kapitel 4

2.1K 71 18

Kapitel 4

Åtta snabba ben rör sig fort upp för trappan med lite bankande som hörs när fötterna möter den kalla trätrappan.

”Omar is in the house!” ropar Omar högt vilket följs av en hög smäll då dörren åker upp.

”Men usch!” skriker Oscar tät efter då han ser Felix stå mitt framför dörren i bara underkläder och jag lite längre bort i sängen. ”Okej... Backa bandet.” mumlar Oscar lågt och kollar generat bort mot mig innan han försiktigt föser ut killarna och Frida fram för sig. Han slänger små nervösa och ursäktande blickar bort mot mig men säger inget. Vilket jag är glad för efter som att det mest skulle bli pinsamt och ganska stelt om han började mumla någon dålig ursäkt just nu.

”Hallå! Vad hände?!” ropar Frida förvirrat och jag hinner precis höra hennes förvirrade suckar och stön innan Oscar fort men försiktigt drar igen dörren bakom dom alla fyra.

Felix ger ifrån sig några små skratt innan han snabbt fixar till sitt hår under den röda kepsen och skakar lite lätt på huvudet.

”Felix...” mumlar jag och ler snällt emot honom.

”Vad är det älskling?” svarar han med blicken fäst i backen innan han med en lätt hand placerar kepsen på sitt ruffsiga hår igen. Han höjer blicken för att möta mina ögon och direkt börjar jag kolla på honom med mitt puppy face. ”Nej, inte puppy facet!” stönar han och jag ler gulligt.

”Snälla.” mumlar jag och han suckar högt åt mig innan han med tunga steg vandrar bort mot sin garderob för han visste precis vad den där minen betydde när jag låg i hans säng i bara underkläder. Det betydde att jag ville låna en tröja och inte bara en tröja utan just en speciell tröja som jag alltid hade älskat. Han drar upp dörren och möts av några hyllor som man knappt ser och kläder som ligger innödda i högar utan att vara vikta. Men några grymtande ljud slänger han ut lite kläder som jag antar att han planerar att han ska ha på sig under dagen. Kläder hamnar bakom honom i en fin liten hög och efter några långa sekunder drar han ut en vit sweater med en svart tryckt femma skriven i romerska bokstäver på. ”Denna?” utan att ägna mig en ända blick håller han upp tröjan bakom sitt huvud och jag nickar ivrigt åt honom innan jag snabbt smyger fram över sängen och sträcker mig ut över kanten för att grabba tag om kanten på det vita tyget som hänger slappt i hans hand. Det var den första tröjan jag hade lånat av honom när jag sov här för först gången någonsin och sedan dess hade det blivit nästan lite av en tradition att varje gång jag sov här – vilket hände ganska ofta nu för tiden lånade jag den tröjan. Försiktigt trädde jag över tröjan över mitt långa hår som just nu stod åt alla håll och kanter och när mitt huvud äntligen kom igen och jag kunde se annat än det mjuka tyget som prydde tröjans insida skymtade jag hur Felix med stora steg gick fram till dörren och ryckte upp den. Hur den killen kunde byta om så snabbt som han gjorde kommer för mig alltid vara ett mysterium då han på allt annat han gjorde var otroligt långsam och seg. När jag frågar brukar han alltid mumla något i stil med att det var så kallt utanför täcket och det kunde jag förstå men att få på sig byxor, tröja och ibland strumpor på mindre än tio sekunder samtidigt som man hade en keps på huvudet. Det är omänskligt.

”Kom kom alla människor! Välkomna in i min enkla håla!” Felix gör en låg bugning och håller upp dörren åt Omar, Oscar, Ogge och Frida som på rad sakta vandrar in genom dörringången. När dom fyra människorna börjar vandra in genom dörren kryper jag försiktigt ner under täcket igen då jag fortfarande inte hade några byxor på mig eller någon som helst större lust att sätta på mig några. Ogge ger Felix ett lekfullt slag på armen när han går in och flinar busigt mot honom.

Mitt bästa misstag (the fooo fanfic)Läs denna berättelse GRATIS!