I

172 5 2
                       

O noapte rece de iarna, soldatii stateau infrigurati pe zidurile fortaretei Hensey. Vantul rece rascolea fulgii de zapada. Totul parea sa fie normal. O noapte de garda pe zidul fortaretei, o blana destul de groasa in spate, o torta care sa il incalzeasca si ochii intre-deschisi ca sa nu ii poata intra fulgii de zapada in ei.

Era noapte cu luna plina, aceasta era in mijlocul cerului, iar Mory, unul dintre soldatii care statea de garda observa cum vantul incepea sa bata din ce in ce mai usor pana cand se oprea. Fulgii de nea s-au oprit sa cada din cer si s-a lasat o liniste sumbra, care il facea pe Mory sa ii fie din ce in ce mai somn. Acesta se sprijina cu coatele pe zid si inchide ochii.

La un moment dat, se aude un caine care latra...apoi se aud doi. Mory deschide ochii si aude cum din ce in ce mai multi caini latra, treziti brusc in toiul noptii. Acesta si cu inca cativa soldati decid sa coboare de pe zid sa vada ce se intampla, insa Mory se opreste imediat deoarece din afara fortaretei, din padure au inceput toti lupii sa urle...era ceva ciudat.

Mory ia torta care era langa el si o baga in zapada sa o stinga, deoarece lumina ii batea in ochi si nu putea vedea clar spre padure.

In cele cateva clipe in care acesta se uita spre padure curios, toti cainii si toti lupii au inceput sa urle. Ciorile, bufnitele si liliecii au inceput sa zboare haotic, semn ca sunt speriati.

Imediat apare un soldat care era de paza cu el:

-Am fost jos, cainii latra fara motiv, pe unul l-am impins cu piciorul insa a continuat sa latre catre cer.

Mory nu stia ce sa creada, in scurt timp, printre cei 10 soldati care erau de paza pe zid, au mai aparut inca vreo 20 sa se uite care e problema.

"Foc" Spune unul din soldati.

Din capatul cel mai indepartat al padurii care putea fi vizibil, se observa un punct rosu ce parea a fi foc. Lucrul cel care inspaimanta soldatii nu era focul, fiindca au mai vazut incendii in padure, erau inspaimantati de cat de repede creste acel punct.

Din ce in ce mai multi soldati veneau pe zid si priveau cum micul punct rosu devenea imens.

-Nu stiu ce foc e ala, nu am mai vazut un foc care sa se raspandeasca atat de repede mai ales cand e iarna, merg sa verific. Spune un soldat, care era chiar fratele lui Mory.

-Vin cu tine! Spune Mory.

-Nu e nevoie, iau cel mai rapid cal si ma intorc de indata ce aflu ce se petrece acolo. Spune acesta care pleaca imediat in fuga.

Dupa putin timp de privit spre ceea ce a parea fi foc, se observa fratele lui Mory care a iesit cu un cal alb pe poarta fortaretei.Dupa ce acesta se face nevazut in padure, cainii au incetat sa latre, lupii au incetat sa urle, iar ciorile, liliecii si bufnitele au intrat la loc in padure, insa era ciudat fiindca ceea ce parea a fi foc inca nu disparuse, doar s-a oprit din raspandit.

"brrr" exclama unul din soldati.

Toti ceilalti se uita la el ca si cum i-ar spune din priviri "frigul e cea mai mica problema acum", iar apoi isi indreapta iar privirea catre padure.

Unul din soldati a inceput sa isi frece palmele, altul isi sufla aer cald in pumni.

Cu totii au observat la putin timp ca incepea sa fie din ce in ce mai frig.

-Ar trebui sa aduc mai mult torte! Spune unul din soldati.

-O idee buna! adu'. Spune altul.

-Sa aduci si niste mancare daca tot mergi! Zice cel care mai devreme a exclamat "brrr".

-Ar merge bine niste mancare acum! Spune Mory.

-Daca doriti asa mult mancare, veniti, eu aduc doar 2 torte! Spune acesta care mai apoi pleaca.

Scurta discutia le-a distras atentia de la padure, iar cand si-au indreptat-o iar asupra ei, au observat cum focul parea a fi acum iar ca la inceput, un punct.

A inceput iar sa ninga, vantul a inceput si el sa bata si devenea din ce in ce mai frig.

Insa frigul era cea mai mica problema a soldatilor, fiindca o lumina ce parea sa fie foc, a crescut iar apoi a devenit iar un mic punct, ceea ce ii infricosa.


Frigul continua creasca, vantul era din ce in ce mai puternic si ningea din ce in ce mai tare. Insa lucrul care i-a facut si mai confuzi a fost ca punctul luminos a continuat sa scada in intensitate pana a disparut.


Soldatii au continuat sa stea acolo asteptandu-l pe fratele lui Mory. Insa luna aproape apunea si venea rasaritul, dar fratele acestuia nu aparea.

La amiaza, ninsoarea s-a oprit, la fel si vantul insa tot era foarte frig iar cu totii tremurau si aveau fetele rosii.

Mory si cu inca cativa au decis sa coboare si sa mearga in padure sa vada ce s-a intamplat cu fratele sau.

Portile sau deschis, cei 5 calareti au iesit din fortareata si se indreptau infricosati spre padure.Dupa intrarea in padure, au vazut ceva inspaimantator. 


Era liniste, s-au dat toti jos de pe cal, calcand in zapada pufoasa.

Cu toii priveau infricosati, aveau parte de cea mai teribila imagine! Nimeni nu zicea nimic, priveau cu totii terifiati.Va continua...

Saga Of EndWhere stories live. Discover now