TANITIM

3.6K 98 37
                                    

KORE'DEKİ AYAK İZLERİ 


Hasta Bir Genç Kızın Kore'sine Kavuşma Hikayesi 


Önce bir adım attı Jülide Kore sokaklarında. Ardından aldığı derin nefesi bıraktı havaya. Ve en sonunda bir damla gözyaşı karıştı toprağa. Jülide sessizce gökyüzüne baktı ve fısıldadı: Beni sakın unutma Kore. Unutmayasın diye tüm izlerimi bıraktım sana...

Geride çok şey bırakmıştı Jülide attığı her adımda. Mesela doğarken annesini bırakmıştı hatırlamayı bile başaramadığı bir hastane odasında. Biraz daha büyüyüp hastalandığında neşesini bırakmıştı bu sefer hatırlamayı bile istemediği bir başka hastane odasında. En büyük kaybı saçlarıydı Jülide'nin saklamayı bile akıl edemeyecek kadar acı içinde gidişini izlediği. Neşesini arıyordu dünya üzerinde, her saniye yanında taşıyordu korkularını ve bir de Kore'ye gitme hayalini. Kore'deki Ayak İzleri hayata sımsıkı tutunanların hikâyesi. Tutkuyla hayallerine bağlananların, asla pes etmeyenlerin hikâyesi. Savaşanların ve daima kazananların. Hiç vazgeçmeyenlerin. Jülide'nin hikâyesi Kore'deki Ayak İzleri. Biraz benim... Biraz senin... Ve umudunu hiç kaybetmeyenlerin...


***

Herkese merhaba, 

Bildiğiniz üzere Kore'deki Ayak İzleri 2019 yılında yazmama, 2020 yılında çıkmasına rağmen 2022 yılının sonunda gerçek bir hikayeye dönüştü. Kitabı yazdığım sıralarda kaybettiğim annemin hastane sürecinden, başında aylarca bekleyen babamın hikayesinden ve annemi kaybettikten sonra hissettiklerimden esinlenerek yazmıştım. Kitabın içindeki resimleri hiç görmediğim insanları hayal ederek çizere anlattım ve ortaya da bu resimler çıkmıştı. Geçenlerde Hojusara ve Hyunvlog youtube kanallarının sahiplerinin aşk hikayesinin videosu viral oldu. Videoyu bana gönderen okurlarımla birlikte çok şaşırdık. Çünkü kitaba iki sene önce çizdirdiğim resimler ve kişilerin hikayesi neredeyse birebir aynıydı. 

Hala o kadar şaşkınım ki, birilerinin geleceği tahmin ettiğim ve kaderi şekillendirebildiğim yorumlarını okuyup, "Yok artık!" diyorum ama evrendeki kadersel düzene de inanmadan edemiyorum. 

Bu kitap hakkında tek bildiğim içinde annem olduğu için inanarak, ağlayarak ve hissederek yazdığım. 

Kitapta Seo'ya çok az yer verdiğimi düşünerek kitapta bazı değişiklikler yaptım. Eklediğim yeni bölümler sadece burada olacak. Kitabı bir gün yeni düzenlediğim haliyle çıkarırsam buradan duyururum.

Jülide ve Seo'nun hikayesini yıllar geçmesine rağmen hala unutmadığınız için minnettarım.<3

Bana her zaman destek olduğunuz için tekrar, tekrar ve tekrar teşekkür ederim. Yeni hikayelerde görüşmek üzere. <3

KORE'DEKİ AYAK İZLERİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin