21

1K 47 0
                                    

Ik zit rechtop in mijn bed het is 4 uur snachts, al uren probeer ik te slapen maar het werkt niet. Ik kan het niet. Mijn gedachtes gaan maar door. Ik kan er niet van slapen. Het werkt niet. Ik ben zo moe, zo zo moe maar slapen lukt niet. Het is onmogelijk.

Ik sta op en open mijn kamerdeur. De overloop is leeg, snel loop ik naar de trap. ik sluip naar beneden, een paar tredes kraken maar ik hoop dat iedereen al in een diepe slaap is en dus niks hoort.

Ik loop door de gang recht naar de drank kast. Ik zet mijn cola fles neer en kijkt naar de drank. Het boeit me niet welke drank ik pak. Ik giet de cola fles vol met verschillende dranken. Gelukkig maar dat mijn ouders zo veel hebben en dat mijn broers allemaal boven de 18 zijn dat betekent dus dat iedereen behalve ik mag drinken en dat doen ze dan ook vaak en veel. Ze merken het echt niet als er iets weg is.

Ik loop weer naar boven en glip mijn kamer in. Ik loop naar mijn bed. Het word alweer licht buiten. Ik neem een slok van de cola fles. Het brand in mijn keel, ik neem nog een grote slok en draai dan de dop erop en verstop hem onder mijn bed.

Ik ga op mijn rug liggen en staar naar het plafond.

"Jade wakker worden!" Roept mijn moeder van beneden.

Wat? Hoelaat is het?

Ik zoek mijn mobiel en vind hem uiteindelijk op de grond. 5 voor 7.

Ik sta op en doe de gordijnen open. Ik kijk mijn kamer rond, over mijn stoel hangt een zwarte skinny jeans. Uit mijn kast pak ik een zwart t-shirt en een blauw-zwarte flannel. Ik pak snel een onderbroek en een bh uit een la. Ik doe mijn joggingbroek en sweater uit en kleding aan.

Ik loop naar mijn spiegel en kam mijn donker blonde haar. Het is donkerder dan dat van mijn broers die hebben echt blond haar.

Ik doe mascara en eyeliner op en knik tevreden naar mijn spiegelbeeld. Tevreden, zeker niet meer dan dat. Ik kijk weg van de spiegel en zucht. Ik pak mijn rugtas en ga naar beneden.

Als ik de keuken inloop is alleen Ben daar. Hij kijkt op en dan als hij ziet dat ik heb ben snel weer naar zijn bord en gaat verder met eten. Ik loop snel langs hem heen en pak een glas uit de kast. Ik open de koelkast en pak de melk, ik schenk mijn glas vol en zet het pak weer terug. Ik leun tegen het aanrecht en drink van mijn melk. Ik hou niet eens van melk. Ik kijk naar buiten. De zon schijnt. Lekker dan, ik zit de hele dag met lange mouwen. Ik zucht en gooi wat er nog in het glas zat in de gootsteen. Zet het glas weg en loop de keuken uit.

Ik loop naar de badkamer en poets mijn tanden. Ik staar naar mijn spiegelbeeld.

"Jade we moeten gaan!" Roept jack.

Fijn, ik dacht dat ik nu wel alleen naar school mocht gaan. Ik kijk naar de klok in de badkamer tien voor 8. Tijd zat. School is maar een paar minuten fietsen en ik moet kwart over 8 in de klas zijn.

Ik loop naar de trap maar luke houd me tegen, hij knuffelt me.

"Waarom ben je al wakker?" Vraag ik. Luke heeft geen school meer. Hij kan uitslapen.

"Ik wou je een fijne dag wensen"

Ik moet mijn lach inhouden, een fijne dag? Juist ik denk het ook.

"Nou eh.. bedankt" zeg ik en ik maak me los van zijn greep.

"Ik hou van je he, zussie"

Ik rol mijn ogen, gaat ie nu altijd zo irritant doen. En hij weet dat ik het haat als hij me zussie noemt.

"Ik ook van jou, lukey" zeg ik

Nu rolt hij zijn ogen, hij vind het vreselijk als ik hem zo noem. Ik glimlach.

"Jade waar blijf je nou, jeez" zegt jack

"Ik kom al!" Roep ik terug.

"Doei... lukey" ik lach en loop de trap af. Snel doe ik mijn doctermartens en jas aan. Ik pak mijn rugtas en loop naar de garage en pak mijn fiets. Jack staat al buiten te wachten.

luke's zusje l.h.Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu