Select All
  • 7 Girls, 7 Boys (Completed)
    691K 29.7K 64

    Girls + Boys = Hell. Apabila Lynn dan kawan-kawannya ditempatkan di sebuah banglo bersama jejaka, cinta dan benci tumbuh sesama mereka. Dengan SPM hampir dekat, masalah demi masalah muncul. Boleh mereka tidak bercakar ayam? Boleh mereka mempertahankan cinta long last? Manglish story #10 in Romance on 29 December 2016

    Completed  
  • Bukan Untuk Dimiliki
    3M 184K 75

    Pertama : Singkirkan Ilya Humaira atau lebih tepat aku akan buat Airil Zafran ceraikan dia. Kedua : Kahwin dengan Airil Zafran, seperti yang kami rancang sepanjang sepuluh tahun menyemai cinta dan mengikat kasih sayang. Ketiga : Kami akan bahagia seperti yang aku impikan. Tetapi rancanganku ini tidak seindah yang dib...

    Completed  
  • Dia, Jejaka Charming
    128K 7.1K 22

    Dia datang bila aku dah move on, Dia jadi lagi kacak, lagi berpengaruh - yang paling penting dia LEMAH LEMBUT!. Sekejap bukan lembut macam sotong, maksud aku dia lagi charming gitu. Semua jadi cair dengan dia ( termasuk diri ini) Sekarang cakap dengan aku , macam mana aku nak move on??!! ( baling pi...

  • Mr. Sour Talker
    791K 27.1K 68

    Hish. Kalau ikutkan hati aku ni, nak je aku bakar kau hidup-hidup wahai Encik Harraz Aqeef! Tak adalah aku kena kahwin dengan kau! Happy ending terus cerita aku. Dasar harimau jadian PMS. Cis. Ainal Sofiah dan Harraz Aqeef dipaksa berkahwin atas desakan keluarga. Masing-masing tiada rasa cinta dalam hati. Bagi Harraz...

  • KPOP ZODIACS: 2016
    78K 2.8K 38

    These are just some ZODIACS of kpop variety that I wrote, and I hope you enjoy them! (^ ^)

  • The Silent Reader
    16.8K 1.1K 29

    Bermula kisah gadis blogger yang peminat setia seorang idol.Banyak benda yang perlu ditempuhi.Kisah mereka yang penuh cabaran.Gadis tabah dan idol perasan bagus.

    Completed  
  • Like You
    15.3K 921 25

    Seorang perempuan yang mempunyai cita-cita sebagai seorang idol.Selepas memasuki bidang yang dicapai,hidupnya kacau-bilau.Hidupnya menjadi porak peranda.Cerita yang complicated.

    Completed  
  • 4+1=cinta
    158K 9.3K 29

    Mardhiatul adik kepada 4 orang lelaki hensem iaitu Mukhriz, Mikail, Muzaffar dan Muzani. Bagi Mardhiatul , abang-abangnya itu seperti bodyguard walaupun perwatakan mereka berbeza. Mukhriz seorang abang yang bertanggunjawab dan tegas tetapi di dalam ketegasannya ada yang lembut . Dia hanya berlembut dengan adik perempu...

  • Crush
    242K 16K 48

    Menurut Kamus Oxford Fajar Dwibahasa,crush bermaksud menghancurkan,renyuk-crumpled. Well,kita semua tahu apa maksud crush. Jangan buat-buat tak tahu pulak.

  • Rindu
    281K 8K 42

    Completed  
  • o b s e s
    2.7K 104 12

    Syaf. Aku bukan alien dari planet Marikh or what. Aku bukan KINGKA kat sekolah, Aku bukan dak dak blue macam sesetengah remaja yang lain. Aku Isyraf Danish. -- Bermula dari kisah seorang remaja berumur 15 tahun dan bersekolah di SMK Semarak. ya PT3. Syaf dilahirkan di Subang Jaya, Selangor. Tapi stay kat Seremban. hm...

    Completed  
  • Terima Kasih Cinta
    318K 7.5K 32

    seorang wanita bernama Dhiya Airis Imanina binti Dato' Abtisam yang cantik dan anggun tapi sayang perangai tak serupa tuannya..Kaki club,Kaki botol pun ye.. Riyadh Izzul Haq seorang anak kepada Ustaz Zain Ahmad yang telah diberi didikan teras agama dunia dan akhirat... Dato' Abtisam risau akan anak bongsunya Airis yan...

    Completed   Mature
  • First Love Or Last Love ✔
    492K 15.2K 53

    'Mungkin cinta pertama menyakitkan tetapi aku percaya cinta terakhir adalah cinta terindah.' ... Faiqah Adreanna.Seorang gadis yang happy-go-lucky.Dia mempunyai seorang kawan baik.Dia berasa bahagia dengan hidupnya sekarang. Tengku Harris Erik Daniel.Dia menyimpan perasaan terhadap Faiqah Adreanna.Pada hari terakhir m...

    Completed  
  • Sesal
    463K 13.6K 25

    Sara Irdina dan Haridz Hakimi disatukan kerana satu insiden. Perkahwinan mereka terjadi hanya kerana perangkap rakan baiknya sendiri. Sakit hati tidak terkata. Sara Irdina tabah menjalani tanggungjawab sebagai seorang isteri walaupun pelbagai perkara dilakukan Haridz Hakimi yang menyakiti hatinya. Hari berganti hari...

    Completed  
  • Loser In Love
    310K 8.5K 46

    Syed Armand,nama yang akan selalu terukir dihati Rasha Sofhea.Meskipun jejaka itu telah pergi buat selamanya. Shazril Lyudzheyn,doktor muda yang sukakan Rasha. "Let's get married..." Dilamar doktor muda itu.Tiada apa yang boleh dilakukan melainkan terus menolak. Kesungguhan jejaka itu membuatnya bersetuju.Namun hatiny...

    Completed  
  • Awak Milik Saya Seorang! [Hold On]
    86.3K 2.7K 40

    Qira Rafiqah - Seorang yang garang luaran tapi lembut dalaman.Tapi bila bertemu lelaki, mesti mengaum. Tengku Aqif Haqiem- Seorang yang tegas dan penyayang. Muka ala-ala mamat Jepun. Tidak minat pada perempuan kerana baginya perempuan sangat rumit untuk ditangani. "Saya yakin awak tak mampu tangani saya yang degil ni...

  • OUR PROMISE
    8K 685 10

    Mengisahkan seorang playboy yg telah berubah mnjadi seorang yg setia setelah menemui cinta sejatinya.Namun kematian teman wanitanya secara mngejut telah membuatkn lelaki itu separa gila,kehadiran Seohye di dlm hidupnya membuatkn dia kmbali ceria. Apabila cintanya mulai berputik terhadap Seohye, roh Jiae mulai menggang...

    Completed  
  • Isteriku Minah Stylo
    1.3M 44.6K 59

    Cinta yang berputik selepas berkahwin lebih suci.Perkahwinan atas dasar pilihan keluarga menyebabkan amukan dari kedua-duanya.Tetapi,kerana satu insiden mereka setuju untuk berkahwin.Hidup dalam satu rumah dan tidur dalam satu bilik? Mustahil tidak jatuh cinta antara satu sama lain? Setelah rumah tangga yang di bina s...

    Completed  
  • Demi Masa
    69.9K 33 1

    [Best achievements: #33 in Romance] Demi masa, cinta berputik tanpa dipinta. Demi masa, harapan perlahan terbina. Demi masa, dugaan menimpa si mereka. Demi masa, harapan hancur berkecai begitu saja. Demi masa, dia hilang tanpa berita. Kini, Demi masa, dua jarak, dua hati, dua jasad, kini setara. Demi masa, pihak ketig...

  • Kau Tertulis Untukku
    1.1M 30.9K 76

    "bonda nak dalam masa tiga bulan ni kris bawa kan bonda calon menantu. kalau tak, jangan tanya kenapa kalau bonda jodohkan kris dengan nordin!" -Kristal nadia. Diberi kata dua yang kedua-duanya payah untuk ditunaikan. "mama nak dalam masa dua bulan ni ash bawa calon isteri. kalau tak mama jodohkan ash dengan anak kaw...

    Completed  
  • kejar
    434K 14.5K 47

    Jika sedih pandanglah langit, kiralah bintang. Sebelum kau habis mengira aku pasti datang.

    Completed  
  • Pengawas Gila!
    1.8M 95.1K 66

    Cinta? Mengarut semua tu. Tiada lagi perkataan 'cinta' untuk si Pengawas Gila, Sarah Zulaikha. Lagipun budak 'underage' mana boleh bercinta. SPM pun tak lepas lagi. Tapi dalam diam, dia menyimpan perasaan pada seseorang. Tapi siapa? Adakah Amirul Firdaus yang merupakan Ketua Pengawas di SMK Megah merangkap bestfriendn...

  • Crazy Boy
    56.3K 4K 35

    "Maaf,dia lebih baik dari aku"-Taehyung Publish:15 may 2016

    Completed