For every story tagged #WattPride this month, Wattpad will donate $1 to the ILGA
Pen Your Pride

Darivanje je završilo i cijela stvar oko toga. Konačno smo ispratile sve goste i ostale smo nas četiri, nešto hrane i jedna čitava torta koju smo odlučile podijeliti. Sjele smo za moj lažni kamin i poredale se na foteljama, konačno okupljene i bilo je vrijeme za razgovor.

"Jedem jer ne jebem!" Sam uzima kašičicom komadić torte i prinosi ga ustima pričajući nam o tom susjedu Davidu i svemu što je vidjela. Za jednu ženu od trideset i pet godina njena iskustva su uvijek prevazilazila naša. "Šta tačno jedeš?" podrugljivo je upitala Natalie.

"Sve osim Davidovog kurca.." očajno je rekla i izazvala smijeh sa moje strane,ali i ja sam se uključila. "Molim te da paziš na riječnik jer ovo nije samo preuređen stan ,ovo je stan odraslih." Ali iznenada , vraćamo se na temu njenog stomaka koji je porastao u zadnje vrijeme.

"Pretpostavljam da uopšte nisam skontala koliko je veliki dok nisam vidjela vaše reakcije." pokazuje na svoj stomak i prekriva ga jastukom koji joj se našao pod rukom. 

"Kako..samo da znaš da se trudim biti ljubazna. Kako si mogla da ga ne primjetiš?" iskrena sam prijateljica otkad se znamo i tako će uvijek biti.Koliko god se smijale jedna drugoj,kada su neke stvari upitanju govorim joj ono što treba čuti jer je tako najbolje.

"Izbjegavala sam ogledala ." iskreno je odgovorila ispijajući čaj. "Jedino sam ponosna što si iskrena." Nakon ove moje izjave , Charl se javila iako je do sada pomno pratila situaciju ne želeći povrijediti Sam.Između ostalog , ovo je bilo darivanje njenog prvog djetata, onog pravog. O Bože,kako ovo surovo govorim ,pa i mala Elena je preslatka.

"Hej,mislim da tu nema ničega za ponos." glas joj je piskutav , molim te prestani.

"Znate da sam napumpala obraze da bih spriječila sebe da uradim ono što je prirodno." njoj je uvijek bilo prirodno seksati se sa bilo kojim muškarcem,a da ne bude kurva , no sada , to joj fali jer ima Itana.Odlučila sam je pitati kako stvari stoje.

"Slušaj , ovdje se ne radi o tvojoj težini jer bi izgledala lijepo koliko god kilograma imala,pravo pitanje je ..jesi li sretna?" konobari koji su ostali pospremiti njihovo posuđe i sve što su donijeli obaraju stvari i iaklo sam strpljiva osoba, lako ću ih istjerati,jer kao da prisluškuju razgovor.

"Pa..u vezama je uvijek riječ o tome da budeš sretan, zar ne?" upitala nas je i mi smo nekako klimnule glavom iako ja..nisam u vezi. Zayn Malik je od mene vjerovatno napravio ženu koja se više neće udavati ili vezati.

" Koliko se često vi osjećate sretno u vezi?" postavila nam je pitanje i nekako kao da sam tek sada shvatila da sam ustvari cijelo vrijeme zbog tog glupog vjenčanja pamtila loše momente sa Zaynom,a  šta je sa onim dobrima? Sa osjećajem topline u njegovim rukama?Sa osmijehom koji sam imala pri svakom telefonskom razgovoru s njim dok je na turneji ?Sa osmijehom dok me golicao, sa strašću kojom smo vodili ljubav ?, sa osjećajem sigurnosti koji mi je davao? Sa onim..'Amelia , ti si ona prava'.  Ona prava je glupača koja se ne bi ničega od ovoga uopšte trebala sjećati.Umjesto da gradim novu osobu, ja se vraćam staroj.

S obzirom da je uperila prstom na Charl , čekala je odgovor o tome koliko se ona sretno osjeća u vezi, tačnije u braku. "Svaki dan." s takvom lakoćom je odgovorila da me nešto steglo u prsima iako mi je najbolja prijateljica već dugi niz godina. "Osjećaš se sretno svaki dan?" ponovila je pitanje bez ikakvog standardnog izraza lica.

"Ne po cijeli dan, ali svaki dan sam sretna." Charl je smireno pričala o tome i mi smo pažljivo upijale. "Kada si se ti zadnji put osjetila sretno?" Natalie je upitala Sam koja je baš ovo pitanje prva postavila misleći da neće biti jedina, ali očito, bez obzira na mene,bila je.

"Prije šest mjeseci..."tiho je odgovorila,i znala sam,po prvi put nije krila bol u svojim očima.

"Šta ću da radim?" nije znala , morala je nekoga pitati,nikada nije znala s vezama, a ovaj put njena je bila isuviše bliska, dugotrajna i kako prekinuti?

Sex and The City ( II )Read this story for FREE!