Hoofdstuk 18 - Diciotto

10 1 0
                         


⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰ 

ti amo = ik hou van je
grazie = dankjewel
fratello = broer
vi amo = ik hou van jullie
bastardo = klootzak
sorellina = zusje
zia = tante
ciao = dag / hallo
sorella = zus
 

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰Scorpia voelt iets over haar lippen strijken en doet haar ogen langzaam open. Het is donker in de kamer en ze weet eerst even niet waar ze is, totdat ze de piepjes van de machines waar Logan aan ligt herkent. Het maanlicht schijnt op zijn gezicht en ze hapt naar adem als ze zijn grijze ogen ziet. "Logan? Ik droom zeker."

Ze hoort hem schor zeggen: "Jij bent een droom, Bonnie." 

Ze fluistert zijn naam en snikt. 

"Niet huilen, Bonnie." 

Maar ze stort volledig in en hij houdt haar stevig tegen zijn borst met zijn goede arm. Ze fluistert zijn naam weer en voelt met haar hand over zijn gezicht. 

Hij zegt: "Scorpia. Ti Amo."

Ze zegt snikkend: "Niet doen. Nu moet ik weer huilen."

"I love you, Bonnie." Hij grijnst een klein beetje en streelt haar over haar rug. "Sorry. Ik moest het gewoon zeggen." Hij drukt zijn lippen op de hare en zijn ogen glimmen in het donker. Hij zucht en drukt zijn voorhoofd tegen het hare.

Scorpia fluistert: "Ti amo, Logan. Ik kan niet zonder jou."

Logan zegt: "Mooi, want ik laat je nooit meer gaan." Hij kijkt naar zijn pols en ziet de schorpioen-armband. "Scorpia, wat is er gebeurd? Is Ciro..."

"Je bent een held, mooie Schotse man. We zijn allemaal oké. Je hebt Ciro's leven gered. En eigenhandig een groot gedeelte van Salvatores bende uitgemoord."

Logan ademt langzaam uit en zegt: "Ik kan me er niet veel meer van herinneren. Ik deed de deur open, zag Salvatore dood liggen en op de grond lag jouw mes. Ik heb het mes opgeraapt en naar Dino geschreeuwd dat hij moest zorgen dat je veilig was, omdat hij het dichtst bij de deur was. Salvatores rechterhand herkende me en op dat moment dacht ik als ik dan toch doodga, dan ga ik het ze fucking moeilijk maken. Alle klootzakken die jouw veiligheid in gevaar konden brengen gingen eraan. En ik wilde niet dat je je broer zou verliezen, nu hij aan jouw kant stond. Dat is alles wat ik nog weet."

Scorpia doet het lampje boven het bed aan en kijkt in zijn ogen: "En je hand?"

Logan zegt zacht: "Dat heb ik zelf gedaan. Ik heb met mijn vuist tegen de muur geslagen, nadat Salvatore me gefeliciteerd had met mijn overwinning. Je mag zelf verzinnen wat hij zei. Ik ga de woorden van die klootzak echt niet herhalen."

Ze pakt het flesje water van het nachtkastje en draait de dop eraf. Ze geeft hem voorzichtig een slokje en neemt er dan zelf ook één.

Ze voelt een koude rilling door haar lichaam gaan en zegt: "Ik wist niet dat je achtergebleven was. Ik ben flauwgevallen nadat ik Salvatore... Bruno en Dino hebben me naar het café gebracht."

Logan trekt aan het shirt dat ze aan heeft en zegt: "Dat verklaart je shirt."

Ze knikt en zegt verdrietig: "Toen ik erachter kwam dat jij niet bij me in het café was... En dat niemand wist waar je was... En toen Dino je vond, was je wild... en toen werd je maar niet wakker... en..."

In De Schaduw ▸Where stories live. Discover now