Een week na het nieuwe bestuur, de nieuwe indeling. Men begint eindelijk een beetje te wennen. Ik help op het moment de Jagers nog steeds, maar ik merk dat mensen anders met me omgaan. Ze hebben ontzag voor me, maar ze nemen een bepaalde afstand, alsof ik al met het Virus ben geïnfecteerd. Ik merk het ook bij Benjamin. We praten minder, doen gewoon ons werk. Ik praat trouwens met weinig mensen. Louis is kapot van verdriet en dat breekt me, Wouter doet alleen zakelijk en Benjamin wil niet praten. Misschien denkt hij dat het zwaarder voor hem zal worden als hij nog meer met mij praat, misschien is er een andere reden. Ik durf er nooit om te vragen en daarmee weet ik dat ik nooit zal weten waarom. De enige waarmee ik nog wel echt praat is Ares. Ik weet niet hoe het komt dat wij zo goed met elkaar om kunnen gaan, misschien omdat hij me nog maar zo’n korte tijd kent. Ik weet niet waarom en ik weet niet hoe, maar ik ben hem er heel dankbaar voor. We praten over van alles, het is raar, want ik weet niet of ik zo ook over ongemakkelijke dingen heb gepraat met Ben. We weten wel dingen van elkaar, maar volgens mij is er nooit iets ongemakkelijks met een werkelijke bedoeling verteld. Ik weet niet hoeveel ongemakkelijke en dingen die ik nooit aan andere mensen zou vertellen, ik aan Ares heb verteld.

Het is zondag maar tegenwoordig zijn de vrije dagen voor iedereen over de week verspreid. Ik heb nog steeds op zondag mijn vrije dag, samen met Ben waarmee ik momenteel Jaag. Ik ga de nieuwe huisplaatsen van de anderen langs. Ik had eigenlijk verwacht dat Ares een Jager zou blijven, aangezien hij dat pas een korte tijd geleden heeft gekozen, maar hij is meteen toen het kon overgelopen. Hij traint ook mensen, maar dat doet hij tijdens het eigen trainen. De Trainers zijn niet helemaal goed uitgelopen, aangezien er niet zoveel mensen waren die kunnen jagen of met wapens omgaan als ik dacht. Toch, de Soldaten kunnen zichzelf wel redden. Blijkbaar zijn er meer mensen met wapenkennis werkelijk bij de Soldaten gegaan. Gerco is nu al drie dagen weg, men zegt dat hij twee dagen bij de Wezen is geweest, maar informatie over dat overleg is er nog niet. Roddels zeggen dat hij nu bij de Zwervers is, toch, mijn moeder vertelde me dat ik roddels nooit moest geloven. Ach, mijn moeder heeft wel over meer dingen gelogen.

Ik loop door de gangen naar de Soldaten. Men doet veel losser nu de groepen zijn veranderd. Ik vecht op sommige zondagen wel eens mee, of ik neem een wapen uit de Jagers Huisvestiging en ga buiten oefenen. Daar is niet heel veel, maar er is altijd wel wat om op te schieten. Ik ruil de laatste tijd veel mijn pistool in voor een pijl en boog, maar het pistool siert me meer en ik kan er echt beter mee omgaan. Toch, het is handig om met verschillende wapens om te kunnen gaan. Misschien zijn er wel andere wapens in het Bestuur en als ik in opstand wil komen moet ik met wapens om kunnen gaan die ik daar tot mijn beschikking heb.

Ik open de zware deur naar de trainzaal van de Soldaten. Sommigen trainen buiten, vechten met elkaar, maar er zijn ook een aantal mensen die beneden trainen, zoals Ares. Ik merk hem al op als ik de trap afdaal. Hij is lang en omdat de meeste mensen niet zo veel buiten komen, groeit men hier niet zo snel. Ik loop tussen de vechtende mensen heen, mensen kijken op, maar ze kennen me nu en ze respecteren me op mijn eigen manier. Ze weten dat ik hier elke zondag ben. Soms langer dan anders, maar ik kom altijd om te kijken hoe het met Ares gaat. Ik weet dat Ben me daarvoor veracht, maar ik weet niet of dat me iets moet schelen. Natuurlijk wel, zegt mijn hoofd, hij is mijn beste vriend en hij zal dat ook altijd blijven, wat Ares ook voor me wordt of is.

‘Hé,’ zeg ik als ik bij Ares sta. Hij schiet met een pistool op een houten bord, waar al een aantal gaten in zitten. Ik weet eigenlijk niet waar de Jagers het massieve hout vandaan hebben gehaald. Het is behoorlijk zwaar en moet dus de hoeveelheid eten verlagen. Dat gebeurd sowieso al. Omdat er steeds meer opstanden in de steden uitbreken, komen we minder bij de magazijnen, waar we de meeste spullen vandaan haalden. We moeten ook voor de nieuwe groepen andere spullen bijhalen en de hoeveelheid Jagers is verkleind omdat sommigen voor nieuwe groepen hebben gekozen.

VirusLees dit verhaal GRATIS!