Νέα Καθήκοντα

2 0 0
                  


Το ξυπνητήρι τον ξύπνησε στις επτά το πρωί. Σηκώθηκε με την ησυχία του. Πήγε στο μπάνιο, πήρε πρωινό, χάζεψε λίγο τις πρωινές ειδησεογραφικές εκπομπές στην Τηλεόραση και μετά ντύθηκε.

Οκτώ πάρα πέντε ήταν έξω από το Ξενοδοχείο Eden.

Η μέρα ήταν πανέμορφη. Ένας λαμπρός ήλιος, η θερμοκρασία ιδανική στους 24 βαθμούς και ένα ελαφρύ νοτιοδυτικό αεράκι έσπρωχνε τις μυρουδιές της θάλασσας.

Οκτώ η ώρα ακριβώς, είδε μία μαύρη Mercedes CLS550 να στρίβει και να σταματάει μπροστά του.

Το παράθυρο κατέβηκε και φάνηκε το χαμογελαστό πρόσωπο της Χρύσας.

«Καλημέρα Κύριε Γεωργίου. Δεν άργησα ε;»

Άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητο.

«Καλημέρα και σε σένα. Ήσουν ιδιαίτερα ακριβής.»

Η Χρύσα ξεκίνησε. Οδηγούσε γρήγορα και πολύ άνετα. Καθόλου συντηρητικά, δε. Σε αντίθεση με το υπερβολικά συντηρητικό της ντύσιμο. Κάτι έπρεπε να κάνει για αυτό, σκέφτηκε. Και μάλιστα πολύ σύντομα.

Χάζεψε για λίγο το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ήταν επενδεδυμένο, από δέρμα αλκαντάρα και ξύλο αγριοτριανταφυλλιάς. Φαινόταν ότι πρέπει να ήταν ειδική παραγγελία. Μία μεγάλη οθόνη, πολλαπλών λειτουργιών και δορυφορικής πλοήγησης δέσποζε στο καντράν. Πολύ μεγαλύτερη από τον συνηθισμένο εξοπλισμό. Ήξερε κάποια πράγματα από αυτοκίνητα. Και αυτό ήταν ένα, από τα αγαπημένα του. Κινητήρας 4,7 λίτρα V8 Biturbo, με 400 άλογα ιπποδύναμη. Το αυτοκίνητο κάθε ανθρώπου φανερώνει αρκετά πράγματα για τον χαρακτήρα του, λένε. Εφ' όσον βέβαια, το έχει επιλέξει ο ίδιος. Αποφάσισε έτσι να ανοίξει την συζήτηση και αρχικά να μάθει εάν είχε εκείνη επιλέξει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή όχι.

«Ωραίο αυτοκίνητο.» Της είπε.

«Καλό είναι.» Του απάντησε. «Έχω και άλλα στο σπίτι. Αυτό όμως είναι το αγαπημένο μου. Το έχω διαλέξει εγώ. Το απόκτησα πριν από έξη μήνες με ειδική παραγγελία. Ξέρετε από αυτοκίνητα, Κύριε Γεωργίου;» Η απορία του, λύθηκε.

«Κάτι ξέρω. Κάποτε πριν από πολλά χρόνια έτρεχα και σε αγώνες ταχύτητας. Δυστυχώς όμως είχα ένα σοβαρό ατύχημα και αναγκάστηκα να σταματήσω. Ευτυχώς που δεν μου άφησε προβλήματα.»

«Λυπάμαι για αυτό.»

«Αφήστε με να μαντέψω. Mercedes CLS550. Ειδική παραγγελία. Κινητήρας 4,7 λίτρα V8 Biturbo. 400 άλογα ιπποδύναμη. Ειδική κονσόλα πολλαπλών λειτουργιών, με εξειδικευμένο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης. Ίσως επίσης τροποποιημένο σύστημα Biturbo, άρα και μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Πιθανόν και επί πλέον συστήματα ελέγχου πρόσφυσης.» Γύρισε και την κοίταξε χαμογελώντας.

ΑναγέννησηΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα