Hrdinové Marvelu: Věk Nesprav...

By BlueLionGALAXY

272 16 0

Na základě událostí posledního desetiletí, které zahrnovalo útok mimozemšťanů, robotů i krvelačných symbiontů... More

Rekapitulace
Fury
Happy
Fantastická čtyřka
Strážci Galaxie
Wong
Flash Thopmson
Defenders
X-meni
Valkýra
Loki
T'Challa
Noví Avengers?

Mladí Avengers

11 0 0
By BlueLionGALAXY

Vývoj a růst lidstva byl vždy pro lidi jako my tím největším úspěchem, jenž se neustále navyšoval s každým dalším uplynulým stoletím, ale pak si přijdou superhrdinové, a celý svět se najednou převrátí vzhůru nohama, a vy pomalu ani nevíte, jestli můžete vůbec opustit svůj dům, aniž byste se nepřimíchali do nějakého pouličního souboje. Supertajná laboratoř Hanka Pyma byla toho v takovéto době důkazem. Byly v ní uloženy ty nejvzácnější a nejcennější materiály na světě včetně wakandského vibrania a nově nalezeného adamantia, a speciálně vytvořené léky pro metalidi, bohy i nelidi, a především padesát procent jejích zaměstnanců tvořili metroví mravenci pracující nepřetržitě od rána až do noci.

,,Určitě tady budeme v bezpečí?" optal se nejistě Ben Grimm nesoucí v náručí spícího Johnnyho s postřelenou nohou.

,,Ani oblast 51 není tak zabezpečená, jako tohle místo, věř mi Bene," odvětil přesvědčivě Mistr Fantastik, než k němu vzápětí přiběhla jedna z výzkumných asistentek.

,,Doktore Richardsi, všichni už na vás čekají, prosím, pojďte za mnou, a Mladí Avengers mohou jít také."

,,Ale co my?" upornila na sebe rozvážně Susan, ukazujíc na Bena s Johnnym, jehož fyzický stav se s každou chvílí jen více zhoršoval.

,,Naši doktoři se o vašeho přítele dobře postarají. Mezitím můžete samozřejmě, dle vlastního uvážení, jít s nimi."

Jakmile Thing předal Johnnyho do rukou několika schopných lékařům, spolu se Susan neváhali ani na okamžik, a vyšli vstříc odpovědím, co se k čertu vlastně děje.

Mladá laboratorní asistentka je po delším procházením kolem obříh mravenců spolupracujících s mnoha desítkami nadaných vědců zavedla do velké poradní místnosti, kde se nacházel podlouhý oválný stůl, u něhož znuděně seděla s nohama vyhouplýma na stole pouze Valkýra, královna Nového Asgardu. Pár metrů od ní se na straně spolu dohadovali Janett Van Dynová, Everett Ross - jeho jizva po střetu se Zemem byla zcela nepřehlédnutelná - a nečekaně i novomanželský pár Ant-mana a Wasp.

,,Superhrdinové mizí a hned na to se zase bez jediného rozumného vysvětlení odnikud objevují, a S.H.I.E.L.D. o tom nic neví?? Tomu prostě nevěřím!" odsekla naštvaně Janett, na což se Ross ihned ohradil. ,,Já chápu, že je pro vás jistě těžké v takovéto situaci přijít o manžela, ale svůj hněv si nemusíte nutně hned vylévat na lidech, kteří s tím nemají co... dělat." V tu chvíli si agent všiml nově příchozích, jejichž počet předčil veškerá očekávání.

,,A to jsem si myslela, že to nejlepší z týhle schůze máme už za sebou," podotkla Valkýra znovu nabitá energií.

,,Tati?" vystoupila zaraženě z hloučku Cassie, jen co pohledem zavadila o Scotta a Hope. Celé tři dny nebyli nikde k nalezení, a najednou tu stáli oba.

,,Všechny Avengers přece nechala vláda zatknout," namítl nechápavě Billy.

,,Co kdybychom se ze všeho nejdříve všichni pěkně posadili?" navrhl Ross, který by býval šel nejraději domů, ale práce a jeho povinnosti mu to zkrátka nedovolovaly. A jelikož S.H.I.E.L.D. začal pomalu propadat do spárů současné špatné situaci, musel být obzvláště opatrný s tím, co ignorovat a co naopak nejrychleji řešit.

,,Mám se ho ptát na tu jizvu?" šeptla Kate k Billymu, který ji okamžitě odpověděl: ,,Radši ne. Zkus si toho prostě nevšímat."

,,Takže?"

,,Přesně před třemi dny náš prezident uspořádal slavnostní večer na počest úspěšného poražení nebezpečného mimozemského symbionta známého jako Venoma. Jenže kromě toho tato oslava měla také sloužit jako dokonalé místo pro zadržení Nových Avengers, mezi nimiž byli i zde Ant-man a Wasp."

,,Pardon, že vás přerušuju," přerušila jej neurvale Valkýra, ,,ale tu zábavnější část bych chtěla sdovolením říct já. - Takže: nejen, že byli tihle dva zatčení, po třech dnech se zničehonic zase vrátili a nic z toho období si nepamatujou, ale mimo ně se podle našich zdrojů to samé stalo jejich kolegovi Black Pantherovi." Dále pokračovala Janett. ,,Chvíli po jejich návratu ale začali mizet další současní či bývalí hrdinové, například Profesor Banner nebo můj manžel, který býval dříve Ant-manem."

V tu ránu se rozezněl Katin mobil.

V místnosti zavládlo krátce ticho.

Černovláska chvíli držela mobil u pravého ucha, přičemž měla oči ustrašením vytřeštěné. ,,Ano, rozumím." Pak zvedla pohled zpět k ostatním u stolu. ,,To byl Barnes. Prý našel místo úkrytu Zemovi skupiny. Je to Doomovo sídlo."

...

,,Ne, v žádném případě! Ne!" bránil Ross neohroženě Mladým Avengerům v naprosto sebevražedné misi. Stačilo mu jen to jméno, Doktor Van Doom, jeden z těch nejhorších superzločinců světa, a už věděl jaký velký průšvih by z toho mohl vzejít.

,,Někdo tam ale jít beztak musí. Jestli to má být naše jediná šance, jak zjistit, co se stalo se všemi zajatými hrdiny včetně mé matky, tak ji chci využít."

Agent flustrovaně pohlédl k týmu Fantastika, který mu jen pokynul hlavou. Mladí Avengers nyní patřili k těm malá hrdinům, jež nebyli zatím trestně stíháni. Nevyužít toho byl sice velký risk, ale také možná i jediný, který jim zbýval.

,,Cassie," hlesl ke své téměř dospělé dceři Scott. V duchu si ještě rozmýšlel, jak pokračovat v této načaté větě dál. ,,opravdu tam musíš jít taky?"

,,Tati, podívej se na mě. Už mi přece není deset. A jednou jsem vám už pomohla zachránit svět. Já to dokážu. Jen potřebuju, abys tomu věřil i ty."

Ačkoliv se Scott snažil sebevíc, svou dceru zkrátka miloval příliš na to, aby ji byl vědomě schopen nechat jít do životohrožujícího nebezpečí.

,,Tati?"

Scott však jen mlčel. Na základě jeho výrazu ve tváři, Cassie okamžitě poznala, co si o tom všem myslí. Stále s tím nebyl smířený.

,,My to zvládneme. Máte mé slovo Rossi," ujistil agenta důvěryhodně Harley. A ten když něco řekl, pokaždé to také dodržel.

Než ale ještě odešli, Cassie ještě směrem ke svému otci dodala: ,,Já vím, že se o mě bojíš. Ale napadlo tě vůbec někdy, jak moc se bojím Já o tebe? Promiň, ale já jít musím."

,,U Ódina! Tak už sakra běžte!" zvolala nezdvořile z plných plic Valkýra. Koukat se na tyhle scény v televizi ještě snášela, ale naživo, k tomu by musela vynaložit opravdu hodně velké množství energie, na což teď rozhodně neměla tu správnou náladu.

,,Tak děcka, jdeme zase na to!"

Ross zůstal pouze zkoprněle stát na místě, hledíc na postupně mizející odhodlané mladé hrdiny, které už nešlo nijak zastavit. V takový moment by měl cítit jen starost o jejich životy, ale ve skutečnosti... v něm převládal spíše vztek, hlavně na Valkýru.

,,Kolikrát budu ještě někomu vysvětlovat, že to JÁ za ně nesu odpovědnost!"

Nedaleko od Doomova sídla

,,Nezapomeňte, že musíme přistát aspoň kilometr od hradu. Další podělanou misi by Ross už asi tak snadno nezkous."

,,Jak náš vůdce žádá," prohodila Kate humorně, přestože tím Iron Lada akorát tak nahněvala než-li pobavila.

,,Kate, prosím, dnes není na nějaký žerty vůbec ten správný čas, takže když řeknu, že to nesmíme podělat, tak to podělat fakt nesmíme." Vzápětí si sklopil helmu, a vyletěl bez dalšího slova ven. A přitom neměli stále vymyšlený žádný plán nebo taktiku. V letounu proto zbyl už jen Billy, a na místech pilotů Cassie s Kate. Naštěstí nebo ne, Kamala se rozhodla před svou prací upřednostnit svou rodinu.

,,Pěkně se nám to hroutí pod nohama, co?"

,,Nic se nehroutí. Záleží jen z jakého pohledu se na to díváš."

,,To máš od svýho čarodějnýho vzoru Doktora Strange?"

Billy se dotčeně celý napružil. ,,To, že oba umíme čarovat a moje máma se s ním zná ještě neznamená, že před ním musím okamžitě padat na kolena."

Kdyby tam s nimi byla i Kamala, jistě by k tomu také něco šťouravého dodala, a Harley určitě. Ten touto dobou už kroužil nad Doomovým rozlehlým sídlem. Ovšem čím více se přibližoval a jeho zvědavost narůstala, tím byl zároveň blíže své smrti.

Po dalším uletětém úseku ho systém obleku začal varovat před blížícím se nepřítelem. Okamžik poté jej zastihl jistý muž v podivném kovovém obleku a obrovskými křídly, byl jím, jak už vám jistě došlo, Spider-manův dávnověký protivník, Vulture.

,,Zvláštní, já měl za to, že Ironman je přece smrtvej."

,,Já ale nejsem Ironman."

Vulture jen rozvážně roztáhl ruce. ,,Fajn, o to snazší tím pádem bude se tě zbavit."

Vtom Harleyho ochranný systém zaznamenal velký výboj energie směřující prudkou rychlostí přímo na něho. Jen ofous ho stihl zneškodnit, ale to netušil, že to byl účel, a on se tak nechal nachytat do předem narafičené léčky.

Po pár minutách pak trojici stále dohadujících se Mladých Avengerů zničehonic vyděsil masivní dopad Harleyho těla ve zničeném obleku na přední sklo letounu, pod nímž zrovna seděla Cassie s Kate, které z toho málem trefil šlak.

Continue Reading

You'll Also Like

4.1M 199K 101
✅ "We always long for the forbidden things." 𝐝𝐲𝐬𝐭𝐨𝐩𝐢𝐚𝐧 𝐧𝐨𝐯𝐞𝐥 ↯ ⚔︎ ʙᴏᴏᴋ ᴏɴᴇ ᴀɴᴅ ᴛᴡᴏ ᴄᴏᴍʙɪɴᴇᴅ ⚔︎ ...
227M 6.9M 92
When billionaire bad boy Eros meets shy, nerdy Jade, he doesn't recognize her from his past. Will they be able to look past their secrets and fall in...
7.4M 422K 56
''You remind me of the ocean..'' ''Is it because I'm deep and mysterious?'' he asks. ''No, because you're salty and scare the shit out of people'' ©2...
10.1M 506K 199
In the future, everyone who's bitten by a zombie turns into one... until Diane doesn't. Seven days later, she's facing consequences she never imagine...