Adio, California

1.9K 78 1

Era ziua cea mare. M-am trezit destul de devreme pentru ca avionul il aveam la ora 06:00 AM. Mi-am facut pentru ultima data patul in California si mi-am luat ramas bun de la casa, de la amintiri. Nu m-am putut abtine si am plans. Mama a incercat sa ma linisteasca. M-a impins afara din casa, am urcat in masina si am plecat. Eram in spate pe cand mama si tata vorbeau despre noul apartament din Bucuresti. Nu voiam sa plec. Nu cunosc pe nimeni acolo desi acolo m-am nascut. Am plans un sfert de ora in masina fara sa se auda prea tare. Am trecut prin fata casei lui Cody. Era becul stans. Probabil m-a si uitat. Dar eu pe el nu. Simteam un gol imens.

   Am ajuns la aeroport, din pacate. "pai cam asta a fost" mi-am spus in gand. Adio California! Si am urcat in avionul ala nenorocit care ma ducea intr-ul loc care nu imi placea. Am avut locul chiar langa o fata de 17 ani. La fel ca mine.

     -Buna, eu sunt Emma.

     -Buna! Aly.

     -Unde te duci?

     -Din pacate in Romania. Parintii ma obliga. Mi-am lasat prietenii, scoala, casa. Tot. Sunt foarte trista. Tu?

     -La fel si eu. Eu merg tot in Romania. Ei bine, singura. Nu i-am spus mamei ca plec. Am fugit de acasa. Iubitul meu sta in Romania. Defapt s-a mutat de o saptamana si nu mai pot rezista. M-am schimbat mult. Ce poate face dragostea din om.. M-am si drogat de suparare.

  -Ah. Nu cred ca trebuia sa faci asta!

  -Sa merg la iubitul meu sau sa ma droghiez?

  -Sa zicem ambele. Dar stiu ce greu e fara cineva aproape asa ca spun doar ca ai reactionat gresit drogandu-te.

  -Poate ai dreptate.
 
   Si am inceput sa dicutam aproape despre orice. Este o fata geniala.

  A fost cel mai lung drum din viata mea. Si cel mai urat, normal.

Intr-un sfarsit am ajuns. Am vazut noua casa defapt noul apartament. Pentru inceput mama a cumparat o garsoniera. NASPA!

   Stateam in aceeasi camera cu parintii mei! Aveam o baie care in loc sa fie cu faianta super moderna erau simpli, albi. Bucataria era foarte mica. Nu era nici masa. Trebuia sa mancam in pat cu farfuria in mana. Nu cred asa ceva.

  -Mama, unde dorm eu? Adica in ce pat?

  -In acelasi pat cu noi.

  -Ce? Mama pana acum aveam etajul separat iar acum avem acelasi pat?! Nu pot trai asa.

-Nu vei comenta . Aici vom sta toata viata. Poate in viitorul indepartat vom cumpara un apartament. Acum du-te in camera ta si fa ce vrei.

-Nu am o camera a mea, mama!

  -Atunci du-te in baie.

-E tata.
  -Atunci in bucatarie.

  -Mama! IN BUCATARIE?!

  -Atunci aici cu mine. Nu iti fie rusine.

  -Sa imi fie rusine, de ce? Stai putin, unde e dulapul in care imi pot pune hainele?

  -Pai momentan nu avem. Trebuie sa le lasi in geamantan.

  -Mama nu mai suport.

  -Ba sa mai suporti. Vei sta aici pana vei implini 20 de ani.

     Eram cea mai distrusa persoana. Nu aveam nuci macar un pat, o noptiera a mea. Stai putin, adica de Craciun voi sta aici inchisa in 4 pereti la propriu!? 

   Mi-e foarte dor de Cody. La fel si de Bella. Ok, Cody, cred ca m-a uitat deja. Trebuie sa traiesc cu parintii mei in acelati PAT!

*din perspectiva lui Cody*
 
   A plecat. De ce am fost asa de prost? Nu trebuia sa o insel. Acum probabil m-a uiat si e foarte fericita in Romania. Oh, as da orice sa vina aici si sa fie cum a fost, dar nu. Trebuie sa imi petrec Craciunul singur si trist.

  *Aly* Dupa o saptamana
   
   Iupyy a trecut o saptamana de groaza. Nu am fost la scoala pentru ca trebuie sa incep luni, adica saptamana viitoare. Am fost in aceasta saptamana cred ca de 40 de ori la magazinul din colt. Oamenii aici sunt reci, ori asa ii vad eu. Mi-e foarte dor de Cody..

   Am dormit cu mama si tata. Ce pot sa apun? Groaznic! Tata ma tot impinge la fel si mama. Da, dorm la mijloc, cel mai oribil loc de pe... pat.

M-am tot gandit la fel si fel de lucruri. Tata si mama erau plecati la munca. Stateam tot timpul singura. Nu mai spun ca nici macar televizor nu aveam. Nici laptopt, defapt aveam, doat ca nu avem wi-fi. Naspa, nu?

   Dupa 4-5 ore de procesat mi-a venit o idee geniala. Mi-am adus aminte de convorbirea mea cu Emma. Ea atunci a fugit de acasa pentru iubitul sau si asta am facut si eu.

  Am impachetat tot, haine, bani, geanta. Si am last un biletel pe frigider.

   "Dragi parinti, am fugit de acasa. Sunt in drum spre California. Spre noua mea viata. Voi stati linistiti aici, ma descurc singura. Voi sta acasa la Bella. Nu pot rezista aici. Adevarul e ca urasc Romania. Poate daca aveam prieteni nu o uram dar asa.. Ma plictisesc!!! Si apropo nu am de gand sa ma intorc aici. Voi fi bine, va promit. Promit ca va scriu cand ajung!Va iubesc! :* :* :* "
   
   Gata, am lasat si biletelul, am ajuns, am cumparat bilet si am asteptat avionul. Chiar cand trebuia sa ajunga mama si tata acasa, am decolat. Gata Romania, voi pleca la viata mea normala. Nu ma simt nici macar 5% bine aici.

     *Din perspectiva mamei*
 
  -Scumpo! Unde esti? Ti-am cumparat un balsam de buze. Cel care iti doreai din California! Scumpo? (mama) Iubitule unde e Aly? Iubitule?

    Atunci il vad pe sotul meu in bucatarie alb la fata si nu stiam de ce. Citea un biletel.

  -Doar citeste! (tata)
 
  Nu imi venea sa cred! Cum sa faca asa ceva? Nu credeam ca este in stare!

-Scumpule, plecam in California!

  -Stai, stai, stai! Biletul e foarte scump. Plus ca am cumparat o garsoniera, aici in Romania!

  -Aha, deci nu iti faci griji? Bine, plec singura!

  -Scumpo, nu. Las-o sa creasca. Daca va putea zbura singura din Romania in California atunci e pregatita pentru orice. A zis ca ne scrie, asteapta.

  -Bine.

   

   

  

Băiatul perfect  (finalizată)Where stories live. Discover now