Hoofdstuk 16- missing

209 16 0

-Susan

Als ik naar beneden ben gerend, stop ik en leun hijgend tegen een muur aan. Ik ben echt uitgeput. Vanaf vandaag elke dag een stuk wandelen! Ik moet mezelf echt naar de keuken slepen, zo moe ben ik van het rennen geworden. "Majesteit?" Een Centaur spreek me aan. Ik zit nog steeds happend naar adem op een stoel in de keuken. Het is een meisje, ze heeft lang zwart krullend haar en een vriendelijk gezicht met bruine ogen. Ik schat haar een jaar of achttien, iets jonger dan mij dus. "Gaat het wel?" Vraagt ze als ik nog steeds geen antwoord geef. "J-ja, het spijt me" hijg ik. Het meisje heeft me een beker water. "Alstublieft hoogheid" zegt ze eerbiedig. "Dankjewel, uhm" Ik pak de beker aan. "Luna" zegt ze snel. "Ik ben geboren bij volle maan" zegt ze lachend. "Mooie naam" zeg ik glimlachend en neem een slok van het water. Het is heerlijk koud. "Wist u dat uw naam Lelie of Waterlelie betekent?" zegt Luna. Ik lach. "Nee, dat wist ik niet" Het meisje pakt een kom en een lepel en begint dan in de kom te roeren. "Mag ik u misschien is vragen?"
"Ja, natuurlijk!" zeg ik en mijn stem klinkt oprecht vrolijk. Ik ben blij dat iemand me niet meer zo bezorgd aankijkt of denkt dat ik nog zo zwak ben. Dat ben ik ook, vanbinnen dan, mentaal... "In de oude boeken die we op school hebben, komt u en uw familie ook in voor. En dat u verdween en met de oorlog tussen de oom van Koning Caspian en de Narniërs weer terug kwam? Is dat echt zo gebeurt?" vraagt Luna. Ze kijkt me even aan en kijkt dan weer naar het mengsel dat ze roert. "Ja we kwamen terug doordat Caspian op mijn hoorn blies" Waar is de hoorn eigenlijk? "En we hielpen hem Narnia te heroveren"
"En nu gaat het beter dan ooit toch?" vraagt Luna. "Geen oorlogen meer" Ik glimlach, ze is nieuwschierig. "Ja, maar we hebben-" snel hou ik m'n mond. Ze mogen het niet weten, dat ik een monster heb gebaard dat van Hades is. Luna kijkt me vragend aan maar zegt niks. "Ik bedoel dat ik wilde zeggen dat we nog opnieuw naar Calormen moeten omdat de koningen en koningin zijn terug gekomen voor mij" Luna knikt begrijpelijk. "Anders komt er een probleem" Ik knik van ja. "U was ziek toch?"
"Ja maar ze weten niet echt wat ik had. Voedelsvergiftig, gebeten door een dier. Maar ik voel me steeds al beter" glimlach ik. Luna lacht me toe. "Gelukkig maar! U moeten weten dar het volk veel van jullie houdt, u broers, zus en man" Haar ogen glinsteren bij het laatste woord. Caspian. Ze lacht. "U hebt zo geluk! Dat hij met u getrouwd is! Alle meisjes en vrouwen in het land vinden hem geweldig knap en" zegt ze met een knipoog. "Hoe is hij?" Wat!? Ik kijk haar boos aan. Dan dringt het tot haar door wat ze zei. "Bij Aslan! O koningin, uwe hoogheid! Stottert ze verschrikt. "Het spijt me zo! I-ik-" Ik sta op, net te snel want alles wordt wazig voor mijn ogen. Ik knipper het weg en probeer naar haar te lachen. "Luna het is niet erg! Oké, we waren gewoon aan het praten zoals vriendinnen doen, toch?" Ze knikt van ja. Ze staat helemaal te trillen. "Kom" zeg ik en sla mijn armen om het meisje heen. Ze huilt zachtjes. "Sorry uwe majesteit, sluit me alstublieft niet op! En vertel het niet tegen m'n moeder! Alstublieft! Dan wordt ze ook boos!" Ik schiet in de lach. "Nee hoor Luna! Je hebt m'n woord!" Ze kijkt me eerst ongelovig aan en schiet dan ook in de lach. "Wat was je aan het maken?" vraag ik snel om haar aan wat anders te laten denken. "Omelet met spek" zegt Luna. "Oké, dan ga ik de anderen vast halen"

Na het ontbijt, wat eigenlijk een brunch was gaan we met z'n alle naar de troonzaal. Lucy zet mijn kroon recht op mijn hoofd, want hij stond een beetje schuin en dan gaan we zitten. Ik zit naast Peter, naast me zit Ed en schuin voor me zit Caspian. De ministers komen de zaal in. Dan worden de deuren gesloten. "De raad begint" zegt Caspian. Meteen wordt er van alles geroepen. Ik zie Peter naar Caspian en Ed kijken. Ze lachen, want zo gaat het altijd. Peter gaat staan en geeft een teken tot stilte. "We weten allemaal dat er huizen zijn bevroren en in brand zijn gestoken en-" Hij kijkt mij verdrietig aan en dan Caspian, Ed en Luus. Ze knikken. "Hades had gezworen Susan tot zijn koningin te maken, doordat hij haar meerdere keren heeft verkracht" Peters stem trilt. "Is ze zwanger geworden" De hele zaal haalt geschokt adem. "Maar dokter Cornelius heeft het wezen, want dat is het, uit Susan haar buik gehaald. Toen Caspian het wilde doodden sprong het uit het raam en verdween in de bossen" Meteen klinkt er weer geroep en geschreeuw. Totdat er een man met een zwarte baard naar voren stapt. "Minster Cosna" Zegt Peter. "Uwe Majesteiten, er zijn in deze week tien mensen in heel het land verdwenen en er verdwijnen er steeds meer. Zou Hades dat kunnen doen?" Peter haalt diep adem. Caspian staat op en gaat naast Peter staan. "Nee want ik zocht met dokter Cornelius een manier om het kind te doden toen we net wisten dat Susan zwanger was. We vonden een oud perkament waarin opstond dat De Grote Leeuw een tegenpool heeft, een slechte versie van zichzelf. Een zwarte leeuw. Hij is slecht en sommige mensen beweren een zwarte leeuw gezien te hebben en ik ook" zegt Caspian met zware stem. De hele zaal is in schok en ik ook. Hij zag de zwarte leeuw? Wanneer!? Ik ga ook staan. "Ik hem toen het dorp brandde in de struiken twee gele ogen gezien-"
"Dat klopt want toen Susan op me af kwam lopen waren haar ogen ook even geel" valt Caspian in. Ik haal geschokt adem en laat me weer in mijn troon zakken. Ed en Lucy staan naast me aan alle twee de kanten van mijn troon. "We moeten het beest en wezen vinden en dan doden!" roept Peter. "Ja!" schreeuwt de hele zaal. Ik sta op en loop naar het raam.Ik wil ook wel schreeuwen maar als ik naar buiten kijk door het raam zie ik een zwarte leeuw op het strand lopen. Hij kijkt omhoog, recht in mijn ogen. Hij laag grijzend zijn tanden zien en dan is hij verdwenen. Mijn hart begint van gaat nog sneller te kloppen en het zweelt breekt me uit. Ik moet weg hier! Ik ren door de mannen heen en ruk de deur open. Ik heb lucht nodig! Ik ren naar de tuin waar ik me op mijn knieën laat vallen. "Aslan" bidt ik. "Vader help ons! Kom alstublieft!"

Narnia; The Dark LionLees dit verhaal GRATIS!