat ibu mertuanya yang asyik menginginkan cuc...

    Completed