4 - Damien

4 0 0
                         

Pistolskottens ekon förföljer mig när jag springer i skuggorna mellan två byggnader. Varken Beskyddarna eller Calestons följare har sett mig än, men förr eller senare kommer jag att bli upptäckt.

När nyheten om Beskyddarnas attack på ett magikerläger nådde oss, skickades vi omedelbart iväg. Alex och Nyla är några kvarter bort tillsammans med Lesley, men jag jobbar bäst ensam och tog första bästa chans att dra mig undan.

Det är inte första gången jag anländer till en krigszon, även om det inte direkt hör till vanligheterna. Men jag har aldrig tidigare sett en sådan brutalitet i en attack från Beskyddarna. De är nästan på samma nivå som Calestons följare. Inte helt, men inte heller långt ifrån. Vad som än ligger bakom, är det tydligt att Beskyddarna kommer att göra vad som helst för att uppnå det de är ute efter. Ingen magiker, inte ens små barn och äldre, skonas från deras hänsynslöshet. Skriken som färdas med vinden blandas med pistolskott och asfalten är målad med utsmetat blod. Synen får det att suga till i magen.

Jag tar sikte på gränden framför mig, men just när jag rundar tegelväggen tvingas jag bromsa in och backa utom synhåll. Cecilia, en av Calestons närmaste och mest lojala följare, står längre fram. Hon håller hårt i en rödhårig tjej som slingrar sig och försöker få Cecilia att tappa taget. Även om jag är här för att hjälpa de som behöver det, tänker jag inte gå emellan. Jag är inte dum nog att ge mig på en av Calestons viktigaste följare utan minst en av mina egna som förstärkning. Men det visar sig att rödtotten klarar sig utmärkt på egen hand och jag kan inte hålla tillbaka ett brett flin när hon sparkar luften ur Cecilia.

Vägen tillbaka är fortfarande fri från fiender. Jag tvekar inte en sekund, utan tar genast sikte på min bästa chans att ta mig härifrån. Men jag hinner inte många steg förrän någonting flammar till i ögonvrån vid slutet av gränden. När jag ser efter, pågår det någonting underligt borta vid Cecilia och tjejen: uppför Cecilias arm slingrar sig rep av eld. Hon tappar greppet om tjejen med ett gällt skri. Tjejen lyckas slita sig loss, men tappar snabbt balansen. Någonting glider över marken mot gatukanten. Tjejen springer efter, men hinner inte få tag i föremålet, innan ett flertal Beskyddare uppenbarar sig och sliter tag i både henne och Cecilia. Jag tar det som signalen att jag har dröjt för länge och sätter av åt motsatt håll. Jag kan inte göra någonting annat än att beklaga tjejens öde, det här är ingen strid jag är villig att ta. Det gynnar ingen om jag också tillfångatas.

Vad jag inte förstår är var elden kom ifrån. Det kan inte ha varit en brandbom, lågorna verkade för ... bestämda. Naturliga flammor rör sig inte sådär betvingat. Det finns några som kan kontrollera element, som eld. Men elementet måste redan finnas tillgängligt. Att tjejen skulle lyckas tända en eld i den trängda situation hon befann sig i, verkar minst sagt osannolikt. Att styra ett element, ja. Men skapa det från ingenting?

Några steg ut på nästa gata stannar jag upp för att få ordning på tankarna. Den här attacken var annorlunda från början i och med Beskyddarnas brist på barmhärtighet. Att en av Calestons närmaste agenter är här samtidigt, är inget annat än bisarrt. Om fler från Caleston är här, vore det rent ut sagt korkat att fortsätta på egen hand.

Just när tanken på att hitta de andra dyker upp, stjäl en rörelse i ögonvrån min uppmärksamhet. Längre ner på gatan rör sig en man bortåt. Även om jag bara ser honom bakifrån känner jag genast igen honom som Rylen, ytterligare en av Calestons trogna följare. Han är, precis som Cecilia, en del av den inre cirkeln. Men till skillnad från henne, skrämmer han mig inte det minsta. Största fördelen med att ha före detta vänner som fiender, är järnkollen på deras akilleshälar.

Rylen vet att jag har sett honom, hans steg blir snabbare när jag följer efter. Han saktar in och stannar på en sidogata som om han tänker konfrontera mig, men innan jag hinner säga någonting rusar han iväg.

BestulenDär berättelser lever. Upptäck nu