Hoofdstuk 12

784 49 29

Terug bij de shuttle zag Kelly dat de achterblijvers niet stil hadden gezeten. Er was nog niet begonnen met de bouw van de kleine nederzetting, maar er was wel een ruime werkbank in elkaar gezet, waarop onder andere Margit druk bezig was met allerlei buisjes en glaasjes.

"Ik zie dat je je laboratorium al hebt opgezet." Kelly sprong lachend van de wagen af en liet het voorstellen aan Dickon over. Vrolijk rende ze de loopplank van de shuttle op. Halverwege de gang was een luik waardoor ze, wanneer ze op de oppervlakte van een planeet stonden, in het laadruim kon komen. Ze wist dat ze eigenlijk moest wachten op toestemming voordat ze mocht gaan wroeten door de tassen, op zoek naar de hare. Wachten was echter niet één van haar sterke punten en... ja, daar was hij al. Triomfantelijk tilde ze haar tas op.

Plotseling sloeg ze haar hand voor haar mond. Haar notebook! Ze was haar notebook vergeten in de keuken van het gastenverblijf. Ze kreunde. Bang dat iemand er iets mee zou doen was ze niet. Voor de toegang was een code nodig en ze betwijfelde of mevrouw Des of iemand anders wist wat ze met het platte apparaat moest doen. Ze kon alleen maar hopen dat de vriendelijke vrouw het ding zou bewaren op een veilige plaats totdat ze terug zou komen.

Iets minder energiek liep ze terug naar haar cabine, waar ze zich vlug omkleedde in een legging, rok en shirt. Ze borstelde haar lange haar totdat alle klitten eruit waren en staarde vervolgens even in haar tas. Ze kon net zo goed de hele tas meenemen.

Buiten had iedereen, behalve de twee die shuttledienst hadden, zich verzameld rondom Dickon. Kelly mompelde 'sorry' toen ze merkte dat hij blijkbaar op haar gewacht had.

"Goed, nu we er allemaal zijn," Kelly kromp schuldbewust ineen, "stel ik voor dat we een paar afspraken maken over de komende tijd. Ons is een rit aangeboden naar wat hier het hoofdresid heet. Dit ligt op een flink aantal dagreizen hiervandaan, dus we zullen ons opsplitsen."

Tijdens de tocht terug naar de shuttle had hij er schijnbaar al over nagedacht, want hij noemde vlot een aantal namen van mensen die mee zouden gaan naar Gard.

Hij liet de beide piloten onderling bepalen wie er mee zou gaan, maar aangezien Margit bij de shuttle achterbleef, was het voor Tanno een uitgemaakte zaak. Martial stak met een stil gejuich een vuist in de lucht en Kelly verborg snel een lach achter haar hand. Ze kreeg een knipoog en schudde glimlachend haar hoofd.

Twee van de eerdere bemanningsleden die mee gegaan waren naar het dorp, gaven aan liever bij de shuttle te willen blijven. Ze wilden graag hun onderzoeken starten en Dickon wees één ander aan. Het groepje van in totaal zeven man, Kalel meegerekend, vertrok niet veel later in de richting van Gard.

---

Met de luifel opgetrokken, zat Kelly genietend met haar benen over de rand van de wagen. In het landschap was zoveel te zien, vooral nu duidelijk werd dat de slaapperiode op zijn eind kwam. Ze waren langs een klein meertje gereden, dat Kalel Charco had genoemd. Twee jonge jongens kwamen daar net aanlopen met lange stokken en een emmer. Dickon merkte op dat hij als kleine jongen ook ooit eens zo gevist had. Toen Kelly vroeg of hij ook een vis had gevangen, schudde hij zijn hoofd met een treurige blik. Er hadden geen vissen meer gezeten in het kleine slootje achter zijn grootvaders huis. De jongens zagen eruit alsof ze net uit bed gevallen waren, hun haar stond alle kanten op en ze keken de wagen met grote ogen na.

Eigenlijk wilde Kelly wel weten hoe iedereen op deze wereld op hetzelfde moment kon weten wanneer het slaaptijd was, terwijl er geen zonsondergang was. Misschien hadden ze klokken? Wat echter niet verklaarde hoe het dierenrijk zich ook kon houden aan de tijden. Ze hoorde nu namelijk steeds meer gezang en getjilp, wat er een uur geleden nog niet was geweest.

Ze trok haar benen omhoog en liep wankelend door de wagen heen naar de voorkant. De bok, zo had Kalel het genoemd. Dickon zat naast de bestuurder en kennelijk waren ze in een geanimeerd gesprek verwikkeld.

De Nieuwe Wereld 1: ElodieLees dit verhaal GRATIS!