°•Prolog•°

187 19 3
                                    

Zzap !

Tali dilibas tepat kearah pinggang seorang perempuan,gaun putihnya sudah kotor dengan debu tanah,darah dan juga sedikit terkoyak

"Ergh"erang perempuan tersebut,darah yang terkeluar dari hidung dilap

"Kurung dia!Kalau esok dia masih melawan,beri dia hukuman"arah seorang pengawal istana

"Baik !"perempuan tersebut diheret

Itulah dia hukuman untuk para gundik diraja kalau mengingkar arahan King Eric Loiuse

Tubuh perempuan itu dicampak dengan kasar dan terus pintu bilik kurangan ditutup dan dikunci semula

"Melisa"seorang perempuan seumur dengannya mendekati Melisa yang terbaring lemah

"Kau tak jalankan tugas kau lagi?"tanya perempuan tersebut,Lucy

"Kenapa saya perlu ikut arahan orang tua tu Lucy,dah lah tua tak sedar diri tu nak-"mulut Melisa ditekup,Lucy menggeleng kecil

"Takkan kau sanggup kena hukum sampai macam ni"Lucy memandangnnya dengan tatapan penuh simpati,kotak ubat diambil dan dia menyapu ubat di bahagian luka Melisa

Baju belakang milik Melisa dikoyakkan sedikit dan disapu ubat luka dengan berhati-hati

Melisa langsung tak berdesis sakit mahupun merengus

Rasa sakit dalam diri dia dah lama mati sejak di bawa ke istana yang kejam dan menakutkan ini

Dia hanya termenung memandang bilik kurungan bawah tanah itu dengan pandangan kosong

"Melisa"tubuh Melisa dipusingkan,Melisa memandang raut wajah Lucy

"Kau jangan terfikir nak lari dari sini,aku dah 2 tahun terkurung kat sini,langsung tak dapat lari keluar dari neraka ni"Melisa mengeluh

"And,sekali sahaja aku minta tolong jangan ingkar arahan King Eric.Aku tak kuat tengok kau terluka macam ni"lirih Lucy bersuara

Melisa menunduk

Lucy rakannya baiknya selama dia terperangkap dalam dunia ni,Lucy dibawa secara paksa ke istana 2 tahun lepas dan mereka berdua berjumpa di sini semula 1 tahun yang lepas

"Fine"balas Melisa singkat

Suasana menjadi sunyi.Tak lama datang beberapa dayang diraja

"Kami kena bersiap untuk apa pula kali ni?"tanya Lucy,dayang tersebut menunduk

Memang dari segi pangkat gundik di raja lebih tinggi dari dayang,tapi bila lihat keadaan para gundik yang dikurung seperti haiwan buas,mereka rasa mahu mati

"High lord minta semua gundik berkumpul,itu sahaja yang saya dapat beritahu Lady Lucy"Lucy dan Melisa memandang sesama sendiri

"Baiklah"

TBC

-♥️-

CAST:-

Jayden Louise/Park Jimin

Melisa Kim/Melisa Xander

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Melisa Kim/Melisa Xander

Melisa Kim/Melisa Xander

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

BTS

Want to continue?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Want to continue?

Yes or Nah

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

++Warning++

+95% jalan cerita ini daripada otak kecil author yang kentang ini dan 5% peratus di inspirasi oleh drama,movie dan buku

+Mungkin mengalami unsur 15 tahun ke atas

+Jangan terikut dengan bahasa kesat dan carutan yang akan ditulis dalam buku noob ni

+Cerita ini hanya rekaan semata-mata

+Baca pada masa lapang

+Penulisan macam budak darjah 1

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Enjoy !!

(OH)Cruel Kingdom|PJMWhere stories live. Discover now