Adevărul

17 0 0
                                    

RECAPITULARE :) > rezumat capitole 1-9 <

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.


RECAPITULARE :)
> rezumat capitole 1-9 <

 Echaterina, o femeie palidă, cu trup slab, care încearcă să își crească cei cinci copii. Zilnic, face naveta din satul ei natal spre un orășel. Existența lor depinde de coacerea unor aluaturi la o brutărie, de către aceasta, sau de cerșitul celor mici, dar doar pentru un timp. 

Povestea începe într-o toamnă târzie, în care toți locuitorii micului oraș lucrează cu spor.
Pe lângă serviciul de la brutărie, Echaterin lucrează și pentru câteva bătrânele. Sophia, poștărița citadinului, e cea care, cu ultimele forțe contribuie la întreținerea lui Cati. În plus, din cauza stării de sănătate și ea, la rândul ei, avea nevoie de cineva. La fel, procedând și prietenele ei.
Fără înștiințarea bătrânei Sophia, în fiecare zi de joi a săptămânii, când ea e plecată, Cati își duce pe ascuns copiii să îi spele, din cauza lipsurilor sale sanitare. Casa lor fiind mai degrabă o șură părăsită, înconjurată de buruieni.
În cele din urmă, la un joc de bingo, una dintre bătrâne, Smirinda, se plânge de Cati, sesizând comportamentul ei față de ele. Sophia între timp, moare de boală grea.

 Echaterin renunță să mai lucreze pe ici pe acolo, doar pentru niște resturi și câțiva lei.
Împreună cu sora ei, Ophelia dar și cu copiii merg la târg pentru a vinde animale.  Aici un domn misterios pune ochii pe Cati. Ziua devine un adevărat succes pentru că acest Caesar, cămătar și proxenet, cumpără tot ce au surorile.
După asta, viața Echaterinei începe să capete o altă formă.
Într-un scurt timp acceptă să lucreze pentru Caesar, relația dintre ei devenind mult mai intimă. Astfel, cu greu se mai întoarce acasă. Ea rămâne însărcinată.
În alt plan, la fel de sărac, tulburat și chinuit, în capătul satului, fratele femeilor, numit și "nebunul satului", ducea în spate o viață mizerabilă.
Mai mult, îi chinuia și pe cei din jur. Locuia împreună cu mama lor, paralizată la pat. Totuși, femeile reușesc să o transporte la un azil, după, urmează o stare de disperare în care nebunul își mută pionul și dă foc casei Echaterinei.





😁 Mulțumesc mult de tot pentru feed-back-ul trimis în aceste multe zile în care eu nu am mai scris. Sper că va fost dor! ❤️
Ma găsiți și pe Instagram: https://www.instagram.com/georgiana_maria_gh11/, unde vă anunț când postez!
💋

Adevărul Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum