Hoofdstuk 10 - Dieci

42 1 2
                                    

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰ 

zia = tante 
ti amo = ik hou van jou  
bambina = kind / meisje  

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰



Pia — – –

Pia zit aan haar bureau met een kopje thee en denkt aan Logan. Hij maakt haar van slag en ze weet niet zeker of dat wel handig is. Zeker nu. Maar het is ook een fijn gevoel en ze zou dat best verder willen onderzoeken. Maar hoe leg je uit dat je voorlopig geen ruimte hebt voor zoetsappige gevoelens? Dat je eerst nog even iemand moet vermoorden?

Ze zucht en rolt haar schouders in een poging te ontspannen. Ze neemt een slokje van haar thee en kijkt naar de klok. Ze heeft nog een minuutje voordat de kinderen binnenkomen. Ze staat op om in de deuropening op 'haar' kinderen te wachten.

Lucas is als eerste binnen en knuffelt haar meteen. Pia lacht en knuffelt hem warm terug. Alle klasgenootjes volgen en als ze allemaal netjes in een rij staan, laat ze de kleuters binnen en zoeken ze allemaal een plekje. De tijd vliegt, terwijl ze voorleest, zingt en knutselwerkjes met ze maakt.

Als het pauze is rennen ze allemaal naar buiten, behalve Lucas. Hij staat naast haar bureau en wrijft ongemakkelijk in zijn handjes. "Juf Pia?" Pia leunt tegen haar bureau en probeert in te schatten wat Lucas gaat vragen. Hij ziet er heel zenuwachtig uit en staart naar de grond. "Is het echt niet erg dat ik geen papa heb?" Hij kijkt naar haar op met zijn grijze ogen vol tranen.

Ze gaat op haar hurken zitten en zegt: "Ik heb ook geen papa. En er zijn zelfs kinderen met een gemene papa of een papa in het buitenland. Jij hebt een ome Logan om de hoek, daar zijn denk ik een heleboel kinderen jaloers op."

Lucas fronst, denkt lang na en vraagt dan: "U heeft geen papa?"

Pia schudt haar hoofd en zegt dan zachtjes: "En ik heb ook geen ome Logan. Maar ik heb wel een lieve grote broer, dat is ook best fijn."

Lucas zegt: "U mag ome Logan best weleens lenen hoor. Hij is heel lief. Liever dan alle papa's in de hele wereld."

Pia schraapt haar keel en kijkt Lucas met tranen in haar ogen aan. "Dankjewel Lucas. Ga maar gauw spelen, ik kom er zo aan." Ze haalt even diep adem en pakt haar mobiele telefoon om Bruno een berichtje te sturen.

Hoi.
Heb jij misschien het telefoonnummer van Logan?

Het duurt niet lang of ze heeft al een berichtje terug met het mobiele nummer van Logan. Ze is verbaasd dat Bruno niet doorvraagt en typt meteen een berichtje naar de Schotse barman.

Ik mag je lenen van Lucas.
Omdat je heel lief bent.
Liever dan alle papa's in de wereld.
X Pia

Ze loopt naar buiten en ziet Thomas al op het bankje zitten. Hij schuift op en zodra ze zit, geeft hij haar een kop thee aan. "Ik hoop dat het nog warm is. Ik was wat vroeger vandaag. Hoe gaat het Pia?" Ze neemt eerst een slok van haar thee en kijkt Thomas dan afwezig aan. Thomas zegt zacht: "Je hoeft niet te liegen. Ik kan zien dat er van alles in je hoofd omgaat. En dat je het niet met me wil of kan delen. Dat hoeft ook niet. Maar ik ben er voor je, als je er wel over wil praten."

Ze glimlacht een beetje en zegt: "Dankjewel Thomas. Ik zal het onthouden. Ik kan er nu niet over praten, maar wie weet. Het is in ieder geval niet omdat ik dat niet wil." Thomas glimlacht terug en knikt.

In De Schaduw ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu