Burçlar ve Uyumları ~~ Genel Kova

7.2K 77 4
                                    

Kova - Koç

Kova ve Koç arasında yoğun ve hareketli bir ilişki yaşanabilir. Kova insanı duygusal ve bir o kadar da değişken bir kişiliğe sahiptir. Sürekli bir değişim halindedir. Koç da bir o kadar hareketli, zeki ve girişkendir. Bu iki tip başta birbirlerinden çok etkilenirler. Fakat ilerki zamanlarda Kova'nın duygusallığı ön plana çıkabilir. Koç burcu da bu duygusallığa yeteri kadar cevap veremeyebilir. Bu durumda birbirlerinden uzaklaşabilirler. Kova burcu insanı duygularını ve kendini çok kolay ifade edebilen bir tiptir. Koç ise daha çok hareketleriyle ve tavırlarıyla kendini ifade eder. Kova'nın karşı tarafı anlayabilmesi için özel bir çaba sarf etmesi gerekebilir. Seksüel açıdan çok uyumlu olamayabilirler. Bunun nedeni Kova insanının duygusal yapısının çok fazla ön planda olmasından kaynaklanmaktadır. Kova'nın bir anı bir anını tutmayabilir. Koç, Kova ile aynı yönde hareket etmeyi başarabilirse mutlu olur.

Kova - Boğa

Kova ve Boğa arasında pek uyumlu bir ilişki olmaz. Boğa gerçekçi, sevecen, sadık ve dürüsttür. Kova ise değişkendir. Onun hayatına ayak uydurmak çok zordur. Çünkü her konuda sürekli değişkenlik gösterir. Sadakat konusunda da sorunları vardır. Tek bir kişiye bağlanmakta zorluk çeker. Her iki karakterin de hayata bakışı ve hayatı yorumlama şekli farklıdır. Kova burcu neşeli ve hareketlidir. Bir orada bir burada gönül eğlendiren biri gibi görünse de, gerçekten sevdiği taktir de eğlenceli bir aşık olacaktır. Boğa ise daha duygusal ve romantiktir. Kova her ne kadar dışa dönük kişiliğiyle Boğa'yı etkilese de uzun vadede onu çok da fazla mutlu edemez. Bu tipler seksüel yönden de çok uyumlu değildir. Boğa ve Kova arasında âşk ve sevgi yoğun bir şekilde yaşanıyorsa o zaman ilişkileri evliliğe dönüşebilir. Fakat mutlaka biraz birbirlerinin istedikleri gibi olmak için çaba göstermeleri gerekir.

Kova - İkizler

Kova ve İkizler arasında uyumlu bir ilişki olacaktır. Her iki burç da hava grubundandır. Genel anlamda her ikisi de değişken ve uçarıdır. Duygusal ve düşünsel yönden yeniliklere kolayca ayak uydururlar. Her ikisi de özgürlüğüne düşkündür ve kısıtlanmaktan hoşlanmaz. Bu nedenle birbirlerinin bireysel özgürlüklerine saygı duyacaklardır. Kova burcu zeki, duygusal, sevecen ve neşelidir. İkizler ise sevecen, dışa dönük, konuşkan ve zekidir. Her ikisi de değişik insanlarla tanışmaktan ve değişik ortamlarda bulunmaktan keyif alırlar. Kova burcu, girdiği her ortama kolayca ayak uydurabilir ve dost canlısıdır. Aynı şekilde İkizler insanı da konuşkan ve sevecen tutumuyla hemen göze çarpacaktır. Bu iki tip birbirlerini çekici bulur ve iyi bir arkadaşlık kurar. Seksüel yönden her iki taraf da aktiftir. İstek ve arzularını kolaylıkla birbirlerine ifade edebilirler. Eğer önemli bir kişisel zıtlıkları yoksa uyumlu bir ilişki yaşarlar.

Kova - Yengeç

Kova ve Yengeç arasında pek uyumlu bir ilişki olmaz. Yengeç burcu hassas, duygusal ve romantiktir. Derin duygulara sahiptir. Çevresindeki her şeyi yüreğinin sesiyle yorumlar. Kova ise değişkendir. Onun hayatına ayak uydurmak çok zordur. Çünkü her konuda sürekli değişkenlik gösterir. Sadakat konusunda da sorunları vardır. Tek bir kişiye bağlanmakta zorluk çeker. Her iki karakterin de hayata bakışı ve hayatı yorumlama şekli farklıdır. Kova burcu neşeli ve hareketlidir. Bir orada bir burada gönül eğlendiren biri gibi görünse de, gerçekten sevdiği taktirde eğlenceli bir aşık olacaktır. Hayatı dolu dolu yaşamaktan çok zevk alır. Bir ilişkide karşı tarafa bağlanmak onun için çok zordur. Hiçbir zaman idare edilmekten ve yönlendirmekten hoşlanmaz. Sosyal yaşamdan ve sürekli dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçirmekten çok keyif alır. Yengeç burcunun çok akıllı davranması ve ona yönlendirildiğini hissettirmeden onu idare etmesi gerekir. Her iki taraf da arzulu ve tutkuludur. Fakat Yengeç insanının duygusallığı daha ağır basar. Kova burcu mantıklıdır. Duygularını fazla belli etmez. Dolayısıyla Yengeç duygusal tatminsizlik yaşayabilir. Bu iki tipin uzun vadede uyumlu bir ilişki yakalaması zordur.

Kova - Aslan

Kova ve Aslan burçları arasında uyumlu bir ilişki olabilir. Aslan hareketli, neşeli, girişken ve romantiktir. Hayatın güzelliklerine, gösterişe ve lükse oldukça düşkündür. Aynı zamanda da gururludur. Kova burcu duygusal ve bir o kadar da değişken bir kişiliğe sahiptir. Sürekli bir değişim halindedir. Aslan ve Kova burçları arasında dengeli bir ilişki olacaktır. Birçok yönden birbirleriyle uyum gösterirler. Her ikisi de zeki, dışa dönük, hareketli, samimi ve neşeli insanlardır. Beraberken gayet kaliteli ve keyifli vakit geçirirler. Çevrelerinde birçok insan olacaktır. Dostları tarafından çok sevilirler ve toplum içinde aranılan kişilerdir. Her iki taraf da seksüel açıdan uyumlu ve tutkuludur. Fakat Kova burcunun Aslan'ın gururunu sürekli okşaması gerekir. Aksi taktirde kişilik çatışmasına kadar giden bir çekişme yaşanabilir. Uzun vadede evliliğe gidebilecek uyumlu bir ilişki yakalarlar.

Kova - Başak

Kova ve Başak çifti, entelektüel olarak kuvvetli bir ikili olmasına rağmen, bir anlaşmanın sağlanması oldukça güçtür. Yaşamsal amaçların çok değişik olması, her ikisinin de kolayca ilişkiye girememesi, mesafeli ve soğuk yaklaşımları ilk aşamalarda bile, problemlerin yaşanmamasına neden olacaktır. Ancak farklı, geniş kapsamlı amaçlar doğrultusunda bir araya geldikten sonra, kişisel olarak da yakınlaşabilen bu ikilinin zorlukları aşabilmesi için karşılıklı özveride bulunması gerekir. Gelenekselliğe yatkın olan Başak ile sadece misyonunun geleneksel olandan uzaklaşmak olduğunu düşünen Kova'nın ancak insanlığa hizmet çerçevesinde bir araya gelmesi mümkündür. Bir ortak amaç olsa bile, gerçekten ciddi özveri gerektiren bu ilişkinin çok uzun ömürlü olması beklenemez. Cinsel yaşamda ise, her iki taraf da ön plana çıkmak bir yana, insan türünün böyle bir fonksiyonu olduğunu bile unutabilir. Dolayısıyla serin rüzgârların estiği bu ilişkide, ateş yaratabilecek bir kıvılcım bile bulabilmek pek güçtür.

