Chapter 5 - ''Just Married''

10.2K 420 87
                                    

Znao sam. Tačno sam znao. Ono Liamovo prihvatanje mog i Stephinog odnosa nije bilo bezralzožno. Znao sam da tu postoji nešto više. I pitao sam ga. Prvo nije želeo da priča o tome, ali je na kraju priznao. Upao je u moj stan i sve pretražio. Da bi na kraju stigao do mog lap-topa. I pročitao mali deo moje knjige.

Ne da sam hteo da propadnem u zemlju kada mi je to rekao. Ali je na svu sreću preskočio.. one.. delove. I dok mi je prepričavao šta je radio, bojao sam se da će svakog časa ustati i prebiti me. Strepeo sam.

Ali onda... Potpuni preokret. Samo mi je rekao da će mi pomoći. Pomoći će mi da osvojim srce one male buntovnice i da je naučim da voli. Njen brat, koji se sve do nedavno borio svim silama da ne dođe do bilo kakvog višeg kontakta među nama, sada je na našoj.. pa mojoj strani i nudi mi pomoć.

,,Pročitao sam koliko je voliš, Harry. Ono što si napisao i što si ukucao.. to ne može da bude napisano tek tako. To mora da dopre iznutra, iz najdubljeg dela naše duše i našeg srca. I tebi je to pošlo za rukom. Samo još da ti pođe za rukom da je osvojiš. I hoćeš, Harry. Ali mi obećaj nešto. Nemoj da odustaneš. Biće teško. Ali kada te bude zavolela.. voleće te jako, svim svojim bićem. Nemoj je povrediti, Harry. I još nešto. Ne uživaj u lovu. Uživaj u ulovu.''

,,U redu.''

,,Obećavaš?''

,,Obećavam.''

Harry Styles.

,,Okej, ljudi. To je to.''-Liam kaže preko slušalica. ,,Svi su na svojim mestima?''-on pita i svi daju potvrdan odgovor. ,,Brook, Niall? Dajte znak.''

,,Samo sekund.''-Brook se javlja. ,,Steph. Kreni.''-ona kaže i ja odmah ustanem sa barske stolice. Ostavim novac šankeru i krenem ka izlazu iz hotela. Skrenem desno, ka parkingu i kada dođem do vrata na koja treba da uđu oni čuvari, njih nema.

,,Nema čuvara.''-kažem u slušalicu i okrenem se malo oko sebe.

,,Dođavola!''-Liam opsuje.

,,Ne vidim ih na kamerama.''-Niall doda. ,,Steph, ostani gde jesi i izvadi mobilni, pravi se da radiš nešto na njemu. Louis, ostani na svom mestu.''-Niall daje instrukcije i ja radim kako kaže.

,,Jel ih vidiš?''-Liam pita.

,,Ne.''-kažem.

,,Ja ih vidim. Pojaviće se na uglu, levo od tebe, Steph.''-Liam kaže i koliko se okrenem, oni se pojavljuju.

,,To je to.''-Brook kaže. ,,Louis, spremi se, krećeš za par sekundi.''-ona doda. Ja se okrenem i pogledam oko sebe. Čuvari su na 10-ak metara od mene. Kada se približe još malo, čujem jedno ''hej'' iza mene i kada se okrenem, vidim Louisa da trči ka meni. Uzima mi mobilni iz ruke i otima pismo torbicu.

,,Ne!''-povičem.

,,Hej, ti!''-čujem dubok mški glas i kada podignem glavu, čuvari trče ka nama, a Louis se se pravi da me gura, nakon čega ja padam na beton.

,,Pomozite mi!''-vičem.

,,Trči za njim! Ja ću se pobrinuti za nju!''-jedan čuvar viče drugom.

,,Harry, Liam, krenite.''-kažem brzo u slušalicu i okrenem se ka čuvaru koji meni prilazi.

,,Jeste li dobro, gospođice?''-on pita i pomogne mi da ustanem.

,,Kako mogu biti dobro kada sam upravo pokradena?!''-histerišm.

,,U redu je. Moj kolega će stići tog lopova.''-kaže mirnim glasom dok se ja pravim da se čistim. Još su me naterali i haljinicu da obučem!

,,Ne, neće. To kažete samo da biste me utešili!''-nastavljam, a on krene da nešto kaže, ali ga prekidam. ,,O ovome nikome ni reč.''-dignem prst ka njemu. ,,Neću proći obuku ako se za ovo pročuje.''-kažem.

YOU CHANGED ME (Harry Styles II sezona)Where stories live. Discover now