Singapore : Dreaming Of Heaven

Bởi bIoomiing

94 8 20

Δεκέμβριος του 2022 και η ζωή παρά είναι πληκτική για την Εκάτη που λαμβάνει την επιστολή για έναν περίπατο σ... Xem Thêm

518
168
5201314

48

20 2 0
Bởi bIoomiing

𝐬𝐮𝐧𝐫𝐢𝐬𝐞 𝐛𝐫𝐢𝐝𝐠𝐞𝐬 2021 ℃

"七世發" wealthy for 7 lifetimes

Ένα καλπαζον αίσθημα χαράς χωρά να γεμίσει κάθε χαραμάδα αμφιβολίας για την πραγματική αξία συγκέντρωσης λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος και σταματήσει να είναι αντικείμενο χωρατού η ευχή 'τα λέμε του χρόνου'. Τι είναι εφορία για κάθε Χριστούγεννα; Λίγο πριν την δήλωση : αγάπη, οικογένεια, άνθρωποι, κατοικίδια για τον Γιανγκ Σεόνγκ η φράση είναι ανατρεπτικά προσωπική. Νύχτα ονείρων.

Βλέπει τον εαυτό του φευγαλέα σε κάποια αντανάκλαση βιτρίνας και ξέρει ήδη πως η δική του νύκτα παραμονής Πρωτοχρονιάς αξίζει να γιορταστεί. Πλεονέκτημα ή δυνατότητα που ορίζει η κοινωνική τάξη φαντάζεται εκείνη την νύκτα ασύλληπτα σημαντική, ίσως καθορίσει το ποιόν της επόμενης χρονιάς που του φυλάσσει εκπλήξεις.

Και είναι πάντοτε διαφορετικό μέρος : Μακάο, Σανγκάη, Πεκίνο, Ταϊβάν, Τόκιο, Μπανγκόκ και η φετινή πρόσκληση είναι γραμμένη με πένα, κάθε μία από αυτές, στην πραγματικότητα δεν τις είχαν υπογράψει οι γονείς του αλλά έτσι άφηναν να εννοηθεί. Η Σιγκαπούρη : Αυτό το μικροσκοπικό νησιωτικό κράτος είναι ένας συνδυασμός αντιθέσεων, γεμάτο θαύματα που περιμένουν να τα εξερευνήσει. Γαλήνια πάρκα δίπλα σε φουτουριστικούς ουρανοξύστες και πολυτελή εμπορικά κέντρα.

Μια ακμάζουσα σκηνή για φαγητό του δρόμου και εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης. Το πρώτο ταξίδι στη Σιγκαπούρη θα αποδείξει ότι μερικές φορές τα καλύτερα πράγματα έρχονται σε μικρά πακέτα. Τρελαμένος με την ιδέα να παίξει μια νέα γελοιότητα για να διασκεδάσει την ανία του οραματίζεται πως εκείνο το έτος χρειαζόταν έξι προσκλήσεις αντί για πέντε. Μια στον Χίου Τζέν που μήνες πριν είχε αποφασίσει ανάμεσα σε σακάκι με παγιέτες στο χρώμα του ασημιού του φεγγαριού. Μια στην Μπορα που είχε ακυρώσει κονσέρτο στην Σάντα Μόνικα. Μια στον Τζέμιν που θα τον επέπληττε για κάθε σπατάλη. Μια για τον Μίν που ήταν το πρώτο μεγάλο του πάρτι.

Και μια για το πιο δύσπιστο, δύσπεπτο ανθρωπάκι που έβρισκε μεγάλη ανακούφιση στο να θέλει να εντυπωσιάσει.  Κλωθογύριζε στο μυαλό του αυτή η σατανική επιθυμία να την φέρει σε δύσκολη θέση, να την γειώσει με τον έναν ή άλλο τρόπο. Στην ρίζα του κακού σκεφτόταν πως με αυτόν τον τρόπο θα της προκαλούσε κάποια αληθινή εντύπωση, αυτή η νύκτα που θα της προσέφερε ότι ακριβώς δεν θα γεύονταν ποτέ.

Λιγωμένος από αυτή την σκέψη δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του να βοηθήσει στο στήσιμο, ήθελε προ εβδομάδων να δείχνει ασύλληπτα όμορφος για εκείνη την νύκτα, αναζητούσε κάποιο μοναδικό ένδυμα με όλη την ματαιοδοξία που χωρούσε στο ζήτημα. Παράλληλα δεν δίσταζε να σπρώχνει τους υπαλλήλους στα όρια τους με παράλογες υποδείξεις και ξαφνικές εκρήξεις χαράς που είχε περιστασιακά έχοντας καρφωμένη στο προσκήνιο του μυαλού του την αντίδραση της απέριττης Εκάτης Έλινγκτον.

Έκανε εικόνα την έκφραση της ενώ θα βρισκόταν στο μεγαλύτερο πάρτι για εκείνο το έτος ανίδεη για τον τόπο και την σημαντικότητα του, με σιγουριά αταίριαστη.

Είχε συμβεί εν βρασμό ψυχής όταν του είχε έμμονη ιδέα πως παρά είχε πληρωθεί ο εγωισμός του με τις συνεχόμενες δηλώσεις λατρείας προς τον Τζέν. Αγκάλιασε την ώριμη ζήλια του και αποφάσισε να εντάξει μια μικρή τρικλοποδιά στην νύκτα της Πρωτοχρονιάς. Ο ενθουσιασμός του ξανεμίζεται όταν ο Τζέν χαμογελά σηκώνοντας τα φρύδια του όλο νόημα. Ήξερε ήδη πως θα ήταν δύσκολο να την πείσει με μια μόνο πρόσκληση να πάρει κάποια πτήση για την Σιγκαπούρη για να έρθει σε ένα πάρτι κάποιου που δεν συμπαθούσε, οι πιθανότητες σημαντικά μικρές, όφειλε να επιστρατεύσει τον Τζέν.

« Πολύ τοξική αντίδραση όταν σε καίει έτσι η ζήλια, μάλλον σου αρέσει πολύ» ο Γιανγκ ξαπλωμένος φαρδύς πλατύς εξαντλημένος από το προηγούμενο ματς του πετά με ταχύτητα την ρακέτα του για καλή του τύχη έχει διαφορετική πορεία από αυτή που επιθυμεί « Μην λες τέτοιες ανοησίες » τονίζει την τελευταία λέξη για να αποφύγει την προφανή αναστάτωση από μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, πως είχε υποδείξει υπερβάλλοντα ζήλο στο να την εντυπωσιάσει με τα χρήματα του, όλο τον υλικό πλούτο που εκείνη δεν διέθετε, μουσική, γεύσεις, μυρωδιές, υφές κατά αυτόν τον τρόπο επεδίωκε να κερδίσει έδαφος σε όσα για εκείνην δεν διέθετε ώστε να τον προσέξει.

«Καλή μέθοδος αν θες την άποψη μου, δεν θα πετύχει έχει κάθε δικαίωμα ύστερα από αυτό να μην σου ξαναμιλήσει ποτε» Σηκώνει αθώα τα χέρια του και ο Γιανγκ ζαρώνει στην θέση του, δεν υπήρχε μέθοδος με εκείνην άλλωστε, δεν υπήρχε τουλάχιστον κάποια μέθοδος από αυτές που είχε δοκιμάσει.

Ποια διασταύρωση μεταξύ απέχθειας και απαράδεκτης συμπάθειας ζούσε εκείνο τον καιρό; Σηκώνει το βλέμμα του αυθάδικα και αποζητά κάποιο δείγμα της παρουσίας της, που εξαφανίζεται; Με τι ασχολείται; Με ποιους μπερδεύεται; Και ένα σωρό άλλες ανεξέλεγκτες σκέψεις που αφορούν τους γονείς της, την ποιότητα ζωής της, το ηλίθια γελοία χαριτωμένο κεφάλι της όταν την εντοπίζει σπάνια δεξιά και αριστερά σε διαδρόμους, σε ποια ταινία τον παρακολουθεί, σε ποια ώρα κατεβαίνουν τις ίδιες σκάλες υπερβολικά απασχολημένοι με όλα τα άλλα πέρα από αυτό που τους σπρώχνει σε αυτή την άτυπη απομάκρυνση.

Θα είναι για πάντα τσακωμένοι με τον ένα ή άλλο τρόπο πάντα θα υπάρχουν τοσα πολλά να διαφωνήσουν και όλα τα άλλα που μπερδεύονται ασυνείδητα : γιατί είναι τόσο αντί συμβατική ώστε να τον κάνει να αμφιβάλει για αποφάσεις; Τι στον διάβολο ήταν ικανό να διατηρήσει το ενδιαφέρον της;

Σαν αδέξιος έφηβος κάνει μια σύντομη περιήγηση σε αισθήματα που που συχνά πυκνά περιπλέκονται : άγχος, πως θα ήξερε τι να πει εφόσον αποδεδειγμένα όσα έλεγε ήταν τραχιά; Θυμός, γιατί να αλλάξει αυτό που ήταν; Άμυνα, εκείνη προσπαθούσε να του υπογραμμίσει ποσο σκατα ήταν η συμπεριφορά του. Αντεπίθεση : δεν του μιλούσε κανείς με αυτόν τον τρόπο. Οργή  : του έκλεβαν τον έλεγχο και ένοιωθε τόσο αδύναμος ώστε να επιδείξει με κάθε τρόπο πως ήταν ικανός να σταθεί επάξια στην πλεονεκτική θεση του. Ενοχή : μπορούσε να σκεφτεί πολύ περισσότερο πριν πει και κάνει κάποια πράγματα. Ματαίωση : δεν θα μπορούσε με κανέναν τρόπο να κάνει διαφορετικά. Επανεκκίνηση : είναι η Εκάτη Έλινγκτον ξανά πλήρως έξω από τον έλεγχο του  βρίσκεται άθελά της ξανά μπροστά του, κάνει κάτι τοσο αναπάντεχο και το σκέφτεται για μέρες, εκδηλώνεται μια αντικρουόμενη συμπάθεια που θεωρεί ανώριμη αλλά αληθινή. Επένδυση : παράξενες απαιτήσεις και επιθυμίες να γίνουν αληθινές κάποιες αλλαγές, μπορούν να αναπνέουν τον ίδιο αέρα.

Αμφιβολία : και πως στον διάβολο αγωνίζεται αυτό που είναι ο Τζέν; Ο ίδιος πάρα είναι θερμοκέφαλος, εγωιστής, ξιπασμένος, πολεμοχαρής και επιρρεπής σε κάθε αίσθημα. Υποψία : χρειάζεται να αποφασίσει; Είναι τοσο τρομακτική η σκέψη να του αρέσει; Αυτό σημαίνει το ' μου αρέσει;' μεταφράζεται ως εξής : αυτή η παράδοξη ανησυχία το ότι για πρώτη φορά δεν είναι αρκετά άξιος να είναι η πρώτη επιλογή καποιου αλλού πέρα όσων μεγάλωσε μαζί. Του αρέσει και σημαίνει περισσότερο εκείνη και λιγότερο εκείνος, κάτι αναμεσα στο θέλω πολύ να διεύρυνω τι ξέρω, τι νοιώθω, τι ονειρεύομαι για τον κόσμο, τον εαυτό μου μόνο μαζί του.

Ο φαύλος κύκλος της υπέρ ανάλυσης που ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες της γνωριμίας τους είχε κορυφωθεί λίγο ακριβώς πριν συνειδητοποιήσει πως ο τρόπος που η Εκάτη θαύμαζε τον Τζέν τον εξωθούσε στην τρέλα. Και όλα τα λόγια ήταν ξαφνικά εναντίον του, κάθε κομπλιμέντο, κάθε προσφορά όλα ήταν εναντίον του, πλήγματα το ένα μετά το άλλο, γιατί δεν ήταν ο Τζέν;

Ο άστατος χαρακτήρας του έκανε τον Τζέν αυτόματα καλύτερο δίπλα του; Συγκριτικά και υποτιμητικά προβάλλει όλες τις δικές του μειονεξίες ως λόγο απόρριψης. Επιλεκτικά με την αμέριστη προσοχή του στραμμένη στο πως θα διαλύσει κάθε ευχάριστο αίσθημα που είχαν μοιραστεί, γιατί εκείνος ο Γιανγκ ονόμαζε εκείνες τις στιγμές 'αδυναμία' θα προστάτευε τον εαυτό του, την αυτοεκτίμηση του, τα αισθήματα του χειριστικού παιδιού που έκρυβε μέσα του προκειμένου να μην συνεχιστεί η παρωδία.

Διαλύοντας μεθοδικά κάθε θετική εκτίμηση που είχε χτίσει εκείνη για εκείνον νόμιζε πως θα ήταν όσο πιο πιστός γινόταν στο ποιον του εαυτού του, στον ελεγκτικό, βολεμένο Γιανγκ που ήξεραν όλοι. Μόνο που αυτό δεν συνέβη με κανέναν τρόπο καμία ικανοποίηση δεν ήρθε όταν ανοικτά βρέθηκαν να φέρονται ο ένας στον άλλο σαν εχθροί και για εκείνον οι εχθροί βρίσκονται σε ανοικτές μάχες που περιείχαν μειωτικούς όρους, πράξεις και χειρονομίες απαράδεκτες για ενήλικες.

Στις δικές του εχθροπραξίες για τις οποίες κατά βάθος ηταν σοβαρά αβέβαιος για το εάν ήταν λογικές δεν είχαν κανένα νόημα όταν η Εκάτη δεν θα του έδινε ούτε μισή ευκαιρία να ξανά δει το απρόσμενο ενθουσιώδες πρόσωπο της. Τραμπούκος, μαλάκας, ζηλόφθονος. Όλες οι ετικέτες που χρησιμοποιεί ο ίδιος απέναντι στον εαυτό του και ύστερα όλοι οι άλλοι. Οι δικοί του γονείς είναι περήφανοι για αυτόν πως γίνεται αυτό να μην συμβαδίζει με την άποψη της πλειοψηφίας που τον φθονεί, ήταν αλήθεια φθόνος ή απλοϊκή απέχθεια, σαν αυτή που είχε εκείνος για ότι δεν είχε μάθει πως ήταν αποδεκτό;

Ζήλευαν το περιτύλιγμα του και αυτό είχε σημασία όταν επιθυμούσε κάθε προσοχή, ήταν παιδιάστικο να επιδιώκει υπόληψη και σεβασμό όταν δεν έκανε τίποτα για τον κερδίσει, απολάμβανε να αγοράζει ξανά και ξανά, είτε ήταν η πολυτέλεια της εμφάνισης ειτε της ευκολίας να μην βρίσκει εμπόδια. Και ξαφνικά βρέθηκε με ένα σωρό αμφιβολίες επειδή είχε περπατήσει και στην αντίπερα όχθη, όχι οικειοθελώς αλλά το είχε κάνει με την επέλαση του καύσωνα της μικρότερης λευκής που τον αυθαδίαζέ με κάθε ευκαιρία.

Του πήρε καιρό να μπορέσει να προσαρμοστεί αμυδρά σε αυτό το κλίμα, υπήρχαν άνθρωποι που δεν εδιναν μια για τον υλικό πλούτο που κληρονομούσε, τις δεξιότητες που κατείχε και την εμφάνιση που αγαπούσε με πάθος, σωστός Νάρκισσος που αγαπούσαν μάλλον πολλοί λιγοι. Ακατάστατος και ακατάδεκτος, μίζερος και επιλεκτικός με τι ονομάζει όμορφο παραδέχεται πως λογιστές φορές αναπολεί στιγμές και ανθρώπους.

« Ξέρεις χάρη της κάνω, στοίχημα θέλει να ζήσει τέτοια παραμονή» ο Χίου Τζέν λύνετε στα γέλια, τοσο αμέριμνα σαν να γνωρίζει ήδη την κατάληξη « Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο;» του κουνα αδιάφορα το χέρι και λύνει τα κορδόνια του, είχαν νοικιάσει το γήπεδο για δύο ώρες και είχαν περάσει κοντά τρεις « Γιατί δεν της ζητάς να έρθει αντί να κάνεις όλο αυτό το θέατρο;» ο Γιανγκ δεν είναι ότι δεν το είχε σκεφτεί αλλά αυτή η κίνηση σήμαινε πλήρη παραίτηση, αρνούνταν απλοϊκά να παραδοθεί στην ανοικτή κίνηση  να ζητήσει κάτι ξανά.

« Ξέρεις πως δεν μπορούμε να σε αφήσουμε να την εκθέσεις έτσι» « Αν μου το χαλάσεις δεν θα σε αφήσω να μπεις» ο Τζέν υποχωρεί απρόσμενα ήρεμα, χαμογελά και ρίχνει μια  κίτρινη πετσέτα στον ώμο του « Ότι δίνεις παίρνεις Γιανγκ, μην πεις ότι μετάνιωσες μετά» περιστρέφει τον δείκτη του και φορά τα ασύρματα ακουστικά του κάνοντας του νεύμα πως φεύγει.

Ο ματαιόδοξος Γιανγκ, αυτός ο τιποτένιος άνθρωπος γύρευε μπερδέματα και πολύ λίγο καταλάβαινε τα αισθήματα των άλλων επιθυμούσε να αισθανθεί σημαντικός, να φορέσει τα νέα Givenchy logo-buckle monk shoes που ράφτηκαν για εκείνον στην Ιταλία και εκείνο το Saint Laurent leopard print coat που είχε αγοράσει τον προηγούμενο Μάιο με το πουκάμισο Saint Laurent shawl-lapel silk-jacquard shirt απο 100% μετάξι.

Ποια ήταν η πιθανότητα να μην βρει ανταπόκριση σε ότι θα της προσέφερε; Χαμογελά ευφάνταστα, οι δύο τους μπορούν να ιδωθούν διαφορετικά υπό αυτή την αίγλη, το υψηλότερο σημείο στην Σιγκαπούρη. Τρέχει πίσω από τον Τζέν και τον σταματά με όλη την ορμη που του απομένει « Έλα τώρα, ξέρεις ότι χρειάζομαι την βοήθεια σου» μουγκριζει μέσα από τα δόντια του και ο Τζέν απαλά του κάνει νεύμα να του δώσει χώρο « Και μπάνιο εξίσου» ο Γιανγκ παίρνει ένα άκρως προσβεβλημένο ύφος και μυρίζει διόλου διακριτικά τα αθλητικά ρούχα του « Άκου, ξέρεις ότι σπάω πλάκα με τις ιδέες σου αλλά αυτό που πας να κάνεις είναι απαίσιο»

« Απαίσιο; Δεν νομίζω να την νοιάζει τοσο άλλωστε δεν χάνει ευκαιρία να με ξεμπροστιάζει» προτάσσει κάθε πιθανή δικαιολογία για να αποτραβήξει τον εαυτό του από την φτωχή πραγματικότητα, ήταν πληγωμένος και έψαχνε μάταια τρόπο να το διοχετεύσει « Θέλω μόνο να της πεις να έρθει τίποτα άλλο, υπόσχομαι να μην κάνω κάτι υπερβολικό » αφήνει στην ανοικτή παλάμη του Τζέν το αεροπορικό εισιτήριο που εκλεισε σε μια απίθανα ακριβή τιμή για την παραμονή Πρωτοχρονιάς στο όνομα Εκάτη Έλινγκτον, η καρδιά του ανεβαίνει στο στόμα του όταν καταλαβαίνει πόσο απελπισμένος ακούγεται « Δεν περίμενα να της αγοράσεις το εισιτήριο» πιέζει τα χείλη του ενοχλημένος από το σχόλιο και κάνει ένα βήμα πίσω « Δεν μπορώ να σου υποσχεθω κάτι αλλά θα την ρωτήσω αν θα έρθει» ο Γιανγκ δεν επιθυμούσε να το κάνει γνωστό αλλά μπορούσε να φανταστεί τι θα έκανε η Εκάτη μόλις θα λάμβανε την πρόσκληση της και αυτό έκανε τα μάγουλα του να θερμαίνονται τόσο όσο τα αυτιά του, ακόμη και εάν ήξερε πως ήταν από την οικογένεια Σεόνγκ θα ήταν σιγουρη πως η Λούνα μεριμνησε να της στείλουν πρόσκληση, ο Τζέν θα της εδινε το εισιτήριο και κατά αυτόν τον τρόπο ήταν σίγουρος πως οι δύο τους θα έπαιζαν για μια φορά στο ίδιο έργο.

Είχε περάσει δύο εβδομάδες ψάχνοντας το ιδανικό δωμάτιο διαμονής για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, είχε ξανά μείνει με την οικογένεια του στο Μαρίνα Μπέι Σάντς και γνώριζε από πείρας πως αυτό το μέρος θα το λάτρευε εκείνη. Ήξερε πως θα της άρεσε το ιταλικό εστιατόριο στην ταράτσα του ξενοδοχείου και δεν τον εμπόδιζε τίποτα από το να κλείσει το δωμάτιο με θέα τον ωκεανό. Ήταν πεπεισμένος πως πέθανε να δει την αντίδραση της όταν θα έβλεπε την μεγαλύτερη πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο που βρισκόταν στον τελευταίο όροφο, ψώνια, διασκέδαση και ότι άλλο . Τρεις πύργοι ξενοδοχείων 55 ορόφων και ο κήπος ταράτσα 340 μέτρων. Η δική του αδυναμία ήταν περισσότερο στα σπα τα ατμόλουτρα και την σάουνα, οποία τελετουργία θα τον χαλαρωνε πριν τρελαθεί από το άγχος.

Χαμογελά πάνω από τον ώμο του όταν ο Τζέν απομακρυνεται αμέριμνα, αναζητά το κινητό τηλέφωνο του και τηλεφωνεί απευθείας στο πρώτο όνομα που εμφανίζεται στις πρόσφατες κλήσεις του, είχε τόσο χρόνο να σπαταλήσει σε λεπτομέρειες όπως ακριβώς του άρεσε « Ναι εγώ είμαι πάλι, τι κάνετε με τις κουρτίνες τελικά;»

Đọc tiếp

Bạn Cũng Sẽ Thích

26.3K 789 28
Αρχηγοί μαφίας και οι δύο! Η μία της Ισπανίας και ο άλλος της Ιταλίας! Έχουν έχθρα από παλιά Τι θα τους ενώσει όμως ; Πίος κοινός εχθρός θα παρουσ...
60.6K 7.3K 34
Ειναι και αυτη μια texting ιστορια. Λογικα και αυτη θα ειναι πανω κατω σαν αλλες μικρου μηκους ιστοριες. Με τα ανωμαλα της και τους ανωνυμους που σου...
240K 11.5K 81
Pipi Μωρό μου σε θέλω γυμνή στο κρεβάτι μου Sexy girl Εμένα με ρωτήσεις άμα θέλω να βρίσκομαι γυμνή στο κρεβάτι σου Pipi Δεν χρειάζεται μωρό μου να...
7.7K 1.6K 16
Και όταν η καταιγίδα θα έχει περάσει, δεν θα θυμάσαι πώς τα κατάφερες ή πώς επιβίωσες. Δεν θα είσαι καν σίγουρος εάν η καταιγίδα όντως τελείωσε...