❄01❄

618 91 12
                                    

"Er, s-sorry." katanya. Lantas, dia bangun dan berdiri tegak. Aku bangun dari perbaringan, menatap mukanya yang tiba-tiba memerah.

"Hei, kenapa muka awak merah? Awak panas ke? Jap saya rendahkan suhu aircond."  aku berdiri ingin mencapai remote control dia atas almari lampu itu. Namun tiba-tiba pergelangan tanganku dipegang olehnya.

"Who are you?"

Aish, tengah bingung pun masih boleh comel lagi ke?

.
.
.

Kini kami sedang duduk di meja makan. Sementara aku ingin bercerita tentang niatku menculiknya, lebih baik dia sarapan sekali.

"So, tell me."

Perlahan-lahan, pandanganku jatuh ke permukaan meja makan yang dialas dengan alas bercorak bintang kecil. Taste Jungwoo memang seperti kebudak-budakkan sungguh.

"Hello, I'm talking to you." tegurnya lagi.

Fuh, jauh sungguh aku mengelamun ya?

"S-saya ternampak awak beli coffee kat Future Cafe haritu, so-"

Aku terkesima sebentar. Fuh, visual masa makan. Fikirku, kalau lah lelaki yang belum aku ketahui nama ini jadi milikku. Aku mungkin kerap pengsan kerana kejutan visual

"So?"

Aish, dia ni.

"So, saya jatuh hati dengan awak."

"Okay, teruskan." dia kelihatan tenang je.

"S-saya cuma..."

"Cuma?"

"Okay, let me explain everything. Saya suka awak, jadi saya fikir nak luangkan masa dengan awak. Tapi itu mustahil la sebab kita bukan kenal, so I decided to kidnap you, hehe, sorryyyy."

"Hm, tapi kenapa kena kidnap pulak?"

Cepat-cepat aku mengeluarkan telefon dari poket seluar. Aplikasi twitter ditekan lantas thread yang menjadi punca penculikkan ini berlaku disuakan ke mukanya.

"What the-"

"Sorry, but-"

"I can't be here."

Ah, aku mula hendak menangis. No- dia tak boleh pergi!

"No, please listen untill I finish talk!"

Dia kelihatan jengkel dengan perangaiku. Lantas chopstick tadi dia ambil dan sambung makan.

"Kalau boleh, tinggal dengan saya? Tak lama, just dua hari je! Promise!"

"Kau gila ke?"

"Tak gila, but please. Lepastu saya janji tak ganggu awak lagi. Please." rayuku lagi.

"Nama kau siapa, and mana family kau?"

Bibirku lantas mengukir senyum. Inilah waktu yang ditunggu-tunggu. Waktu perkenalan antara satu sama lain.

"Kim Jungha, Jungha." tanganku dihulur kepadanya.

"Jaehyun, Jung Jaehyun and only two day. Then I'll get out from here." sahutnya sambil memandang ke kiri. Tanganku dibiarkan tanpa sahutan.

Dia-

Dia-

Dia-

Dia setuju! Ini memang sebuah keajaiban!

Goodnight, amie tengah dating dengan Jaehyun ni

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Goodnight, amie tengah dating dengan Jaehyun ni. Jangan jealouseeeeee sksksks

WRONG STEP ; JAEHYUNWhere stories live. Discover now