1. İddia

296K 8.3K 5.4K
                                    

Merhaba...🙋

Başlama tarihini isteyenler buraya bırakabilir...👍🏻🤗

Yeni bir asker kitabıyla karşınızdayım.
Baytar Hanım'ı okuyanlar Bahar'ı bilir. Bu kitap Bahar'ın hikayesi.

İlk defa kitabımı okuyanlara tavsiyem önceliğiniz Baytar Hanım olsun. Çünkü Gölgenin Güneşi, Baytar Hanım'la ilgili spoiler içermektedir. Yine de karar sizin. Bağımsız da okuyabilirsiniz.

Lütfen okurken bu kitabın benim hayal ürünüm olduğunu ve gerçeklerle uyuşmadığını unutmayın.

Oy ve satır arası yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Değerlendirmeyi, fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın.

Keyifli okumalar ❤️🌺

16 Ekim...

Hepimizin bir çocukluk hayali vardır. Çocukken bir meslek seçeriz ve onu olmak isteriz. Kimileri için bir çocukluk hayali kalan bu durum kimilerimizin gerçek yaşantısı olur.

Bende çocukluğumdan beri kurduğum hayale kavuşmak üzereydim. Çok uğraşmış, çok ter dökmüştüm ama değmişti doğrusu. Her konuda hem aileme hem de ülkeme ilkleri yaşatıyor olmak hem gurur verici, hem de çok özeldi.

Peki ben kim miyim?

Çiçeği burnunda, rütbesine yeni kavuşmuş, Üsteğmen Bahar Aksoy.

Alkışlayın lütfen, bu bir kadın için gurur verici bir şey.

Peki bu yetmiş miydi? Hayır. Benim hayalim her zaman bir asker olmak değil de bordo bereli bir asker olmaktı.

Tıpkı babam gibi.

Albay Cihangir Aksoy...

Kendisi vakti zamanında ünlü bir bordo bereliydi. Ünlü dediysem kendisi pek bilinmese de lakabı hem orduda hem de düşmanlar tarafından çok duyulmuş büyük bir ün salmıştı. Bu aralar emekliliğini beklemekle meşguldü. İstese çoktan emekli olmuştu ama yine de yaşlı kurt bir türlü bırakmıyordu ocağını.

Eee koskoca Gölge'ydi ne de olsa. Ben de babamdan hallice, naçizane Gölge'nin Güneş'i oluyordum.

Sakın babamın destek olduğunu düşünmeyin. O hiç bir zaman benim asker olmamı özellikle de bordo bereli olmamı istemedi. Her zaman önüme taş koydu. Bir sınava gireceksem onun sayesinde iki sınava tabi tutuldum. Bir ders alacaksam iki aldım. Herkes uygulamada bir aşamadan geçerken ben iki aşamadan geçtim.

Bana her daim destek olan kişi sadece Akın amcam olmuştu. O da emeklilik yolunda bir albaydır söylemeden geçemeyeceğim.

Vakti zamanında daha ben bebekken verdiği bir sözden dolayı her daim destekçi olmuş, arkamda durmuştu.

Tüm bunların yanında TSK'nın bordo bereli kadrosuna kadın asker alımı yapmıyor oluşu da önümü kaparken, bundan yaklaşık dört yıl önce deneme amacıyla tekrar alım yaptıklarında kadroya girmiştim. Benim gibi beş kadın daha başvurmuş ancak ilk üçü ön elemede diğer ikisi de en son elemede sınırın altında kalarak elenmişlerdi.

Şimdi içimi kaplayan sevinçle küçük siyah valizimi omuzuma atmış, yeni görev yerine gidiyordum. Ayağımdaki siyah botlar, altımdaki siyah kot pantolon ve üzerimdeki deri ceketle uyum içindeydim. Havanın da soğumaya başlaması büyük etkendi tabii. Sarı saçlarımı at kuyruğu yapmış, mavi gözlerimin ön planda olduğu yüzüme abartısız bir makyaj yapmıştım. Ben annemin birebir kopyasıydım. Sırf bu yüzden bile babamın ikinci aşkı oluyordum. O da benim ilk ve tek aşkımdı.

Gölgenin Güneşi (Kitap Oldu!)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin