23. Güzellik Salonu

115K 3.4K 2.8K
                                    

Bu bölümü BayanHakliye ve ruya_cansu5944  ithaf ediyorum

Yorum yapmayı ve düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın 💙

Medyada Müge'nin aldığı gelinlik var.

Keyifli okumalar...

Büyük bir sessizlik içinde geçen kahvaltıda herkes rahatlıkla kahvaltı yapıyordu. Sadece Enzio ve benim boğazımdan lokmalar zor geçiyordu. Gözlerim hiç bir şey olmamış gibi kahvaltı yapan aile bireylerinin üzerindeydi. Kendilerini yemeğe vermişler, sanki içlerinden biri konuşsa tüm kahvaltı sona erecek gibiydi.

Yeliz ve Luca'nın rahatlığına şaşırıyordum. İkisi de Enzio ile ilgilenmemişti bile. Hadi bunu yapan babasıydı. Annesi niye bir kere bile gelip oğlunun iyi olup olmadığını sormamıştı? İçimde her geçen dakika büyüyen bir öfke vardı.

Kahvaltı boyunca servis yapan Helin'se bana hiç yardımcı olmuyordu. Gözlerimin içine bakıp duruyor, söylemek istediği bir şeyler olduğunu ima etmeye çalışıyordu. Tüm bu olanların üstüne bir de onunla tartışmayı çekemeyecektim. Bu yüzden onu görmezden geliyordum.

Kahvaltı bittiğinde Luca, bana bakarak bir şeyler demiş ama anlamamıştım. Siniri bozulmuş gibi bir hali olunca benden yanıt beklediğini anlamıştım. Neyse ki imdadıma Enzio yetişmiş, bir şeyler söylemişti.

Enzio'nun söyledikleriyle ortam bir anda kızışmış, Yeliz de işin içine girince iş çığırından çıkmıştı. Neler olduğunu anlamıyordum ama Yeliz ne yaptıysa bir anda herkesi sakinleştirmeyi başarmıştı. Bir planı vardı, kesin. Bu kadından korkmamak imkansızdı. Kocasını idare etmeyide zamanla öğrenmiş olmalıydı.

Masada oturan herkes ayağa kalktığında ben de ayağa kalktım. Enzio'ya neler oluyor der gibi baktığımda babası ve annesinin odadan çıkmasını bekledi.

"Babam, İtalyanca konuşmuyor oluşuna kızdı biraz. İki gün sonra düğün yapmak istiyor. Bugün sana göndereceğim telefonla ailene haber ver. İzmir'e uçak göndereceğiz yarın akşam gelsinler. Tüm görüşmelerin dinlenecek, sakın yanlış bir şey söyleyeyim deme."

Hayata bak, daha ilk günden yönlendirmeye başlamışlardı. İki gün sonra düğünüm vardı ve benim bundan çok sonra haberim oluyordu. Düğün olacağını biliyordum ama bana da bir kere sorarlar diye düşünüyordum. Yanılmışım.

" Akrabalarım da gelmek isteyeceklerdir. Ne kadar zorlukla olan bir evlilik de olsa, bir kere evleniyorum. Ailem kına gecesi ve geleneklere göre bir düğün ister."

Sadece ailem değil, ben de isterdim. Elime kına yakılmadan, başıma al duvak örtülmeden, yüksek yüksek tepelere şarkısını söylemeden gelin mi olacaktım? İçimde ukde kalmasını istemiyordum. Zaten ailem, benim Enzio'yu sevdiğim için kaçıp evlendiğimi sanıyordu. Bir de yarın yola çıkın, iki gün sonra düğünüm var dersem çok üzülürlerdi. En azından kına olmalıydı.

"Anneme söyle, nasıl bir düğün istediğini anlat. O sana istediğin düğünü yapar."

Annesinin bana yaptıklarını bilmiyor olmalıydı.

"Sen? Bu bizim düğünümüz Enzio sen nereye gidiyorsun? Hem de yaralı halde mi gideceksin?"

Kaşları çatıldı yine. Onu sorgulamam hoşuna gitmiyordu.

"Evet yaralı halde gideceğim. Bir sorun mu var? Ailen ve akrabaların için otellerimizden birini ayarlamaya gidiyorum."

Ailemi düşünmüş olması hoşuma gitmişti. Maddi olarak ailemin ne buraya gelmeye ne de bir otelde kalmaya gücü yeterdi. Bunun için ya arabayı satmaları yada dededen kalma tarlalardan birini satmaları gerekirdi.

TUTSAK +18 (TAMAMLANDI) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin