Κεφάλαιο 18

753 67 68
                                    

6 Δεκεμβρίου 2021

Tην στιγμή που άνοιξε τα μάτια της τα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας χτύπησαν την Μηλινόη σαν παγόβουνο που αιφνιδιαστικά συγκρούεται με την σιδερένια πανοπλία ενός βαποριού. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις κλισέ σκηνές του κινηματογράφου όπου η πρωταγωνίστρια βρίσκει ένα όμορφο πρωινό τον εαυτό της σε ένα ξένο δωμάτιο χωρίς ρούχα και καμία ανάμνηση από την προηγούμενη νύχτα λόγω της μέθης. Στην δική της περίπτωση που ήταν πέρα για πέρα πραγματική, δεν είχε μείνει ίχνος αλκοόλ στις φλέβες της εδώ και ώρες οπότε θυμόταν πολύ καλά και τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ και είχε ξυπνήσει αλλού και με ποια πέρασε τι νύχτα. 

Αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, μπορούσε να νιώσει το γυμνό σώμα πάνω στο οποίο είχε αποφασίσει να βολευτεί στον ύπνο της και να καταλάβει σε ποιον άνηκε. Οι μπούκλες τις Έσμε ήταν ανάκατες και μπερδεμένες πάνω στα λευκά μαξιλάρια και έπνιγαν με έναν ευχάριστο τρόπο την Μηλινόη η οποία είχε θαμμένη την μύτη της σε αυτό το κουβάρι. Το σαμπουάν καραμέλας και ένα θολό αποτύπωμα απο ελαφρύ λευκό καπνό έκαναν την Μηλινόη να χαμογελάσει ενστικτωδώς. 

Σε αντίθεση με το δικό της υπνοδωμάτιο, της Έσμε είχε περισσότερο φως το οποίο έμπαινε βίαια σαν προβολέας και φώτιζε κάθε τι που το προηγούμενο βράδυ η Μηλινόη δεν είχε τον χρόνο να χαράξει στην κασέτα της μνήμης της. Δύο σώματα από διαφορετικές παλέτες χρωμάτων που βυθίζονταν πάνω σε ένα παλιό στρώμα, πως τα μαλλιά τους ίσια και σγουρά ανακατεύονταν, πως τα πόδια τους πάλευαν με τα παπλώματα με τα οποία είχαν σκεπαστεί. Πεταμένα ρούχα πάνω σε μία σιφονιέρα, πάνω στο έδαφος και διάφορες μικρές πράσινες πινελιές απο φυτά και λουλούδια. 

Αυτό που της τράβηξε την προσοχή πιο πολύ απ' όλα ήταν ο τρόπος με τον οποίο η καμάρα του λαιμού της Έσμε ήταν ιδανική για να θάψει το πρόσωπο της και οι σταθεροί χτύποι της καρδιά της είχαν συγχρονιστεί με την δική της. Οι στιγμές γαλήνης και παρατήρησης της βέβαια κράτησαν πολύ λίγο πριν η συνειδητοποίηση της κατάστασης τους την πάγωσε στην θέση της. 

Η Μηλινόη δεν είχε μοιραστεί τον εαυτό της ποτέ στον παρελθόν, όχι με τον τρόπο που τον μοιράστηκε με την Έσμε. Αυτό δεν σήμαινε πως είχε προγραμματιστεί λάθος ή πως κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί της, διότι ήταν και αυτό ένα φυσιολογικό θέμα σεξουαλικού προσανατολισμού. Ενώ ο Θεμιστοκλής μπορούσε να κοιμηθεί με οποιαδήποτε κοπέλα από το πάρτι, η Μηλινόη μπορούσε μονάχα με ένα άτομο δεδομένου ότι είχε επενδύσει συναισθηματικά σε αυτό. Οπότε δεν την τρόμαξαν οι πράξεις της από την στιγμή που δεν έγινε τίποτα χωρίς την θέληση της αλλά το νόημα πίσω από αυτές, καθώς για να μπορέσει να βάλει στην άκρη όλες τις αμφιβολίες και να ακολουθήσει την Έσμε στο υπνοδωμάτιο, αυτό θα σήμαινε πως ήταν-

Η θεωρία του μπαλκονιούΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα