Érzelmek fogságában | mia car...

By ddorcii

139K 5.4K 1.1K

.· 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙡 𝙣𝙚𝙚𝙙 𝙨𝙤𝙢𝙚𝙤𝙣𝙚 𝙩𝙤 𝙨𝙩𝙖𝙮 ·. Amelia Solane több mint két éve tartó kapcsolata egy... More

prológus
egy
kettő
három
négy
öt
hat
hét
nyolc
kilenc
tíz
tizenegy
tizenkettő
tizenhárom
tizennégy
tizenöt
tizenhat
tizenhét
tizennyolc
tizenkilenc
húsz
huszonegy
huszonkettő
huszonnégy
huszonöt
huszonhat
huszonhét
huszonnyolc
huszonkilenc
harminc
epilógus

huszonhárom

3.9K 178 39
By ddorcii

23 ·.

Nem tudom, mennyi időt töltünk a kertben, de már hajnalodik, amikor visszamegyünk a házba. A koromsötét égboltba halvány színek vegyülnek, csípős szél söpör végig a tájon, és apránként már kirajzolódnak a házak körvonalai.

– Le kell zuhanyoznom – jelentem be Matteónak, amint becsukja magunk mögött a szobája ajtaját.

– Csatlakozhatok? – vigyorodik el, és szinte látom a piszkos gondolatokat végigsuhanni az arcán.

Rám tör a késztetés, hogy odavágjak neki, de most inkább felveszem a vonalat.

– Majd legközelebb – kacsintok rá, és megfordulva gyorsan eltűnök a fürdőben, kulcsra zárva magam mögött az ajtót. Még a végén tényleg be találna jönni, és azt annyira nem díjaznám. Bár, ki tudja.

Leveszem magamról a vizes pulcsit, alóla a pólót és a bugyimat, és mindent a földre dobálva lépek be a zuhanyfülkébe. Megnyitom a csapot, és az arcomat a rózsa felé fordítva élvezem a forró cseppek érintését. Teljesen ellazulok, és kissé fel is frissülök, jólesik a víz kényeztetése a kinti rohangálás után.

Törülközőbe tekerem magam, majd kissé tanácstalanul nézek körbe. A vizes ruhákat nem akarom ismét felvenni, a bulizós szettem pedig nem épp alvásra lett tervezve.

– Matteo – nyitom ki résnyire a fürdőajtót, és kidugom a fejem a nyíláson. – Itt vagy?

– Aha – hallom meg a tompa hangját, látni viszont nem látom.

– Ide tudnál jönni?

– Inkább te gyere ki – vágja rá, és tudom, hogy vigyorog. Hallom a hangján.

Sóhajtva előrelépek egyet, erősen magamhoz szorítva a törülközőt. Az ágy szélén ül, lába lelóg a szőnyegre, kezében az én telefonomat szorongatja.

– Mi a fenét csinálsz? Én esküszöm, ha leblokkolod... – kapom fel a vizet egyből, de torkomra fagy a szó, amint felpillant rám, és tekintete ködösen szalad végig a testemen. Úgy érzem, mintha meztelenül állnék előtte.

– Egy rohadt törülköző van csak rajtad – szólal meg fojtott hangon, és felállva közelebb lép. – Szerintem nem most kellene fenyegetőznöd, drágaság.

Arcán sötét árnyék suhan át, és szinte látom őt darabokra hullani, ahogyan minden létező erejével próbálja visszafogni magát.

– Megijesztesz – suttogom, és egy lépést hátrálok. Kiszolgáltatottnak érzem magam, ahogyan szinte meztelenül állok előtte, ő pedig kihasználva a zavaromat, minden gátlás és erkölcs nélkül bámul. Szinte levetkőztet a tekintetével, ami a fedetlen nyakamon és kulcscsontomon időzik, majd lefelé siklik, egyáltalán nem zavartatva magát.

– Nem lehet – suttogja maga elé, és a hajába túrva hátat fordít. – Sajnálom, Ams, de én nem bírom ezt... – kissé kapkodva beszél, majd elakad a hangja. – Mit szeretnél?

– Valamit, amiben alhatok – felelem szégyenlősen.

Bólint, és a szekrényéhez lépve egy pólót vesz elő. Nem fordul meg, csak hátranyújtja a kezében, ezzel jelezve, hogy vegyem el.

