Hoofdstuk 9 - Nove

14 1 0
                         


⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰

sorellina = zusje

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰Logan — – –

Logan had de grootst mogelijke moeite om Lucas rustig te houden. De combinatie van zijn juf en pizza zorgden er voor dat hij door het café stuiterde. En als er geen klanten zijn is dat niet erg, maar de meeste klanten vinden dat kinderen niet in een café thuishoren. En hoe later het wordt, hoe vreemder de klanten en daar heeft hij Lucas liever niet bij in de buurt.

Hij heeft hem uiteindelijk in de keuken aan tafel gekregen. Daar zit hij nu een tekening te maken en Logan hoopt dat de vrouwen zo komen. Hij hoort de deur rinkelen en zijn zus lachen. Hij kijkt even naar Lucas, die heel geconcentreerd aan het tekenen is en loopt dan de keuken uit.

"Lex, Lucas zit aan de keukentafel. Hij stuiterde door het café, maar hij zit nu te tekenen."

Lexy loopt met de pizza's richting de keuken en zegt: "Ik dek wel even tafel met Lucas. We hebben de pizza's van Pia's oom gekregen."

Logan kijkt Pia vragend aan en zegt: "Zo is het natuurlijk geen bedankje."

Pia lacht en zegt: "De volgende keer mag jij meneer Gentile ervan proberen te overtuigen dat je er voor wilt betalen, oké?"

Er glimt iets in zijn ogen, als hij vraagt: "De volgende keer?"

Pia bloost en zegt: "Euh. Ja?"

Ze schrikken als ze allebei een stemmetje horen schreeuwen: "Juf Pia! Ome Logan! Eeeeten!" Ze schieten in de lach en Logan leidt haar naar de keuken.

Ze gaan zitten en Lucas kijkt naar zijn juf met grote ogen: "Ohhh, het is weer heel kort. Mooi!"

Pia lacht naar hem en zegt: "Dankjewel, Lucas."

Logan fluistert: "Ja, heel mooi. Ook makkelijk met de helm." Pia bloost en kijkt of Lucas en Lexy het gehoord hebben, maar die zitten samen te kletsen. Ze kijkt Logan aan en knipoogt naar hem. Logans mondhoek trekt iets op en hij zegt: "Hmm, wat hebben we allemaal? Een Lucas pizza en Pepperoni en wat is deze Pia?"

Ze glimlacht en zegt: "Diavola."

Logan zegt: "Dat klinkt heet."

Ze grinnikt en zegt: "Dat is het ook. Salami, mozzarella en veel pepers." Logan pakt zonder twijfel een stuk en neemt een grote hap. Pia bekijkt hem geamuseerd en pakt zelf ook een stuk van de pittige pizza. Ze neemt een hap en blijft Logan aankijken, om te zien of hij deze pizza aankan.

Ze is zelf als kind immuun voor de hitte geworden, want overal zit knoflook en peper in als de Italianen koken. Maar Logan eet het met gemak op en pakt een tweede stuk. De bel aan de deur van het café rinkelt en Logan excuseert zich.

Pia pakt nog een stuk pizza en kijkt naar Lucas, die helemaal onder de gesmolten kaas zit. Lexy knipoogt naar haar en zegt: "Ja, pizza is het lievelingseten van Lucas. Dat kun je wel zien."

Lucas doet een poging om met een handdoek zijn gezichtje schoon te vegen en probeert naar zijn moeder te fluisteren. "Mama? Is het erg? Zie ik er lelijk uit?"

Lexy kijkt geschokt en Pia zegt: "Je ziet eruit alsof pizza je lievelingseten is. En dat is niet lelijk, dat is mooi." Ze knipoogt naar hem en hij grijnst naar haar. Hij neemt nog een hap van zijn pizza en Lexy kijkt Pia dankbaar aan.

In De Schaduw ▸Where stories live. Discover now