3°c

931 177 60
                                    

phone yuhee berdering , lalu dia on kan phonenya , tertera nombor contact ...

Jeon Jungkook
+82-7690-****

accept | decline

yuhee mengambil keputusan untuk mengangkat panggilan dari jungkook

anyeong , cik yuhee , ada apa call saya tadi ? maaflah tadi saya belum habis mesyuarat syarikat , sekarang dah tamat , kenapa ye ?

err boleh tak esok kita berjumpa ? saya ada benda nak sampaikan
pada encik di starbucks boleh ? saya belanja jangan risau

boleh , kebetulan esok saya
memang freetime , tapi tak nak minum ? beer ?

tak , saya tak boleh minum jadi kita pergi starbucks kota itaewon , saya rapat dengan manager jadi esok kita jumpa di starbuck okay ? jam 3 petang

baiklah , esok kita jumpa , tapi yuhee , hal apa tu yang awak nak sampaikan ?

esok je aku bagi tahu kau , aku send location kat kakao okay ?

terus yuhee mematikan panggilan , lalu membuka aplikasi kakao dan send lokasi starbuck yang ingin ditujui kepada jungkook

lantas dia terus mendail nombor manager starbucks iaitu tuan lee

--------------


haa yuhee , kenapa call saya ?

tuan lee , nanti kosongkan kedai jadi tak ada sesiapa pun pelanggan masuk kedai esok  , saya betul-betul merayu ye tuan sebab saya ada date dengan boyfriend saya

baiklah , kalini saya tolong awak memandangkan awak selalu ambil order di kedai saya dan selalu rajin , saya tolong

kamsa hamida tuan ,

panggilan terus dimatikan , yuhee melepaskan nafas panjang sambil mengurut dada dan kepalanya





•••




[ 2:30 pm ]

yuhee mula menyiapkan diri untuk berjumpa dengan jungkook , handbagnya turut dibawa  , tak lama kemudian dia keluar dari kawasan apartment

sedang dia berjalan di bahu jalan , tiba-tiba ada seseorang dari belakang berlari dan meragut beg tangan yuhee

❝ yah sekya ! pulangkan balik beg aku !! ❞

yuhee lantas mengejar peragut tadi , mereka saling berkejaran sehingga melanggar orang ramai ,

peragut itu berlari menuju ke simpang empat dan kebetulan lampu isyarat untuk pejalan kaki hanya tinggal 10 saat ,

yuhee mula risau tidak sempat mengejar peragut itu , namun , belum sempat peragut itu melintas jalan , ada seseorang sempat menghalang peragut itu lalu menendang kuat kaki peragut

menyebabkan peragut tersebut tidak dapat bergerak kerana tersungkur , orang tersebut merampas beg tangan dari peragut itu

dan kebetulan yuhee tiba di kawasan simpang empat

❝ yuhee , lain kali hati-hati , orang jahat banyak berkeliaran kat sini ❞ ujarnya tersenyum

❝ ouh jungkook , terima kasih sebab tolong saya ❞










[ di starbucks ]

suasana cafe itu sunyi dan tiada orang melainkan pelayan dan tukang masak di dapur

❝ yuhee , memandangkan kita dah berjumpa ni , awak nak bincang apa dengan saya ? awak nak kerja di syarikat saya ? atau ... ❞ jungkook menongkat dagunya dengan tangan

❝... jadi yeoja chingu saya ? ❞ sambungnya lagi

❝ aniya , bukan sebab kerja atau jadi yeoja chingu encik , cuma saya nak bagi balik barang encik yang tercicir semalam ❞

yuhee mengeluarkan diary berwarna merah itu dari handbagnya lalu hulur pada jungkook

riak wajah jungkook 100% berubah seperti cuak , matanya terbuntang luas memandang yuhee , namun jungkook cuba menenangkan dirinya lalu bertanya

❝ m-mana kau jumpa diary ni ? ❞

❝ encik tercicir masa nak turun lif semalam , jadi saya simpan dulu , nasib baik saya ada nombor telefon encik ❞

❝ jadi , kau dah baca ? ❞

yuhee mengangguk lemah

❝ jangan risau , saya takkan bagitahu sesiapa pasal diary encik , ianya mesti ayat lakonan kdrama thriller , nampaknya encik suka cerita seram , saya pun minat cerita misteri dan seram ni ❞

jungkook hanya membisu namun pandangan matanya melihat yuhee tajam

❝ saya balik dulu , ada hal lain yang saya nak buat ❞  yuhee menunduk hormat sebelum dia keluar dari cafe starbuck itu

jungkook mulai tersenyum sinis , lidahnya menolak pipi dari dalam , dia betul-betul terasa terancam dengan gadis itu

❝ kim yuhee , kau memang next target aku , tunggu ❞

[C] d i a r y  。short storyWhere stories live. Discover now