Kova - Terazi

Bu ilişkide arkadaşlık, dostluk ve mental alış-verişten sonra, yoğun bir romantizmin de yaşanması söz konusudur. Her ikisi de Hava elementinden olan bu burçlar, Zodyak içindeki ideal çiftlerdendir. Mental ve sosyal faaliyetlere verdikleri önem, insan ilişkilerindeki doğal başarıları ayrıca sevilen bir çift olmalarına da nedendir. Ancak Kovanın bağımsızlığına çok düşkünlüğü ve özel anlara duyduğu ihtiyaç, eşini her zaman yanında isteyen Terazi için zaman zaman problem olabilir. Zodyakta son derece olumlu bir etkileşim içinde bulunan Kova ve Terazi ikilisi insan ilişkilerinde çok başarılıdır. Bu ilişkide entelektüel konular büyük öneme sahiptir. Birlikte öğrenme, iletişim ve fikir paylaşımı ilişkinin belkemiğini oluşturur. Cinsel yaşamda da bu ikili son derece uyumludur. Terazi daha duygusal olmasına rağmen, Kovanın cinselliğe geçebilmesi için mental uyaranlara da ihtiyaç duyduğunu çok iyi bilir ve anlar. İnsana değer veren Kovada Terazinin ihtiyaçlarını karşılamak için duygularını öne çıkartmaya çalışır. Dolayısıyla aradaki ilişki oldukça tatmin edici bir boyuta rahatlıkla ulaşır.

Kova - Akrep

Oldukça kıskanç, talepkâr davranışları olan Akrep ile, bağlanmayı ve söz vermeyi sevmeyen Kovanın anlaşması çok güçtür. Fiziksel olarak ilk anlarda ortaya çıkan çekim, Akrebin ihtiraslı yapısıyla karşılaşınca, Kovayı ürkütebilir. Aşka karşı daha mesafeli bir davranış şekline sahip olan Kovanın, Akrebin yoğun duygularını ve kuvvetli cinsel dürtülerini anlamakta da güçlük çekmesi çok normaldir. Ancak her ikisinin de keskin bir zekâya sahip olması, ortak bir alanın doğmasına ve alış-verişe girmelerine neden olabilir. Zodyakta oldukça zor bir etkileşim içinde bulunan, Sabit burçlardan Akrep ve Kova günlük yaşamda olduğu gibi, hayatın geri kalan kısımlarında da anlaşmakta zorluk çekerler. Akrebin stabilizasyon ve önünü görmek arzusu ile Kovanın özgürlüğe ve yeniliğe merakı ortak noktanın bulunmasını iyice zorlaştırarak, genellikle kısa süren bir ilişkinin yaşanmasına neden olur. Cinsel yaşamda da benzer problemlerin yaşanması söz konusudur. Akrebin hayatında cinselliğin önemi oldukça büyüktür. Oysaki Kova cinsellikten çok daha uzak bir yapıdadır. Akrebin tutkulu yaklaşımları, Kovayı ilk zamanlarda harekete geçirse de, zamanla Akrep ile yaşanan cinsellik bir angarya halini alabilir.

Kova - Yay

Kova ve Yay çifti özgür, birbirini mental olarak besleyen ve geliştiren, deneyimci ve birbirleri için tatmin edici bir ikili oluşturur. Sosyal yaşamda iki tarafın da çok rahat ve doğal oluşu, yeni ilişkilerin kurulması ve yeni insanların birlikteliğe katkıda bulunması için oldukça olumludur. Yay ve Kova birlikteliğinde sıradan pembe bir âşk yaşanmayabilir ama heyecanların farklı boyutları, değişim ve gelişim kaçınılmazdır. Özgürlük, yenilik, insancıllık ve sosyalizasyon bu ilişkinin ana temalarıdır. Bu ikiliden romantik ve duygusal bir ilişki beklemek doğru olmaz. Ama yine de Zodyak içinde birbirini en iyi şekilde anlayabilecek, gerektiğince özgürlük sağlayabilecek ve gelişme yönelik bir birlikteliktir. Dolayısıyla bu ilişki her türlü bağımsızlık dürtüsüne rağmen, uzun süre yaşayabilir. Kova ve Yay ilişkisinde cinsellikte de problemler yaşanmaz. Hava ve Ateşin doğal şekilde birbirini besledikleri açıktır. Çok yoğun olmasa da yine de tatminkâr, keyifli ve enteresan bir seks ilişkisidir.

Kova - Oğlak

Oğlak'ın aradığı bağlılığı, emniyeti ve gelenekçiliği bir Kovanın sağlaması neredeyse olanaksız gibidir. Bunları alamadığını gördükçe, baskılarını artıran Oğlak, karşılığında sorundan başka hiç bir şey bulamaz. Oldukça farklı özelliklere ve karakterlere sahip bu ikili, yaşamın hemen hiç bir alanında anlaşamaz. Birisi oldukça tutucu diğeri ise, tam anlamıyla bir yenilikçidir. Bağımlılık geliştirmekte özürlü olan Kovanın, Oğlak gibi disiplinli ve otoriter bir eşle beraber hayatı cehennem olabilir. Zodyakta birbirinin ardından gelen Kova ve Oğlak, doğal olarak gerilimli bir ilişki içindedir. Kısıtlamalar gezegeni Satürn tarafından yönetilen Oğlak ile, özgürlükler gezegeni Uranüs tarafından idare edilen Kova, ortak bir nokta bulmak için ne kadar uğraşsalar da, başarılı olamazlar. Dolayısıyla çok uzun ömürlü olabilecek bir bağlantı değildir. Kova ve Oğlak'ın cinsel yaşamı, hayatın diğer alanlarına nazaran biraz daha uyumludur. Her ikisi de serin bir davranış şekline sahip oldukları ve hayatın başka alanlarına daha çok önem verdikleri için, bu alanda uyum sağlamakta güçlük çekmezler.

Kova - Kova

Kova ve Kova ikilisi oldukça iyi anlaşırlar ve yaşamlarında pek çok ortak amaç geliştirerek, bunlar için birlikte mücadele edebilirler. Her ikisinin de yeniliklere açık oluşu ve geleneksellikten hoşlanmamaları, sıra dışı bir beraberliğin yaşanmasına neden olacaktır. Klasik çerçevenin çok dışında kalan bu çift, sosyal yaşamda da ideal bir ikili olarak tanınacaktır. Kova ikilisi birbirini mental olarak uyararak ve doyurarak, ortak yaşamlarını zenginleştirebilecek bir potansiyele sahiptirler. Baskısız ve özgürlüğün alabildiğine yaşandığı bu ilişkide, Sabit bir burç olan Kova, maksimum tatmini elde ettiği zaman kalıcılığı da isteyecektir. Dolayısıyla, gerçekten güzel bir alış-veriş varsa, uzun ömürlü bir birliktelik olması mümkündür. Kova ve Kova bağlantısında cinselliğin pek önemli olmadığı aşikârdır. Ancak enteresan deneyimlerin birlikte yaşanması, farklı boyutlara ulaşılması da bu çiftin cinsel hayatının renklenmesinde etkilidir.

Kova - Balık

İlişkinin ilk aşamalarında karşılıklı çekim oldukça yüksektir. Fakat zaman içinde ilişki gelişip, birbirilerini daha iyi tanıdıkça, karşılıklı olarak tatmin olamayacaklarını ve ilişkinin cansızlaşacağını kısa sürede görürler. Özgür ruhlu Kovanın, Balık eşinin duygusal isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılaması çok zordur. Balık ise, insanları rasyonel bir yönden değerlendirmeyi, duygusal yaklaşımlardan önde tutan Kovayı anlamakta güçlük çekecektir. Zodyak'ta yan yana konumlarda bulunan Kova ve Balık karşılıklı geldiklerinde, gerilimli bir ilişki doğar. Aslında her iki tarafın da birbirinden öğreneceği çok şey olmasına rağmen, ortak bir temelin oluşturulması son derece güçtür. Dolayısıyla ilişkinin uzun ömürlü olması da düşük bir olasılıktır. Cinselliği duygusallık olarak algılayan Balık, Kova eşiyle, bu ihtiyacını karşılamakta da oldukça zorlanır. Kova daha serin, duygularını göstermek istemeyen, cinsel ihtiyaçlarını kontrol edebilen ve kendini kaptırmayan bir karakterdedir. Dolayısıyla bu alandaki anlaşmazlıklar da pek kolay üstesinden gelinebilecek türden değildir.

Burçlarla İlgili Her Şey - ALFAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin