~Een ongeluk kan gebeuren.~

15 juli 2016

Ik denk niet na en ren achter Britt aan over de parkeerplaats. Ik ben plotseling weer helemaal nuchter. Ik vind het leuk dat Ashton en Kendall zulke goede vrienden zijn, maar ik vind het echt heel erg kut voor Britt. Britt is al bijna bij de weg en steekt haar hand op om een taxi aan te houden, maar merkt te laat de auto op. Ik knijp mijn ogen dicht en stop met rennen. Ik hoor banden gieren en daarna een akelige knal, gevolgd door gekraak en dan niks...

Ik open mijn ogen en sprint het laatste stuk naar de auto. Vijf verschrikte jongens springen eruit en Britt ligt roerloos half over de motorkap. Één van de jongens staat te bellen terwijl de anderen zich paniekerig over Britt heen buigen. Hijgend kom ik aan.

"Eva."

Harry kijkt me met grote bange ogen aan. Ik duw hem aan de kant en bekijk Britt. Ze ligt in een onmogelijke houding en er is geen beweging te zien in haar lichaam.

"De ambulance komt eraan." meldt Louis ons.

Ik knik en kijk bezorgd naar Britt. Ik pak mijn telefoon en bel Luke. Hij neemt niet op, dus bel ik Calum, die gelukkig wel opneemt.

"Cal, get your asses overhere! Britt is aangereden en ze beweegt niet!"

"Hahaha, leuke grap Eva! Britt is thuis."

Ik schud wild mijn hoofd. Stomme alcohol! Die jongens nemen het helemaal niet serieus. De tranen stromen over mijn wangen. Harry grist de telefoon uit mijn hand.

"Fucking Calum, neem de jongens mee naar buiten. We hebben een meisje aangereden, asshole!" roept hij.

...

Harry hangt op en geeft de telefoon weer aan mij. Ik probeer Luke nog een keer te bellen en daarna Ashton. Ashton neemt wel op.

"Hey Evaaa!" zegt Kendall blij vanaf de andere kant.

"Kendall, geef Ash even. Het is dringend." zeg ik geïrriteerd.

Ik hoor haar giechelen en dan krijg ik een giechelende Ashton aan de telefoon.

"Yo Eef! What's up."

"Kom nu naar buiten! Britt is aangereden en ze beweegt niet."

"Wat?"

Het gegiechel stopt meteen.

"Door wie? Waar? Wanneer?" vraagt Ashton serieus.

"Kom naar facking buiten!" zeg ik nog geïrriteerder dan eerst.

"Ja, ja, ik ben al bij de deur."

In de verte hoor ik de sirenes gillen en ik kijk bezorgd naar Britt. Haar gezicht is lijkbleek en haar lippen zijn een beetje blauwig. Shit, laat het alsjeblieft niks ernstigs zijn! Ashton komt aanrennen met Kendall achter zich aan. In de verte zie ik Calum en Luke ook komen. De ambulance komt de hoek om en stopt. Er springen twee broeders uit die Britt op een brancard schuiven. Luke slaat zijn arm om me heen en met z'n allen kijken we naar het schouwspel.

"Wie gaat er mee?" vraagt een van de broeders.

Ik wil naar voren stappen, maar Luke houdt me tegen. In plaats daarvan stapt Niall naar voren.

"Ik, ik was degene die reed." zegt hij.

De broeder wenkt hem en Niall stapt in de ambulance. Met gierende sirene rijden ze weer weg. Ik kijk hulpeloos naar Luke, die me nog dichter tegen zich aantrekt. Kendall heeft haar armen om de snikkende Ashton heen geslagen en ik zie dat Calum ook huilt. Michael komt nu ook aangerend.

The Girl from the Music Store (Luke Hemmings fanfic, Dutch)Lees dit verhaal GRATIS!