Hoofdstuk 35 - Trentacinque

10 2 0
                         

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰

Mio Dios = Mijn God 

dannazione = verdomme

ti amo = ik hou van jou 

sorellina = zusje

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰Bruno zegt: "Meer herinneringen ophalen aan onze kindertijd? Wil je dat?" Scorpia knikt en nestelt zich tegen Logan aan. Hij drukt een kusje op haar hoofd en leunt achterover, met zijn armen stevig om haar heen.

Ciro gaat op het puntje van de bank zitten en kijkt Dino aan. "Hoe heette die vriend van jou? Die helemaal gek op haar was?" Scorpia zucht en draait met haar ogen.

Dino grinnikt en zegt: "Chris. Scorpia had toen al een gemene rechtse."

Ciro zegt: "Scorpia was dertien, denk ik. Dus Dino en co waren zestien. Ik was twintig en studeerde bedrijfskunde. En Bruno bokste zich al rond de wereld. Ik kwam thuis voor het weekend, met een tas vol vuile was en toen ik de voordeur opendeed, zag ik een jongen met een bloedende lip en bloedneus naar buiten rennen."

Hij grinnikt even en vertelt dan verder. "Ik vloog naar binnen en wilde net Dino roepen, maar hoorde mamma in de keuken streng tegen Scorpia praten. Ze zei dat ze niet zomaar iemand een klap kon geven en dat ze zich als een meisje moest gedragen. Nou dat had mamma niet moeten zeggen, want toen werd ze helemaal woest en vloog naar boven." Ciro kijkt Dino aan en die vertelt verder.

"Ze trapte de deur naar mijn kamer open en schreeuwde tegen de twee vrienden die er nog zaten. Ze vroeg of we allemaal via de verrekijker naar haar hadden zitten kijken. En of ze het goed hadden kunnen zien. We werden alle drie knalrood en ze wilde ons net een klap geven, toen mamma binnenkwam."

"Mamma tilde mijn beide vrienden aan hun oor van de grond en sleepte ze naar beneden. Ze gooide ze zo uit de voordeur, zei dat ze smeerlappen waren en niet meer welkom in haar huis. Ik schaamde me dood en dacht dat het daarmee klaar was. Maar ik mocht mooi niet aan tafel komen die avond." Hij pruilt en kijkt naar de grond.

Scorpia giechelt en wijst naar Dino. Logan zegt: "Ik mis nog een stukje geloof ik. Hadden jullie echt met een verrekijker naar haar zitten kijken? En hoe kwam die Chris dan beneden bij Scorpia uit?"

Dino zegt: "Euh ja. Er zit een klein balkon aan mijn slaapkamer en ze lag beneden in de tuin te zonnen. In bikini. En Chris was al een jaar gek op haar. Hij zei altijd dat ze er veel ouder uitzag. En dat ze mijn echte zus niet eens was... Hij had die dag een verrekijker bij zich en werd helemaal wild toen hij haar in de tuin zag liggen. We hebben om de beurt gekeken. Hij besloot naar beneden te klimmen via de klimop. En wat er toen gebeurd is, weet ik niet. Ik weet alleen dat Scorpia hem op zijn gezicht geslagen heeft."

Ciro zegt lachend: "Ik weet het wel. Ze heeft het me namelijk verteld, nadat ik zei dat ik trots op haar was. Die gast dacht vanuit de bosjes naar haar te kunnen kijken, maar hij werd een beetje te enthousiast en ging in haar licht staan. Ze zag hem staan met zijn hand in zijn broek en heeft hem toen vol op zijn gezicht geslagen. Hij vertelde haar huilend dat ze allemaal naar haar hadden gekeken met een verrekijker. Ik durf te wedden dat die gozer nu nog niet met zichzelf durft te spelen." Ciro barst in lachen uit en Dino kijkt geschokt.

"Oh mios Dio. Dat heb ik nooit geweten. Ik kan je wel vertellen dat ik hem nooit meer zo over meisjes heb horen praten. Hij had altijd een grote bek. Maar echt vrienden zijn we ook nooit meer geweest. Smeerlap."

In De Schaduw ▸Where stories live. Discover now