It's Okay to Not Be Okay

Bởi KatqStefanova

7.2K 118 33

It's Okay to Not Be Okay EP1 - 16 FINAL Xem Thêm

It's Okay to Not Be Okay: Episode 1
Добре е да не сме добре: Епизод 1
It's Okay to Not Be Okay: Episode 2
Добре е да не сме добре: Епизод 2
It's Okay to Not Be Okay: Episode 3
Добре е да не сме добре: Епизод 3
It's Okay to Not Be Okay: Episode 4
Добре е да не сме добре: Епизод 4
It's Okay to Not Be Okay: Episode 5
Добре е да не сме добре: Епизод 5
Добре е да не сме добре: Епизод 6
It's Okay to Not Be Okay: Episode 6
Добре е да не сме добре: Епизод 7
It's Okay to Not Be Okay: Episode 7
Добре е да не сме добре: Епизод 8
It's Okay to Not Be Okay: Episode 8
Добре е да не сме добре: Епизод 9
It's Okay to Not Be Okay: Episode 9
It's Okay to Not Be Okay: Episode 10
Добре е да не сме добре: Епизод 11
It's Okay to Not Be Okay: Episode 11
Добре е да не сме добре: Епизод 12
It's Okay to Not Be Okay: Episode 12
It's Okay to Not Be Okay: Episode 13
Добре е да не сме добре: Епизод 14
Добре е да не сме добре: Епизод 13
It's Okay to Not Be Okay: Episode 14
It's Okay to Not Be Okay: Episode 15
Добре е да не сме добре: Епизод 15
It's Okay to Not Be Okay: Episode 16 (Final)
Добре е да не сме добре: Епизод 16 (Финал)

Добре е да не сме добре: Епизод 10

32 0 0
Bởi KatqStefanova

Това е бомба от епизод, като чувствата избухват навсякъде. Нашите братя са принудени да се сблъскат с миналото си, неизказана тайна, която ги яде от години и те нямат представа как ще се отрази на настоящето им. И в разгара на всичко това не знаят как нашия писател на приказки се вписва в живота им - или ако тя изобщо се вписва.

ЕПИЗОД 10: „Момичето, което разплака вълк"

Санг-тае има разбивка в болничния салон, като съобщава на всички, че брат му се опитва да го убие. Лун-млад поглежда от него към хрипливия Канг-тае с това, което прилича на вина в очите. Изглежда съжалява, че разказа историята на крал магаретата на Санг-тае и го насърчава да разлее тайните си.

Персоналът на болницата сенагира Санг-тае и го оставят да почива в изолационната стая. Режисьорът О и Паркът на медицинската сестра излизат в Канг-Тае, които чакат отвън, и го призовават да излезе и да си вземе свеж въздух. Така Кан-тае излиза, напълно вцепенен, с Лунна млада, която следва близо зад себе си.

След много лутане, Луна-млада трябва да хвърли обувката си в Канг-Тае, за да го накара да спре. Той й казва да се прибере вкъщи, че трябва да бъде с брат си, а тя избледнява, че онзи ден не е направил нищо лошо. Той започна да бяга, но в крайна сметка скочи във водата и спаси Санг-тае.

„Побягнах, защото наистина исках той да умре", казва Канг-Тае. "Той знае това ... и вие също." И какво, пита Луна-млад, дали ще пожертва целия си живот за Санг-тае, за да изплати греха си?

На това Канг-та пита защо тя трябваше да го спаси този ден. „Ако не бяхте," казва той, треперейки с глас, „не бих трябвало да живея по този начин." Той хвърли сълза, преди да се обърне и да се отдалечи, и този път тя остава там, където е, безмълвно плаче.

Връщайки се в болницата, слуховете за братята вече се разпространяват. Джунг-тае няма да издържи лошото му, затова той взривява пациентите и служителите наблизо с пожарогасител. Те определено не се чувстват като клюки след това.

Nurse Park има сесия за консултиране с Ok-run, която иска да намери причината за скорошните й промени в настроението. Но Ок-ран се интересува само от братята и тя пита дали Кан-тае наистина се е опитал да убие Санг-тае. Nurse Park казва, че е сигурно, че става дума за неразбиране, което ще направи забавно усмивка на Ок. Ок-ран извежда шекспирова пиеса: „Защо мислиш, че Отело е убил жена му? Поради неразбиране. "

До падането на нощта бандата на апартаментите все още не е в състояние да достигне Кан-тае или Луна-млада. Jae-soo и Sang-in спорят за това кой е виновен за избухването на Sang-tae, докато в кухнята майката на Joo-ri става по-агресивна при нарязването на зеленчуци. Момчетата най-накрая спират да се бият, когато мама влезе с ножа си и уши, "Да ядем" Докато минават през миналото, мама се надява, че Канг-Тае и Луната-млади се грижат за себе си и ядат също.

Луна-млада се кичи вкъщи и гледа цветята, които й подари Канг-Тае. Междувременно Кан-тае все още е в болницата и чака пред стаята за изолация. Джо-ри и Ча-Йонг минават покрай него, а Ча-йонг се чуди защо Кан-тае не влиза само вътре.

Джо-ри казва, че хората с аутизъм затварят вратата към света и че Кан-тае чака Санг-тае да отвори тази врата. За съжаление, дори на следващия ден Санг-тае отказва да излезе изпод покривалата си, още по-малко от стаята си. Едва когато директорът О плъзне Kang-tae и в коридора е ясно, че Sang-Tae наднича.

Горе, директорът О се опитва да накара Канг-та да се почувства по-добре. Споменава, че той и синът му са правели състезания с три крака и че често пътува и ги кара да губят; той смята, че Кан-тае и Санг-тае са в собствената си раса с три крака. Кан-та поглежда към това и го пита дали казва, че се придържат един към друг.

"Не", казва директорът О. „Разчитате един на друг. Докато един човек остава силен, когато другият падне, вие никога няма да паднете заедно. Опитайте всичко възможно да останете силни. " И кой знае, продължава директорът О, един ден Санг-тае може да успее да остане силен за Канг-Тае.

Кан-тае признава, че смята, че Санг-тае е забравил за инцидента с реката, а режисьорът Ох посочва, че хората с аутизъм имат добра памет. В случая на Санг-Тае той вероятно се е опитал да избегне емоциите си, така че режисьорът Ох предлага Канг-тае да се изправи пред главата си - като започне от завръщането си на работа.

За нула време Кан-тае се връща в униформа и се отправя надолу, където открива, че Джунг-тае хапе Ча-Йонг. Кан-тае отвежда Ча-Йонг, за да превърже раната си, а Ча-Йонг го оставя да се подхлъзне, че Юнг-тае е луд, защото се блъскал по Канг-Тае и Луна-млад. Кан-та мърмори, че вместо това трябва да зашие устата си

Джа-со спира до болницата, за да провери Канг-тае, след като се е притеснил болен. Джа-со започва да преподава Кан-тае, че трябва да го слуша и да стои далеч от Луната, а Канг-Тае само въздиша.

Кан-тае си спомня вчера, през цялото време, когато се усмихваше с Луна-млад, и казва, че сънувал невъзможен сън, когато е трябвало да се съсредоточи върху брат си. Поглеждайки към водата, той с тъга заявява, че сега е буден. Джа-соу го гледа съчувствено, без да знае какво да каже.

След това Джа-со пуска пица в стаята на Санг-тае и го оставя на мира. Докато Санг-та се храни под завивките, той чува вратата отворена и затворена. Той става и вижда, че някой е оставил книгата на До Хуей-джа. А вътре в нея има бележка, която гласи: „Малкият брат убива големия си брат."

По-късно, Луна-млада тръгва в болницата, за да види Канг-тае (използвайки извинението, че тя му носи чисто бельо, ха). Той обаче пренебрегва всичките й постижения и й казва да го последва навън.

След като двойката е извън водата, Муун-млад казва, че нещата са се развили най-добре и че е време Канг-Тае да пусне брат си. Тя знае, че той иска да бъде с нея, да я държи, да се забавлява с нея.

Но Кан-тае казва, че те са били злополучни от самото начало, че той никога не трябва да се забърква с нея. Затова той иска тя да му направи услуга и да остане извън живота му. Тя е на ръба на сълзите, но се усмихва и казва, че той лъже.

Луна-млада му напомня за времето, когато я утешава по време на кошмара си. Тя му каза да се изгуби, но той видя през нея, точно както тя го вижда сега. Тя се хваща за ръката му и му казва да не ходи.

Кан-та освобождава ръката си и казва, че тя не е нищо друго освен фойерверк, еднократно събитие. Сега, когато той се е забавлявал, той е приключил. С това той започва да се отдалечава, карайки я да избухне в сълзи.

Стискайки сърцето си, тя крещи: „Аз не съм фойерверк! Аз съм бомба! Не изчезвам, когато избухвам, взривявам и убивам всички! " Въпреки това той продължава да ходи и виждаме, че има болка в очите, сякаш всяка стъпка е трудна.

Същата нощ Кан-тае се промъква в стаята за изолация, докато Санг-тае спи. Той седи до брат си и взима ръка в своята, като я подава към бузата. И докато го наблюдава как спи, по лицето му текат сълзи.

На следващия ден Sang-in настоява да кара Joo-ri на работа. Но неговата скапана фирмена кола умира по пътя и той трябва да изпрати Джо-ри в такси, докато той тегли колата. Той обаче случайно оставя портфейла си в колата и гони след тегленето. Жоо-ри поглежда през прозореца си и, виждайки това, се усмихва.

В болницата Санг-тае получава изненадващо посещение от парк „Медсестра" - с гигантски пълнен динозавър. Хе, Санг-тае е зарадван и казва, че това е неговата мини играчка Динозавър Дули. Той казва на Nurse Park, че двата динозавъра всъщност са различни видове и че майката е открила яйцето на Dooly и го е отгледало.

Санг-тае не харесва нищо фалшиво, но смята, че всички майки, дори фалшивите, са добри. Медсестра Парк пита дали той също е имал добра майка и той отговаря с: „Тя беше добра майка за мен, но лоша за Кан-тае."

Говорейки за фалшиви, но добри майки, майката на Joo-ri лекува Кан-тае на обяд. Тя се шегува, че го мрази, че е отхвърлила дъщеря си, но че трябва да бъде мила с тези, които мрази. Тя продължава, че днес ще заведе Санг-тае у дома, а той й благодари.

Вместо да благодари обаче, тя предлага той да се роди като неин син в следващия му живот. И той е близо до сълзи, тъй като казва, че не иска да се ражда отново. Тя просто го вика, че е упорит и го подтиква да яде. Ау, може ли да го осинови, моля?

В края на деня Кан-тае и Джо-ри гледат как мама излиза с Санг-тае. Джо-ри насърчава Кан-тае да се прибере днес, за да могат братята да се изравнят, като повтарят това, което винаги казват на пациентите: „Ако искате да направите хората около вас щастливи, първо трябва да намерите собственото си щастие."

Джо-ри се усмихва топло и заключава, че е добре понякога да е малко егоист. В този случай Канг-та се чуди дали не е добре да й поискате егоистична услуга.

Нарязваме се на Луна-млада у дома, изпращайки на Кан-тае различни извинения, за да го върнем. Тя изпраща снимки на карикатурните ленти на Санг-Тае, заплашва да ги изхвърли и дори снимки на термометър (след като изби челото си със сешоар), казвайки, че е болна. Но за нейно безсилие той пренебрегва всеки.

Чува се звук от кола отвън, а Луната-млада скочи и отвори вратата да види - Джо-ри. Очевидно Кан-тае помоли Джо-ри да върне някои от нещата от Санг-та вкъщи. И Джо-ри, отнасящ се до жилищната сграда, а не до имението, като домът на момчетата натъжава Луна-млада.

След много колебание Кан-тае пристига в апартамента и обявява, че влиза, подканяйки Санг-тае да се скрие в килера с цип. Както им е рутината, Кан-тае седи пред килера и казва, че съжалява. Санг-та пита какво съжалява, а Кан-тае изпуска всичко.

Кан-тае се разпада, извинявайки се, че бяга при реката, защото иска да има нормален брат - просто всичко. Кан-тае се извинява отново и отново, докато Санг-тае най-накрая не излезе. Отначало Санг-тае изглежда не знае как да реагира, но след това вкарва Канг-Тае в прегръдка.

Кан-тае се вкопчва в Санг-тае, плаче и моли: „Не ме изоставяй", докато Санг-тае казва същото. Боже, те разбиват сърцето ми.

По-късно през нощта, когато братята са в леглото, Санг-тае твърди, че той е хинът тук и че Канг-тае му принадлежи. Кан-тае се съгласява с това, но след като Санг-тае заспи, Кан-тае разглежда снимките, които е направил с Луна-млада. Спомняйки си времето им в планината, той придобива мъглив поглед на лицето си.

Назад в имението, Луна-млад убеждава Жоо-ри да остане за малко вино. Джо-ри пие със загрижен темп и развеселен Лун млад пита дали все още се страхува от нея. Въпреки че е Джоо-ри, тя също така казва, че я ревнува. Една бутилка вино по-късно и Джо-ри каши, че Луна-млада е кучка, дори я шамари по главата.

Джоо-ри отминава, а Санг-ин трябва да дойде, за да я вземе. Луна-млада може да каже, че Санг-ин харесва Джо-ри, така че тя пита кой му харесва повече, тя или Джо-ри. Започва да казва, че ги харесва и двамата, но тя иска да знае кой идва първи и втори.

„Луна-млада", казва Санг-ин, „Когато говорите за хора, никога не трябва да ги номерирате така. Можете да цените и да се грижите за хората по различни начини. " Например, казва той, има много различни нюанси на жълтото, също както има много различни нюанси на емоциите.

Sang-in предполага, че Луната-млада трябва да е самотна без Канг-тае. Луна-млада казва, че през нощта е малко по-студена, малко по-гладна от обикновено. И Санг-ин се усмихва, казвайки, че тези емоции сочат едно - тя пропуска Канг-Тае. Тя повтаря думите „Липсва ми го" и колкото повече го казва, толкова повече осъзнава, че това е истина.

На следващия ден Джо-ри се вози на автобуса с Кан-тае за работа. Тя обаче се обърка, когато той започва да й говори на бандал. Тя внезапно си спомня снощи, когато Санг-ин я пусна в апартамента и те се блъснаха в Кан-Тае отвън. Тя го хвърли за това, че я изпрати до Moon-Young's, най-вероятно да се увери, че Moon-young е добре и за това, че винаги се обръща към нея официално. Той Х.

Веднъж в болницата, Кан-тае не се чувства толкова добре, но той се промъква. Медсестра Парк му казва да следи Ок-бяга, казвайки, че тя е нестабилна, затова той се отправя към градината, за да я намери. Там Дей-Хван започва отново да чува тананика и насочва погледа си към източника - Ок-бяга. Де-хван се приближава до Ок-ран и пита дали това е тя, и тя се навежда да прошепне: „Защо? Ще ме убиеш ли отново?

О, мамка му.

Де-хван се хвърля към Ок-ран и започва да я задушава, а Ок-ран веднага се премества в безпомощната жертва и вика за помощ. Кан-тае се втурва, за да дръпне Да-хван от нея, докато той крещи, че трябва да я убие. Някои други служители помагат на Ок да избяга нагоре и да я насочи далеч, и тя дава последен поглед назад ... и се усмихва.

Дае-Хван вече крещи, че всички чудовища, като жена му и дъщеря му, трябва да бъдат убити, карайки Канг-Тае да вика над него: „Не. Дъщеря ти не е чудовище. " Изтощен, Дей-Хван спира да се бори и се задъхва, че ако Кан-тае не я убие, той вместо това ще умре.

По-късно, вътре, Ок-Ран е разпитан от парка на медицинската сестра и, разбира се, се лъже, че Дей-хван я нападна без причина. И горе, в офиса, директорът О и Кан-тае се опитват да разберат какво се е случило, мислейки, че Дей-хван е сбъркал Ок-тича за жена си. Или, режисьор О, спекулира, Ок-ран е неговата жена.

Същата вечер майката на Джо-ри се прибира вкъщи, за да намери Луна млада по стъпалата. Луна-млада обяснява, че мама й е отворила отворена покана за вечеря, така че мама с радост я вкарва и пипва супа от морски водорасли. Тъй като Лунна млада поиска супата (традиция на корейски рожден ден), мама правилно предполага, че е нейният рожден ден.

Отначало младите Луни действат като храната е просто добре, но след това тя запълва лицето си, карайки мама да се усмихва. Миг по-късно се разхожда и той се разстройва, когато вижда как Луна яде тук, когато й предложи да й купи пържола. Той поне иска тя да приеме подаръка, който й е купил, колие от две сърца, взети заедно.

Тъй като Луна-млада е тук, тя трябва да се качи горе и да почука на вратата на Санг-Тае Той отказва да го отвори, но когато чуе звука на моторен трион, изпада в паника и се втурва навън - да види, че тя пуска звукови ефекти на телефона й, хаха.

Луна-млада вади куклата Манг-тае от чантата си и казва, че Санг-тае може да я има, стига тя да го има.

Луна-млада продължава, че е нейният рожден ден и тя иска да го прекара с него, но той хвърля куклата на земята и я нарича лъжец. С това Санг-тае се отправя обратно вътре и хвърля смачкано парче хартия през прозореца.

Луна-млада вдига хартията и се обляга на стената. Като знае, че от друга страна Санг-тае слуша, тя казва, че тези, които не вярват в това, което хората казват, са лошите. За да има смисъл, тя му разказва историята на Момчето, което извика Вълк.

- Момчето овчар лъжеше непрекъснато. Момчето многократно лъже селяните, че се появи истински вълк. Знаете ли защо момчето е измамило селяните така? Той направи това, защото беше толкова самотен, изцяло сам в планината. "

И в болницата виждаме Канг-Тае да преглежда съобщенията на Moon-Young и да ги отхвърля.

Луна-млада се завръща у дома, поставяйки сега изсъхналия си букет с цветя във ваза с вода. След това тя разкопчава хартията, която Санг-тае изхвърли и разкрива рисунката на нея и братята, които се возят в къмпинг колата.

Канг-Тае е на път да излезе навън, когато вижда Медсестра Слънце да се стреми към раните на Ча-Йонг. Ча-Йонг обяснява, че той изведе Ок-изтича в градината и че тя го удари със скала и избяга. Преди това тя спомена, че трябва да се срещне с някого, защото това е важен ден. Кан-тае припомня последното съобщение, изпратено от Луната-млад, за това, че днес е важен ден и изведнъж всички парчета започват да се съединяват. Без секунда се обръща и изтича от болницата.

Разказът на Луната-млад от извода заключава, че когато всъщност се появи вълк, никой не повярва на момчето. И понеже никой не се притече на помощ, момчето умря. Виждаме Канг-тае да тича към имението, но вече е късно. Чуква се на вратата на имението и Луна-млада я отваря към Ок-ран, който изскача купон за парти. Всичко, от което се нуждаете, е "Честит рожден ден" и зловеща усмивка, за да настине кръвта на Луна-млада.

КОМЕНТАРИ

Свети бисквити на огън. Знам, че драмата намекваше, че мамата е жива и че Ок-Ран е мама ... но мислех, че това ще е червена херинга! Мислех, че Ок-ран е просто случаен пациент, който обича да провокира хората! Сега имам около милион въпроса, като какво, по дяволите, се случи в това имение? Какво накара Go Dae-hwan да убие Hui-jae? Когато той каже, че е убила някого, може ли някой да е майка на Канг-тае? Какво прави тя през цялото това време? Къде е била през цялото това време? И големият въпрос, какво смята да направи сега с Луна-млада? Просто не знам какво да мисля вече. Едно нещо, което идва на ум - тази болница напълно се проваля, когато става въпрос за задържането на пациентите им. Ако си спомням правилно, това е третият човек, който е избягал. Разбирам, че те имат своеобразна политика на „отворена врата", „скитане безплатно", но това е нелепо.

Преди да се нагрея прекалено (наистина се притеснявам за безопасността на Moon-Young тук), нека преминем към месото от епизода. Гневът наистина се превърна в единадесет и той работеше толкова добре. Разбивката на Санг-Тае изведе цялата вина на Канг-тае и съжаление и самоотвержение и веднага след като Кан-тае свали и охраната си. Така че разбирам защо той вярва, че е сънувал невъзможен сън и че това е било неговото повикване. Не смята, че заслужава щастлив живот с Луна-млад, с когото и да било, когато е правил такова ужасно нещо в миналото си. Всъщност той не смята, че изобщо заслужава да живее и това е направо смазващо. Нашият беден, сладък Кан-тае е толкова, толкова погрешно казва, че трябва да се откаже от любовта и щастието, за да се съсредоточи върху семейството. Постоянно, поне. Защото сега имаше нужда да се съсредоточи върху Санг-тае, повече от всякога, за да се изправи най-накрая пред своите вътрешни демони.

По същия начин, по който прическата на Луна-млада заздравяваше за нея, мисля, че прегръдката и примирението на Канг-Тае със Санг-тае го лекуваше. Бях изненадан, че той влезе в апартамента и се извини веднага за инцидента с реката; всички знаем, че трябваше да се вземат много смелост. Извинението, което най-много ме боли, беше за желанието за нормален брат. Просто показва, че Канг-тае не е някакъв перфектен ангел. Той е недостатъчно човешко същество с реални мисли и чувства, а понякога тези мисли могат да бъдат малко тъмни. Той ще има моменти, в които неговите желания са били нормални, но той ще се чувства зле от това и точно това го прави добър човек. Ще се почувства зле, защото обича Санг-тае, психическо разстройство и всичко останало. С това помирение може би ще намерят някакъв начин да се движат в унисон с три крака и да останат силни един за друг.

И кой знае, може би Луната-млада би могла да се присъедини към братята в тази надпревара. Обичах я в този епизод, защото колкото и думите на Кан-тае да я наранят, тя все пак положи усилия да го върне. Когато го върне, ще вземе и Санг-тае. Така че се надявам, че вижда, че добавянето на Санг-тае в живота й не е допълнителен багаж, а допълнителен подарък. Наличието на трима души в състезание с три (четири?) Крака може да завърши с катастрофа, но с всеки, който положи усилия, те със сигурност ще стигнат до тази финала.

Đọc tiếp

Bạn Cũng Sẽ Thích

1.8M 127K 45
"Why the fuck you let him touch you!!!"he growled while punching the wall behind me 'I am so scared right now what if he hit me like my father did to...
49K 1.3K 25
Coming back to the United Kingdom was more than Adrianna bargained for. Started Thursday, June 16, 2022 Published Thursday, June 16, 2022 Completed T...
4.3K 370 35
🏵️The Chrysalis Community presents to you, The Monarch Graphic Shop, where your future covers will become a discovery for others. Our job is to make...
1.3M 70.1K 59
𝐒𝐜𝐞𝐧𝐭 𝐨𝐟 𝐋𝐨𝐯𝐞〢𝐁𝐲 𝐥𝐨𝐯𝐞 𝐭𝐡𝐞 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞𝐬 〈𝐛𝐨𝐨𝐤 1〉 𝑶𝒑𝒑𝒐𝒔𝒊𝒕𝒆𝒔 𝒂𝒓𝒆 𝒇𝒂𝒕𝒆𝒅 𝒕𝒐 𝒂𝒕𝒕𝒓𝒂𝒄𝒕 ✰|| 𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑴�...