– És még fogkefét, ha nem gond – teszem hozzá csendesen. Rettentően kínos számomra a szituáció, és azt kívánom, bárcsak otthon lennék a saját szobámban, a saját pizsamámban, a saját ágyamban.

– Gyere, keresek neked.

Elsétál mellettem anélkül, hogy egy pillantást is vetne rám, én pedig a mellkasomhoz szorítva a tőle kapott pólót, követem.

– Sajnálom – motyogja. – Nem akartam, hogy így érjen véget az este.

Már az ágyban fekszem, mire ő is végez a fürdőben, és egy pizsamaalsóban jön ki a helyiségből. Alvást tettetek, amikor közelebb lép hozzám, és röpke hezitálás után apró puszit nyom a fejemre.

– Annyira... – kezdi elgyötörten, de nem folytatja a tovább.

Hallom, ahogyan lefekszik a földre, és pár percnyi helyezkedés után úgy tűnik, el is nyomja az álom, egyenletes légzésének zaja az egyetlen hangforrás a helyiségben.

Hanyatt fekszem, és a plafont bámulva hagyom, hogy egy könnycsepp végigcsorogjon az arcomon, és a párnára esve váljon eggyé az anyaggal.

– Fogalmam sincs – ingatom a fejem, és felülve az ágyban a háttámlának dőlök. – Egyszerűen nem tudom, mit kellene csinálnom. – Magam elé suttogom a szavakat, segítséget remélve kapaszkodom beléjük.

Hallgass a szívedre.

Anyu szavai jutnak az eszembe, úgy érzem, ez az egyetlen helyes út, amin elindulhatok. Csak az van, hogy nem tudom, ki is van a szívemben.

Még mindig Rowan vagy... már Matteo.

– Mhmm – motyogom magam elé, és a paplan után tapogatózva húzom a testemre az időközben megtalált anyagot.

– Jó reggelt, drágaság – hallok meg egy hangot, mire erőtlenül kinyitom a szemem. Matteo homályos alakja áll az ágy mellett, és lehúzza rólam a takarót.

– Ne, add vissza – kapok utána, és az oldalamra fordulok, hogy ne süssön a szemembe a szombat délelőtti napfény.

Befekszik mellém, és a mellkasára von. Az ujjai a hajammal játszadoznak, mikor halkan megszólal.

– Jól aludtál?

– Aha – bólintok. – Nagyon kényelmes az ágyad.

– Akkor többször kellene itt töltened az éjszakát – vágja rá, és hallom a hangján, hogy mosolyog.

– Nem hiszem, hogy ez annyira jó ötlet lenne – lombozom le, és igyekszem kíméletesen fogalmazni. – Tegnap éjjel is történtek dolgok, amik...

– Tudom, és sajnálom – kér elnézést, mielőtt befejezhetném. – Ígérem, hogy soha többé nem fordul elő. Legalábbis addig nem, amíg már te is... – teszi hozzá reménykedve, és összeszorul a szívem, annyira bizakodóan beszél.

– Matteo, lehet, hogy soha nem lesz olyan, hogy mi – közlöm vele csendesen, és meg sem lepődöm, amikor ujjai megállnak a hajamban, és kissé eltol magától, hogy lássa az arcomat.

– Ezt most komolyan gondolod? – mered rám hitetlenkedve, és szinte felemészti az az elfojtott fájdalom, ami az arcán suhan át. – Vond vissza. Mondd, hogy nem gondoltad komolyan. Mondd, hogy csak viccelsz. Mondd, hogy... – Elcsuklik a hangja, és a fejét rázva száll ki az ágyból. – Ams! – Már-már kiabál, és a hajába túrva kezd el fel-alá járkálni a szobában. – Szólalj már meg.

– Nem tudom, Matteo – kezdeném, de idegesen a szavamba vág.

– Dehogyisnem tudod. Látom rajtad, hogy tudod, csak nem mered kimondani, mert nem tetszene nekem a válasz. Ettől félsz, nem? Rá van írva minden az arcodra.

Kétségbeesett pillantást vet rám, és bármennyire is próbálja leplezni az érzéseit, látom rajta, hogy a szemem láttára zuhan szét.

– Matteo, csak hallgass végig – könyörgök neki, de ahogyan rám néz, már tudom, hogy most úszott el az utolsó esélyem nála.

– Ennyi volt – mondja ki kíméletlenül. – Ennyi. Vége van. Elegem van a szaros játékaidból. Elegem van a reménykedésből. Elegem van abból, hogy elhiteted velem, lehetne belőlünk valami, majd a következő percben meggondolod magad, és úgy teszel, mintha soha semmi sem történt volna köztünk. Miért csinálod ezt? Miért?

A fejét rázva hagyja el a szobát, és amint kilép az ajtón, a tenyerembe temetve az arcom zokogok fel. A könnyek megállíthatatlanul potyognak, és hiába tudom, hogy Matteónak igaza van, és hogy semmi okom nem volna kérdőre vonni őt, mert jogosan beszélt, mégsem tudom abbahagyni a sírást.

Lépteket hallok közeledni, mire magamba fojtom az újból feltörni készülő zokogást. Matteo jön vissza a szobába, és nekem hátat fordítva keresgél a szekrényben, miközben felém intézi a szavait:

– Öltözz fel, hazaviszlek.

A remény apró szikrája éled újjá bennem, amikor óvatosan megszólalok.

– Nem beszélhetnénk meg?

– Nem – veti oda durván. Nadrágot vesz, és magára kap egy felsőt, majd az ágyhoz lép, és leteríti rá a tegnap esti szoknyámat és topomat.

– Kérlek. – Odanyúlok, és csuklójára fonom az ujjaimat.

Lemerevedik, és a kezemet bámulja, majd nagy levegőt vesz.

– Miről kellene beszélnünk? – kérdezi végül, de továbbra sem néz a szemembe. A csuklóját szorító ujjaimra ráteszi a másik kezét, teljesen beteríti a tenyerével.

Ez csak jelent valamit, gondolom magamban, és újult erővel folytatom.

– Kettőnkről.

– Te magad mondtad, hogy nincs olyan, hogy mi.

– Lehet, hogy meggondoltam magam.

– Lehet, hogy engem meg már kurvára nem érdekel. Ötpercenként meggondolod magad.

– Matteo, csak még egy napot kérek – lehelem a szavakat, megpróbálva megoldást találni. – Csupán egy nap. Utána dönteni fogok.

– Drágaság – bukik a száján, és végre-valahára az arcomra néz. – Én már...

– Kérlek. Lehet, hogy meg tudnám oldani. Mert meg akarom oldani.

– Nem hiszem, hogy el tudnék viselni még egy visszautasítást. Túl sokáig reménykedtem – böki ki, és a fejét ingatva néz a szemembe –, és, mint kiderült, totál feleslegen.

– Nem biztos – vágom rá.

– Utálom, hogy képtelen vagyok neked nemet mondani – morog, de a szeme körül mosolyráncok jelennek meg.

– Nem is.

– Ams, de tényleg – komolyodik el. – Egy nap, és utána vége. Vagyis... igazából tőled függ. Nem akarlak befolyásolni, de...

– De mi? – nevetek fel halkan, megkönnyebbülten. Visszatért a szokásos énje.

– Jól dönts.

Hüvelykujjával végigsimít a kézfejemen. Elfojtok egy mosolyt, és bólintok.

– Azon leszek.

_________________________

to be continued
05/03

kedves olvasóim!
pár fejezet még hátravan, de lassan vége a könyvnek :(
köszönöm a hétről hétre való támogatásotokat, és a rengeteg kedves visszajelzést 🤍

következő fejezet pénteken!

további platformok
instagram: ddorciiwrites
tiktok: ddorciiwrites

sok puszi <3

Continue Reading

You'll Also Like

254K 9.7K 44
Mit tennél, ha a szüleid össze akarnának hozni az ex legjobb barátoddal? Persze, hogy alkut kötnél vele! Skylar Lynch vállára súlyos teherként nehez...
76.4K 4K 33
Dylan hirtelen eltűnése után vajon hogyan zajlik az élet? Szerelem, szenvedély, zűr. Valaki azt mondja,"játszunk a saját szabályaim szerint", ez a...
657K 17.1K 81
" Nekem nem elég a jó, a legjobbat akarom " - Reed.M " Nekem nem elég a szép, a legszebbet akarom " - Ricky.W Reederica Malone nem egy visszahúzódó,ö...
53K 1.9K 35
FIGYELEM! Az olvasmány a fantázia szüleménye, fikció! Mindenki saját felelősségre olvasson, erős testi bántalmazást és lelki sérülést mutat be a reg...