Bölüm 49 - Yıldız Hırsızı

46.9K 2.4K 5.6K
                                    

ULUSLARARASI TEKNOLOJİ FUARI TÜRKİYE'DE!

Hepinizin de bildiği üzere Uluslararası Teknoloji Fuarı geçtiğimiz aylarda tüm teknoloji severleri şaşırtan bir kararla etkinliğin bu yıl Türkiye'de düzenleneceğini duyurmuştu. Bilmeyenler için not düşelim; UTF'yi uluslararası yapan şey, tüm dünyadan ürünlerini tanıtmak isteyen firma ve ekiplere açık oluşu. Fakat etkinliğin kendisi düzenlenmeye başladığı 1974 yılından bu yana batı Avrupa ve ABD sınırları dışına hiç çıkmamıştı.

Bunun dışındaki bir diğer detaysa etkinliğin halka kapalı olarak gerçekleştirilmesi. Son birkaç yıldır davetiyeyle katılım koşulu esnetilerek online başvurularla da katılımcı kabul edilmeye başlanmıştı. Ancak tahmin edeceğiniz üzere yalnızca sektörle ilişkisi olanların ve mühendislik ya da temel bilimler öğrencilerinin başvuruları dikkate alınıyordu.

Bu yıl ise... Evet, sıkı durun...

UTF halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini duyurdu!

Elbette işadamları ve yatırımcılar için bir VIP gösterim de düzenlenecek. Zira fuar her şeyden önce üreticiyle yatırımcıyı buluşturmak için düzenleniyor. Yaklaşık 3400 katılımcıdan en fazla yirmi tanesinin teknoloji devi şirketler olduğunu düşünürsek, geri kalanların yatırımcıların ilgisini çekme ve sponsor bulabilme umuduyla fuarda yer aldığını söyleyebiliriz.

Bir diğer ilginç detaysa VIP gösterimin halka açık gösterimden sonra gerçekleşecek olması. Dört günlük genel gösterimde yer almayan katılımcıların VIP gösterime alınmayacağı belirtilerek firmaların halka açık gösterimden kaçmasının da önüne geçilmiş. Bu koşulu yarattığı tepkiler neticesinde dün ikinci bir açıklama daha yapılarak alınan kararların gerekçesi açıklandı.

UTF Genel Koordinatörü Stephen Jefferson "Katılımcılar halka açık gösterimi bir tür sosyal deney olarak değerlendirmeli." diyerek kararların gerekçesini açıkladı. "Genel gösterimin zaman kaybı olduğu yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Bu pragmatist bir bakış açısı. Yatırımcılar fikirleri satın alır ve o fikirlerin ürüne dönüştürülmesi için üreticiye milyon dolarlar hibe eder. Ancak teknoloji üretmek geliştirme sürecinden ibaret değildir. Ortaya çıkan ürünler teknoloji mağazalarında yerini aldığı zaman esas müşteri halk olacak. İnsanların ürüne ilgi göstermediğini düşünün... Seri üretim duracaktır, bu da yatırımcılar için maddi bir kayıp, üretici firma içinse iflasa giden yol demektir. Bu yüzden katılımcı firmalara tavsiyemiz, genel gösterimi hafife almamaları ve yatırımcıların oradaki başarıyı da dikkate alacağını unutmamaları yönünde. Zira halktan görecekleri ilgi, yolun sonunda karşılaşacakları manzaranın özeti olacaktır."

TeknoNerd, eylül 2019

.·:*¨༺ ༻¨*:·.

·:*¨༺ ༻¨*:·

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Düşmüş Melekler SenfonisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin