Hoofdstuk 30 - Trenta

11 3 0
                         

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰ 

sorellina = zusje 

fratello = broer 

ti amo = ik hou van jou 

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰De volgende ochtend gaat Dino's telefoon heel vroeg. Hij schiet rechtop en neemt half slapend op. Het is de dokter. "Goedemorgen Dino. Sorry dat ik zo vroeg bel. Maar Logan is wakker en redelijk helder. Scorpia huilt niet meer en is rustiger, maar is nog niet wakker geweest. Ik zou graag willen dat je even langskomt, dan kan ik met jou en Logan bespreken wat ik bedacht heb. Ik bel je zo vroeg, omdat Logan geweigerd heeft morfine te gebruiken, totdat we het besproken hebben. Hij wil helder blijven, maar valt bijna flauw van de pijn."

Dino is al half aangekleed en zegt: "Ik kom eraan dokter." Hij spoelt zijn mond met mondwater, terwijl hij van de trap loopt en doet de voordeur open. Hij spuugt het mondwater uit, stapt in de auto en rijdt naar het ziekenhuis.

Hij loopt de kamer in en kijkt Logan in zijn grijze ogen. Hij gaat naast Logans bed zitten en ziet de Schot zweten van de pijn. Hij wil net de dokter gaan halen, als hij binnenkomt. De dokter knikt naar Ricardo in de hoek en die zegt: "Morfine ligt klaar."

Dino draait zich naar Ricardo om en zegt: "Sorry. Goedemorgen." Ricardo knikt.

De dokter kijkt Logan en Dino aan en zegt: "Oké. Ik ben niet van plan haar te verliezen en heb de hele nacht aan een plan gewerkt. Ik zat te denken aan een comfortabel tweepersoons bed. Wat wel betekent dat we haar niet meer vast kunnen binden. Een eettafel en een lekkere bank. Een tv waar boksen op gekeken kan worden of filmpjes van Harley motoren. En de kamer vullen met foto's en voorwerpen die van haar zijn of bij haar passen."

Dino grijnst en de dokter legt verder uit. "Ik wil dat ze, zodra ze haar ogen opendoet iets ziet dat haar terug kan brengen. En voordat ze ze open doet, Logan hoort, ruikt en voelt. Daarnaast wil ik dat jullie als familie in deze kamer komen en doen wat jullie anders met haar zouden doen. Dus drinken, kaarten, tv kijken, wat dan ook maar. Ik heb namelijk een aantal testjes gedaan en ben ervan overtuigd dat ze ons bij vlagen hoort. En als er vertrouwde geluiden zijn, dan moet dat helpen."

De man kijkt even verdrietig naar Scorpia en zegt: "Ik wil haar het kalmerende middel via een infuus gaan geven, zodat we eenvoudig kunnen doseren. En zodat ik één keer per dag kan proberen wat er gebeurt als ze het niet meer krijgt. Dat blijven we doen, totdat ze rustig blijft en zonder dat spul kan. Want ze krijgt eerlijk gezegd nu zo veel van dat spul dat ze niet wakker kan worden."

Dino staart de dokter aan en zegt: "Potverdorie dokter. U gaat nog verder dan wij al bedacht hadden. Mijn dank is groot. Wat denk jij Logan?"

Logan vraagt: "Dat andere bed... Ik mag haar vasthouden?"

De dokter glimlacht en zegt: "Je moet. Hoe meer contact hoe beter. Zelfs euh... intiem contact zou kunnen helpen. Tot een bepaalde hoogte dan. Soms zelfs alleen intieme woorden al."

Logan bloost donkerrood en zegt: "Euh ja. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet denken. Maar ik ben voor. Ik zou nu wel graag die mor..." Hij valt flauw en Ricardo loopt naar het bed en geeft hem een morfine injectie.

Ricardo fluistert: "Eigenwijze Schot."

Dino grinnikt en zegt: "Ja, zeg dat wel. Maar onze beste kans om haar terug te halen, als je het mij vraagt. Die gast doet Rob Roy verbleken."

In De Schaduw ▸Where stories live. Discover now