Η Ρεπόρτερ

Von yorgosbooks

75 0 0

Το 12ο βιβλίο του Γιώργου Ντόβα, είναι ένα Ερωτικό Μυθιστόρημα! Μία τραυματισμένη ψυχικά, αλλά αδίστακτη και... Mehr

1. Μάχη!
3. Η Συνεύρεση!!
4. Η Αποκάλυψη!!!

2. Η Συνάντηση!

13 0 0
Von yorgosbooks


Γύρισε προβληματισμένος στο σπίτι του. Η συνάντηση του με την Μάχη, τον είχε αναστατώσει. Περισσότερο από ότι περίμενε.

Αυτή η γυναίκα ασκούσε μία θανάσιμη έλξη επάνω του. Και αυτό ήταν σίγουρο. Και ήξερε επίσης ότι, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό. Ότι και να του ζητούσε θα το έκανε. Το μόνο που ευχόταν ήταν, η Μάχη να μην έκανε κακή χρήση αυτής της έλξης. Δυστυχώς όμως, δεν ήταν και τόσο σίγουρος ότι δεν θα το έκανε!

Ήταν ήδη απόγευμα. Κάθισε μπροστά στον φορητό υπολογιστή του και βάλθηκε να ψάχνει στο διαδίκτυο, πληροφορίες για την Τερέζα. Ήθελε να πάει όσο περισσότερο ενημερωμένος μπορούσε, αύριο στην συνάντηση μαζί της.

Αυτά που βρήκε τον συγκλόνισαν. Και τον φόβισαν λίγο, επίσης. Η Τερέζα που έβλεπε στο διαδίκτυο, δεν είχε καμία σχέση με το πλάσμα των 22 χρόνων, που είχε γνωρίσει τότε. Ή μάλλον νόμιζε ότι γνώριζε.

Είχε μεταμορφωθεί σε μία εκρηκτική και άκρως προκλητική γυναίκα. Μάλλον και με την βοήθεια της αισθητικής χειρουργικής. Τα διάφορα site στο διαδίκτυο, την παρουσίαζαν σαν μία από τις πιο πετυχημένες παρουσιάστριες καθημερινών κοινωνικών εκπομπών. Η εκπομπή της ήταν στην κορυφή της τηλεθέασης για την μεσημεριανή ζώνη. Η ίδια η Τερέζα, παρουσιαζόταν σαν σκληρή, αδυσώπητη και αλύπητη για όσους έβαζε στο στόχαστρο της. Οι συνάδελφοι της, της είχαν βγάλει παρατσούκλι και την αποκαλούσαν "Dragon Lady". (Δράκαινα).

Τώρα ο Τηλέμαχος, ανησύχησε περισσότερο. Αναρωτήθηκε μέσα του, πως θα μπορούσε να πλησιάσει αυτή την γυναίκα; Αλλά και ακόμη και εάν την πλησίαζε, πως θα της έλεγε, τον πραγματικό λόγο, για τον οποίο είχε πάει. Θα τον έτρωγε ζωντανό!

«Έχω μπλέξει» σκέφτηκε. «Και μάλιστα άσχημα».

Το σκέφτηκε λίγο ακόμη και τελικά το αποφάσισε. Είχε δώσει την υπόσχεση του στην Μάχη και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Αύριο θα πήγαινε στο κανάλι για να συναντήσει την Τερέζα. Και ο θεός μαζί του!

Ξημέρωσε το πρωί της Παρασκευής. Ο Τηλέμαχος ξύπνησε πρωί. Όπως κάθε μέρα. Το περασμένο βράδυ όμως, δεν είχε κοιμηθεί και τόσο καλά. Το άγχος της σημερινής συνάντησης, ήταν καθοριστικό.

Σηκώθηκε από το κρεβάτι του, πήγε στο μπάνιο και μετά ήπιε ένα τσάι. Δεν είχε όρεξη για τίποτα άλλο.

Σε λίγο περιποιήθηκε τον εαυτό του, ντύθηκε όσο πιο καλά μπορούσε και ξεκίνησε για το κανάλι.

Το κανάλι ήταν στα ανατολικά προάστια, όχι και τόσο μακριά από την Γλυφάδα.

Έφτασε σε ένα μοντέρνο, καινούργιο και επιβλητικό κτίριο. Στην υποδοχή είπε τον λόγο της επίσκεψης του και τον έστειλαν στον ανάλογο όροφο. Έφτασε στην γραμματεία της παραγωγής της εκπομπής της Τερέζας. Ήταν περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη της ζωντανής εκπομπής της και επικρατούσε μία μεγάλη κινητικότητα.

Η κοπέλα στην υποδοχή τον ενημέρωσε ψυχρά αλλά ευγενικά, ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να δει την Τερέζα, χωρίς προγραμματισμένη συνάντηση και μάλιστα εκείνη την ώρα.

Ο Τηλέμαχος, σχεδόν ανακουφίστηκε με αυτό, αλλά σκέφτηκε το τι θα τραβούσε από την Μάχη, όταν θα της το έλεγε. Κάθισε για λίγο στην υποδοχή, μήπως και σκεφτεί κάτι.

«Ε, δεν είμαστε καλά! Τι κάνεις εσύ εδώ;» ακούστηκε μία γνώριμη γυναικεία φωνή δίπλα του.

Ξαφνιασμένος σήκωσε το κεφάλι του και δεν πίστεψε αυτό που αντίκρισε. Μπροστά του βρισκόταν η πρώην γυναίκα του. Είχαν χωρίσει πριν από οκτώ χρόνια και είχε να την δει από τότε. Και η αλήθεια ήταν ότι δεν την είχε και τόσο επιθυμήσει. Το διαζύγιο τους, δεν ήταν και τόσο εύκολη υπόθεση. Ούτε και τα δέκα χρόνια γάμου, που είχαν περάσει μαζί.

«Καλημέρα, Εμμανουέλλα» είπε χαμογελώντας διστακτικά.

«Καλημέρα και σε σένα. Χρόνια και ζαμάνια!» απάντησε εκείνη χαμογελώντας επίσης.

Πήγαν στην καφετέρια του κτιρίου και εκεί αφού μίλησαν για λίγο, εξήγησε στην πρώην γυναίκα του, χωρίς λεπτομέρειες φυσικά, τον λόγο της επίσκεψης του.

Εκείνη αφού του εξήγησε ότι συνεργαζόταν με μία εταιρεία παραγωγής, η οποία είχε μία πολύ καλή συνεργασία με το κανάλι, επιβεβαίωσε ότι ήταν πολύ δύσκολο να προσεγγίσει την Τερέζα. Τόνισε ιδιαίτερα επίσης, ότι ακόμη και εάν το κατάφερνε δεν ήταν και τόσο σίγουρη ότι θα ήθελε να μιλήσει μαζί της. Η Τερέζα ήταν πολύ δύστροπη και σκληρή. Ο Τηλέμαχος που είχε αποκρύψει φυσικά την σχέση του με την Μάχη όσο και με την Τερέζα, δεν το σχολίασε αυτό.

Τότε η πρώην γυναίκα του, του πρότεινε να μιλήσει σε μία γνωστή της στην παραγωγή της εκπομπής της Τερέζας, η οποία ήταν αρκετά φιλικά προσκείμενη μαζί της και μπορεί να της έκανε την εξυπηρέτηση. Αφού βέβαια πρώτα του τόνισε, ότι δεν υποσχόταν τίποτα και ότι ήταν πολύ δύσκολο.

Ο Τηλέμαχος, την ευχαρίστησε πολύ και τότε του ήρθε μία φαεινή ιδέα. Έγραψε δύο λόγια σε ένα κομμάτι χαρτί και παρακάλεσε την πρώην του να το δώσει στην γνωστή της, με την παράκληση να το διαβάσει αμέσως η Τερέζα. Ήταν η τελευταία του ευκαιρία!

Η πρώην του, παραξενεύτηκε λίγο, αλλά είπε ότι θα το κάνει. Έφυγε από την καφετέρια και πήγε και πάλι στα γραφεία της παραγωγής.

Γύρισε μετά από λίγο, αρκετά εντυπωσιασμένη.

«Δεν ξέρω τι έγραψες στο σημείωμα που μου έδωσες, αλλά πέτυχε. Το έδωσα στην γνωστή μου και εκείνη το έδωσε στην Αναγνώστου. Μετά από λίγο, ήρθε και μου είπε ότι η Dragon Lady, θα σε δει σε λίγο, αλλά για μερικά λεπτά. Οπότε πάμε και πάλι επάνω. Κοίτα να δεις! Ε, λοιπόν, δεν το περίμενα αυτό το σημερινό!» σχολίασε χαμογελώντας.

«Γιατί εγώ το περίμενα;» πρόσθεσε και ο Τηλέμαχος.

Έφυγαν από την καφετέρια και ανέβηκαν και πάλι στον όροφο της Τερέζας. Εκεί η κινητικότητα ήταν ακόμη περισσότερη. Πράγμα λογικό, όσο πλησίαζε η ώρα της εκπομπής.

Η πρώην του, μίλησε με μια κοπελιά και μετά ήρθε και πάλι κοντά του.

«Σε λίγο θα έρθει μία κοπέλα από την παραγωγή και θα σε οδηγήσει στην Αναγνώστου. Δεν ξέρω τι θα της πεις, αλλά θα ήθελα να προσέξεις ιδιαίτερα. Είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη γυναίκα!» πρόσθεσε προβληματισμένη.

«Μην ανησυχείς. Δεν κινδυνεύω. Και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για την βοήθεια σου!» την καθησύχασε ο Τηλέμαχος.

«Μην το συζητάς. Χάρηκα και που σε είδα και που σε βοήθησα. Γεια σου τώρα και να προσέχεις» είπε η πρώην του και απομακρύνθηκε.

Ο Τηλέμαχος την ευχαρίστησε και πάλι και έμεινε να περιμένει την κοπέλα.

Σε λίγα λεπτά ήρθε μία ευπαρουσίαστη κοπέλα, η οποία του ζήτησε να την ακολουθήσει. Πέρασαν από μία σειρά από πόρτες και διαδρόμους και κατέληξαν σε ένα χώρο, ο οποίος πιο πολύ έμοιαζε με πολυτελές καθιστικό σπιτιού παρά με χώρο γραφείων.

Εκεί τον περίμενε όρθια η Τερέζα. Και ήταν εκεί που ο Τηλέμαχος έπαθε το πρώτο σοκ. Εάν η μητέρα της Τερέζας ήταν εντυπωσιακή, η Τερέζα ήταν εκθαμβωτική. Σκέτη θεά. Ψιλή, καστανή, με φανταστικές καμπύλες και υπέροχα πόδια. Φορούσε ένα άκρως αποκαλυπτικό, πολύ κοντό, ακριβό φόρεμα και δωδεκάποντες χρυσές στιλέτο γόβες.

Με το που είδε τον Τηλέμαχο, τον πλησίασε, τον χαιρέτισε με μία δυνατή χειραψία και μετά του πρότεινε να καθίσουν σε έναν από τους καναπέδες, που υπήρχαν στον χώρο.

Ο Τηλέμαχος είχε σαστίσει. Κυριολεκτικά είχε καταπιεί την γλώσσα του. Η Τερέζα, τότε του χαμογέλασε και τον ρώτησε τι ήταν εκείνο το σοβαρό θέμα, που της είχε γράψει στο σημείωμα.

Ο Τηλέμαχος με πολύ προσπάθεια, βρήκε και πάλι την φωνή του και αφού την ευχαρίστησε, τόνισε το γεγονός ότι το θέμα ήταν πολύ σοβαρό και εκεί, δεν ήταν ο κατάλληλος χώρος για να το συζητήσουν. Ούτε και τον απαιτούμενο χρόνο είχαν. Της πρότεινε διστακτικά, μήπως θα μπορούσαν να βρεθούν αργότερα εκτός Καναλιού.

Περιέργως η Τερέζα, συμφώνησε. Μετά τον ρώτησε για εκείνον.

Ο Τηλέμαχος δεν ήξερε και δεν μπορούσε να καταλάβει, εάν το ενδιαφέρον της, ήταν τυπικό ή πραγματικό. Άρχισε διστακτικά να της λέει περιληπτικά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και να της περιγράφει την μίζερη ζωή του. Η Τερέζα τον παρακολουθούσε με ενδιαφέρον. Τουλάχιστον έτσι νόμιζε εκείνος.

Και εκεί έπαθε το δεύτερο σοκ. Συν όλα τα άλλα, σε κάποια στιγμή ανάφερε εντελώς αθώα ότι είχε και την ιδιότητα του συγγραφέα. Και τότε ξαφνικά το πρόσωπο της Τερέζας, έλαμψε!

«Συγγραφέας, είπες;» τον ρώτησε δυνατά και απότομα.

Ο Τηλέμαχος προς στιγμή τρόμαξε. Συνήλθε αμέσως όμως.

«Ναι, συγγραφέας. Έχω γράψει μερικά βιβλία. Κυρίως από εσωτερική ανάγκη» διευκρίνισε διστακτικά, μην μπορώντας να καταλάβει την αντίδραση της.

«Τι είδους βιβλία;» ρώτησε πάλι με ενδιαφέρον η Τερέζα.

«Ερωτικά κυρίως. Αλλά μερικά έχουν σχέση και με την Επιστημονική Φαντασία και την Πολιτική» απάντησε ο Τηλέμαχος.

«Και πόσα είναι αυτά τα βιβλία;» ρώτησε και πάλι η Τερέζα.

«Έντεκα στα Ελληνικά. Τρία από αυτά έχουν μεταφρασθεί και στα Αγγλικά» διευκρίνισε και πάλι ο Τηλέμαχος. Ταυτόχρονα της πρότεινε να δει το site του στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες.

Η Τερέζα πήρε ένα tablet που είχε δίπλα της και μπήκε στο site των βιβλίων του Τηλέμαχου. Ο Τηλέμαχος εξ' αιτίας της ενασχόλησης του με την Πληροφορική και το Διαδίκτυο, είχε φτιάξει ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό site.

Η Τερέζα αφού περιηγήθηκε για λίγο εκεί, σήκωσε τα μάτια της, τον κοίταξε και μετά ήρθε πιο κοντά του τον έπιασε από το πρόσωπο και με μια απότομη κίνηση τον φίλησε στο μάγουλο ενθουσιασμένη.

Το δεύτερο σοκ που λέγαμε, για τον Τηλέμαχο. Απέμεινε αποσβολωμένος να την κοιτάζει, μην μπορώντας να καταλάβει, τι συνέβαινε.

«Τηλέμαχε, με σώζεις!» συνέχισε με στόμφο η Τερέζα. «Μόλις μου έδωσες την λύση, σε ένα θέμα που μας βασανίζει από το πρωί. Αλλά πριν σου πω λεπτομέρειες, για πες μου. Έχεις καθόλου εμπειρία από τηλεοπτικές εμφανίσεις;»

Ο Τηλέμαχος χαμογέλασε. Και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον επειδή είχε αρχίσει να καταλαβαίνει, γιατί συμπεριφερόταν έτσι η Τερέζα. Δεύτερον επειδή ευτυχώς για εκείνον, αλλά και για την Τερέζα, όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, είχε αρκετή εμπειρία από τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Της εξήγησε ότι πριν από μερικά χρόνια είχε συμμετάσχει για δύο φορές σε πάνελ γνωστής εκπομπής. Όπως επίσης είχε δώσει και μία συνέντευξη είκοσι λεπτών, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο. Η συνέντευξη υπήρχε και στο YouTube. Και της την έδειξε.

Η Τερέζα τώρα ενθουσιάστηκε και πάλι. Τον αγκάλιασε και τον φίλησε ξανά. Αυτή την φορά στα χείλη.

«Είσαι ο σωτήρας μου!» του είπε. Και μετά του εξήγησε ότι στην σημερινή εκπομπή, είχε δημιουργηθεί τελευταία στιγμή ένα κενό μισής ώρας, εξ' αιτίας της ακύρωσης ενός από τους προσκεκλημένους. Και δεν προλάβαιναν να το αναπληρώσουν.

Η Τερέζα, του πρότεινε να παρουσιάσει μία ενότητα για το βιβλίο με κύριο προσκεκλημένο εκείνον. Και βέβαια, τον ρώτησε εάν συμφωνεί και δεχόταν να το κάνει.

Τότε ήταν που επιτέλους λειτούργησε και το μυαλό του Τηλέμαχου και κατέβασε την δική του φαεινή ιδέα.

«Θα στο κάνω ακόμη καλύτερο!» απάντησε χαμογελώντας.

Η ιδέα που είχε κατεβάσει, ήταν να ασχοληθούν με τον χώρο των εκδοτών που εκμεταλλευόταν νέους και όχι μόνον συγγραφείς. Και αυτό το σκέφτηκε, επειδή είχε δει την θεματολογία της εκπομπής της Τερέζας. Η οποία ήταν ιδιαίτερα σκληρή στα θέματα της κοινωνικής κριτικής. Και ο Τηλέμαχος είχε ιδιαίτερο λόγο να της προτείνει κάτι τέτοιο. Ο ίδιος είχε πέσει δύο φορές θύμα εκμετάλλευσης από τον εκδότη του πρώτου και του δεύτερου βιβλίου του.

Αφού λοιπόν ευχαρίστησε την Τερέζα για την εμπιστοσύνη και την πρόταση της, αποδέχτηκε την πρόσκληση και της είπε και την ιδέα του.

Η Τερέζα ενθουσιάστηκε ακόμη περισσότερο. Έπλεε κυριολεκτικά στα ουράνια. Τον πήρε από το χέρι και πήγαν στον χώρο της παραγωγής. Εκεί κάλεσε όλους τους συνεργάτες της και τους εξήγησε την αλλαγή στην εκπομπή. Όλοι συμφώνησαν ότι ήταν μία λύση και μάλιστα πολύ καλύτερη από αυτή που είχαν αρχικά προγραμματίσει.

Και τώρα έμενε το θέμα του προγραμματισμού. Η Τερέζα πρότεινε η ενότητα του Τηλέμαχου να βγει στον αέρα στο δεύτερο μέρος της εκπομπής. Θα είχαν έτσι τουλάχιστον δύο ώρες, για να προετοιμασθούν. Και όλοι συμφώνησαν σε αυτό.

Κατόπιν η Τερέζα ανέθεσε την προετοιμασία σε δύο συντάκτριες και μία γραφίστρια. Μαζί με τον Τηλέμαχο, θα αναλάμβαναν να προετοιμάσουν το υλικό και την ροή της ενότητας. Μετά, αφού ευχαρίστησε και πάλι τον Τηλέμαχο, αποχώρησε για ετοιμασθεί και η ίδια για την εκπομπή της.

Ο Τηλέμαχος απέμεινε στον χώρο, μαζί με τις δύο συντάκτριες και την γραφίστρια.

Εκείνες τον κοίταζαν λίγο περίεργα, προσπαθώντας να καταλάβουν τι συνέβη.

Την πρωτοβουλία την πήρε η Κλειώ. Μία εντυπωσιακή ξανθιά, η οποία συμμετείχε και στο πάνελ της εκπομπής.

«Κύριε Αλεξίου, συγχαρητήρια. Κυριολεκτικά μας σώσατε!» του είπε χαμογελώντας.

Συμφώνησαν και οι υπόλοιπες μαζί της. Ο Τηλέμαχος τις ευχαρίστησε και τόνισε ότι δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο.

«Τι λέτε καλέ!» απάντησε η Κλειώ. «Εγώ συνεργάζομαι από την αρχή με την Κυρία Αναγνώστου και ποτέ δεν την έχω δει τόσο ευχαριστημένη. Αυτή λάμπει!»

Συμφώνησαν και πάλι οι υπόλοιπες μαζί της.

«Να σας πω!» συνέχισε συνωμοτικά η Κλειώ. «Μήπως τρέχει κάτι μεταξύ σας; Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς!»

Ο Τηλέμαχος, χαμογέλασε και τις διαβεβαίωσε ότι δεν τρέχει απολύτως τίποτα μεταξύ τους. Τόνισε επίσης, ότι είχε να δει την Τερέζα, έξη χρόνια.

Οι κοπελιές δεν τον πολυπίστεψαν, αλλά δεν είχαν και άλλα περιθώρια. Έπρεπε να ετοιμασθούν.

Η προετοιμασία της ενότητας, αποδείχτηκε εύκολη υπόθεση. Και αυτό επειδή το site του Τηλέμαχου, ήταν πολύ ενημερωμένο και είχε όλο το υλικό που χρειαζόταν. Ο Τηλέμαχος επίσης, τους διηγήθηκε όλη την περιπέτεια και τις τραυματικές εμπειρίες που είχε με τις Εκδόσεις Καληφτέρη.

Η Κλειώ και η συνεργάτιδα της, μορφοποίησαν τα κείμενα και την ροή της ενότητας. Συμφώνησαν όλοι σε αυτά, έφτιαξαν και τις αντίστοιχες κάρτες και ήταν όλα έτοιμα. Στο πρώτο διάλειμμα, ενημέρωσαν εν τάχει την Τερέζα και πήραν την έγκριση της. Ήταν όλα έτοιμα πλέον.

Ο Τηλέμαχος βέβαια, μία ανησυχία την είχε. Η Κλειώ όμως τον διαβεβαίωσε ότι όλα θα πήγαιναν μια χαρά. Άλλωστε θα ήταν και εκείνη δίπλα του στο πάνελ και θα επενέβαινε αν χρειαζόταν. Μετά του έδειξε τις τεχνικές του studio και το teleprompter και πήγαν στο μακιγιάζ.

Σε λίγο ήρθε η ώρα της παρουσίασης. Η ενότητα βγήκε ζωντανά στον «αέρα». Και πήγε καλά. Πολύ καλύτερα από ότι περίμεναν. Και ιδιαίτερα ο Τηλέμαχος. Η Τερέζα, έμεινε πολύ ευχαριστημένη. Και έμεινε τόσο ευχαριστημένη, που ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της εκπομπής ότι όλη η εκπομπή της Δευτέρας, θα ήταν αφιερωμένη στον χώρο των εκδοτών και στο κύκλωμα εκμετάλλευσης των συγγραφέων. Και βέβαια ο κύριος προσκεκλημένος θα ήταν ο Τηλέμαχος. Για όλη την διάρκεια της εκπομπής. Φυσικά δεν μπήκε καν στον κόπο να τον ρωτήσει, εάν δέχεται. Αυτό το είχε δεδομένο.

Η εκπομπή τελείωσε και μαζεύτηκαν όλοι και πάλι στον χώρο που συνεδρίαζαν. Η Τερέζα πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα πρότεινε, επειδή ήθελε να έχει το Σαββατοκύριακο της ελεύθερο, να φάνε κάτι ελαφρύ και σε μία ώρα να μαζευτούν και πάλι για να προγραμματίσουν την εκπομπή της Δευτέρας. Συμφώνησαν όλοι.

Κατόπιν πήρε από το χέρι τον Τηλέμαχο και πήγαν στο εστιατόριο του τηλεοπτικού συγκροτήματος. Έφαγαν κάτι ελαφρύ και ξαναγύρισαν στον χώρο της παραγωγής.

Πριν ξεκινήσουν τον προγραμματισμό, η Τερέζα του υποσχέθηκε, ότι μόλις τελειώσουν, θα πήγαιναν στο σπίτι της στην Γλυφάδα και θα του αφιέρωνε όσο χρόνο ήθελε για να συζητήσουν το σοβαρό θέμα.

«Και εκεί θα αρχίσουν τα δύσκολα!» σκέφτηκε ο Τηλέμαχος.

Το μόνο που τον χαροποιούσε και ίσως τον έσωζε, ήταν ότι η Τερέζα ήταν σε πολύ καλή διάθεση. Και αυτό εξ' αιτίας του. Οπότε είχε ελπίδες να την γλυτώσει.

Σε λίγο ήρθε και το επιτελείο της εκπομπής. Και φυσικά το βάρος έπεσε στον Τηλέμαχο. Εκείνος εξήγησε, με λεπτομέρειες αυτή την φορά χωρίς να κουραστεί, όλο το κύκλωμα των εκδοτών.

Ξεκίνησε από τις προσωπικές του εμπειρίες με τις Εκδόσεις Καληφτέρη. Ανέλυσε τις μεθοδεύσεις που έκαναν οι εκδότες στους νέους συγγραφείς, ούτως ώστε εκείνοι οι συγγραφείς, να μην παίρνουν ποτέ ούτε ένα ευρώ, από τις πωλήσεις των βιβλίων τους. Ακόμη τις αντισυμβατικές ενέργειες και τους εμέσους εκβιασμούς που έκαναν στην συνέχεια, για τα επόμενα βιβλία των συγγραφέων. Ο σκοπός πάντα ήταν, οι εκδότες να εκμεταλλεύονται το έργο των συγγραφέων και οι συγγραφείς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, να μην παίρνουν ποτέ το ποσοστό των εσόδων επί των πωλήσεων, που δικαιούνταν.

Κατόπιν επεκτάθηκε και στο κύκλωμα των μεγάλων εκδοτικών οίκων. Και κυρίως στους δύο μεγαλύτερους στην Ελλάδα, τις Εκδόσεις Κρόνος και τις Εκδόσεις Ήφαιστος. Εξήγησε ένα αριστοτεχνικό σχέδιο, με το οποίο οι εκδότες έβαζαν τους συγγραφείς, να πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδα εκτύπωσης των βιβλίων τους και ακόμη να πληρώνουν επί πλέον ενοίκιο στους Εκδοτικούς Οίκους για να είναι τα βιβλία τους στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Οι Εκδοτικοί Οίκοι, έπαιρναν έτσι την μερίδα του λέοντος χωρίς κανένα έξοδο και χωρίς κανένα ρίσκο.

Ακόμη όμως και στην περίπτωση των μεγάλων συγγραφέων που πωλούσαν και δικαιούταν βάσει νόμου καλά ποσοστά, οι περισσότεροι Εκδοτικοί Οίκοι δεν τα απέδιδαν και έπρεπε οι συγγραφείς, να πάνε στα δικαστήρια, να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τους, χρόνια μετά, για να πάρουν τα δικαιώματα τους.

Η Τερέζα, όπως και οι υπόλοιποι, δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Ποτέ δεν είχαν φανταστεί, ότι στον χώρο του βιβλίου, στον χώρο του πνεύματος, θα υπήρχε τέτοια αισχροκέρδεια και τέτοια εκμετάλλευση.

Η Τερέζα, εκνευρίστηκε πολύ με αυτό. Και υποσχέθηκε στον Τηλέμαχο, ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να αποκαλύψει όλα αυτά τα κυκλώματα στο κοινό. Και αυτή την δύναμη την είχε.

Μετά ρώτησαν τον Τηλέμαχο, πως είχε ο ίδιος αντιμετωπίσει και ποια ήταν η λύση που είχε υιοθετήσει. Εάν υπήρχε βέβαια, κάποια λύση.

Ο Τηλέμαχος, τους είπε ότι μετά την έκδοση του πρώτου βιβλίου του και την εμπειρία που είχε αποκτήσει, είχε υιοθετήσει την λύση του Print On Demand. Δηλαδή την εκτύπωση κατόπιν αιτήματος στα μεγάλα διαδικτυακά δίκτυα. Αυτή ήταν πολύ αποδοτική στα βιβλία που ήταν γραμμένα στα Αγγλικά και λιγότερο αποδοτική στα βιβλία που ήταν γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα. Αυτό βέβαια λόγω κυρίως της ελληνικής νοοτροπίας και της μικρής σχετικά αγοράς που ήταν η Ελλάδα.

Και φυσικά υπήρχαν υπέρ και κατά. Το κυριότερο κατά, ήταν η καθυστέρηση. Το βιβλίο σε έντυπη μορφή, το είχες στα χέρια σου, στην καλύτερη περίπτωση σε 7 έως 10 ημέρες. Σε ηλεκτρονική έκδοση το είχες αμέσως. Το υπέρ ήταν ότι έπαιρνες το μεγαλύτερο ποσοστό του κέρδους, εσύ. Σε μηνιαία βάση και από το πρώτο αντίτυπο.

Και εάν είχες χρήματα να επενδύσεις στην προώθηση και στο marketing, η επιτυχία τότε ήταν σίγουρη. Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι, τα βιβλία άξιζαν. Εάν όχι, ότι και να έκανες, θα έπεφτε στο κενό.

Η Τερέζα και οι συνεργάτες της, εντυπωσιάστηκαν πολύ με όλες αυτές τις πληροφορίες. Και υποσχέθηκαν ότι θα τις επεξεργαστούν και θα έκαναν ότι το καλύτερο μπορούσαν.

Και επιτέλους είχαν τελειώσει. Ήταν πια προχωρημένο απόγευμα.

Η Τερέζα, τους έδωσε τις τελευταίες οδηγίες και μετά πήρε τον Τηλέμαχο και έφυγαν από το συγκρότημα.

Ο Τηλέμαχος είχε έρθει με ταξί, αφού το αυτοκίνητο του, ήταν μέρες ακινητοποιημένο λόγω μίας σοβαρής βλάβης και έτσι η Τερέζα, τον πήρε μαζί της, με το δικό της αυτοκίνητο.

Οδηγούσε ένα κόκκινο Audi S7. Ο Τηλέμαχος, που κάτι ήξερε από αυτοκίνητα, εντυπωσιάστηκε πολύ. Ήξερε ότι αυτό το αυτοκίνητο, έκανε πάνω από 100.000 Ευρώ.

«Λοιπόν, είμαι όλη δική σου!» του είπε περιπαικτικά όταν μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο της.

«Όλη;» ρώτησε στον ίδιο τόνο ο Τηλέμαχος, ο οποίος είχε αρχίσει να καταλαβαίνει το παιχνίδι που έπαιζε. Και με όλα αυτά που είχαν συμβεί, είχε ανέβει και η αυτοπεποίθηση του.

«Όλη, όλη!!» απάντησε εκείνη χαμογελώντας. «Πάμε σπίτι μου, έτσι; Ή μήπως άλλαξες γνώμη και δεν έχεις πλέον χρόνο; Μπορεί να σε περιμένει και το κορίτσι σου, ίσως!» συνέχισε κοιτάζοντας τον επίμονα στα μάτια.

Την κοίταξε και εκείνος έντονα, χαμογελώντας, χωρίς να αποφύγει το βλέμμα της.

«Και βέβαια πάμε σπίτι σου, εφ' όσον το θέλεις. Δεν άλλαξα γνώμη και όλος ο χρόνος είναι δικός μας. Και εδώ και πολύ καιρό, είμαι μόνος μου! Δεν έχω ούτε κορίτσι, ούτε αγόρι!» διευκρίνισε χαμογελώντας.

Η Τερέζα, έβαλε τα γέλια και του έδωσε μία στην πλάτη. Μετά έβαλε μπρος την μηχανή του αυτοκινήτου της και μαρσάροντας έφυγε με ταχύτητα από το πάρκινγκ του Τηλεοπτικού Συγκροτήματος.

«Σε καλό μου, σήμερα με όλα αυτά τα γέλια!» είπε όσο ήταν καθ' οδόν. «Δεν με έχουν συνηθίσει έτσι και θα νομίζουν ότι έχω πάθει κάτι!» συνέχισε χαμογελώντας.

Ο Τηλέμαχος τότε, της είπε το τι του είχε πει η Κλειώ. Και ευτυχώς η Τερέζα, το πήρε πολύ καλά.

«Έτσι ε! Καλά αυτές θα με βγάλουν ότι έχω και γκόμενο. Και παρεμπιπτόντως δεν έχω! Εδώ και πολύ καιρό επίσης! Ξεραΐλα, Τηλέμαχε μου!» σχολίασε κοιτάζοντας τον και πάλι με νόημα στα μάτια.

Σε λίγο έφτασαν στο Σπίτι της Τερέζας στην Γλυφάδα.

Weiterlesen

Das wird dir gefallen

243K 16.8K 34
«Και ποια είναι η πρότασή σου;» «Συνεργασία Βολκόβ. Μια συνεργασία που δεν θα σπάσει εύκολα, θα είναι από τους δεσμούς που είναι ιεροί και δεν του...
558K 41.8K 72
"Λοιπόν..με θέλει σήμερα η γυναίκα της καταστροφής; "
56.9K 7.8K 41
"Ειλικρινά τι υπέροχο έχω δεσποινίς Ντέιζι? Πάντα καταλήγετε να ξεστομίζετε ανοησίες!"
770K 28.9K 45
- Λοιπόν;! ρώτησα με σταυρωμένα χέρια. - Είσαι σίγουρη ρε Αννούλα; ήρθε και στάθηκε απέναντί μου. - Πόσες φορές ακόμη πρέπει να στο πω για να σ...