M.L 2.13

11.3K 1.1K 258
                                    

"Bana arkanı dönme Mısra.." Yalvarırcasına çıkan sesine karşılık yüzümü döndüm. "Dönme arkanı." Okyanusta kayboluyorum reis.

Yüzüme avuçlarını getirip "Kimse umrumda değil Mısra. Sen iyi ol, bana arkanı dönme. Aklımı alma benden. Sen iyi ol diye ben aklımı kaybederim ama sen kaybetme." diyor kahvelerinin en incilisinden.

Sağ elimi yanağına getirdim. Ne kadar kızarsam kızayım seviyorum ben bu adamı. "Aklımız yerimizde olsaydı böyle sever miydik reis? Gönlümün reisi ol sadece, tek ailem sensin. O zaman sende benim yuvamı yıkma. Lafımı dinle, lafını dinliyim Aykut."

İnciler değerlidir dünya üzerinde. Gerçeği herkesin boynunda yer almaz. Benim var. Ben okyanustan tek tek topladım o incileri. Kendi emeklerimle topladım.

"Lafından çıkanı siksinler amk. Gül yeter ki. Ağlama." Birgün sikicekler de, bakalım ne gün olacak.

İster istemez saçma bir gülüş çıktı dudaklarımdan. "Ağlayınca çirkin oluyorum diye mi ağlama diyorsun sürekli?"

Okyanus gülüşü geldi yüzüne. "Cık." dedi. "Her halinle güzelsin ama ağlama işte." Yalnız hala banyodayız.

"Senin her haline yandım da ağlamak senin karakterine uygun değil. Beni suçlu yapıyorsun."

"Zaten suçlusun. Bi sebep yokken ağlamam. O zaman bende bundan sonra seni ağlayarak yola getiririm ."

"Hayır! Seni ağlatmayarak yola gelirim." Şükür Allah'ıma.

Bu sefer kucağına alışına kızmayarak odasına götürmesine izin verdim. Yatağa bırakıp yanıma uzanırken telefonu çaldı. "Asil abi arıyor."

"Mısra uyuyor de. Konuşmak istemiyorum onunla şimdi."

"Onu da mı cezalandırıyorsun?"

"Daha ceza mı gördünüz siz be? Öldürmediğime dua edin ikinizi de." dediğimde gülümseyerek açtı telefonu.

"Efendim Asil abi. İyi, uyuyor hala. Olması gerektiği kadar da konuştuk, anlaştık." Nah anlaştık. Bok herif. Aşkında amk.

"Tamam, uyanınca söylerim arar. Sende." Gözümün içine baka baka konuştu iki piç. Telefonu kapattıktan sonra beni sol tarafa yatırmış olarak kendisi sağ tarafıma geldi. Koluma özen göstererek yanıma yattığında "Benim telefonum nerde Aykut? Almışlardı galiba.." diye sordum.

"Bilmiyorum, o an onu düşüncek değildim herhalde Mısra."

"Lan daha taksitlerini yeni bitirmiştim ben onun ya. Gitti telefonum."

"Alırız bir tane. Dert ettiğin şeye bak."

"He alırsın." diye terslediğimde o da beni tersledi. "Amk bak bana şöyle gider yapma. Canımı sıkıyorsun." Canımı sıkıyorsun..

"Aman be! Sanada bişey söylenmiyor!" Kızıyorum bok kafalıya. Kızarım tabi. Kızmamam için bi sebep yok. Her boka maydanoz oluyor.

"İyiysen çıkalım mı? Telefon alalım sana, hattını çıkarttıralım. Annenler arar belki." Eminim ararlar.

"Param yok." dedim. Yine kızdı. "Parasını sikiyim! Babam, benden hediye olsun dedi zaten bebeğim. Gidip alıcaz. Ben almıyorum merak etme. Aman benden bişey isteme!"

"İstemem. İstemiyorum. Alırım ben yine taksitle."

"Taksitine sokayım. İtiraz yok. Kayınpederine karşı gelinmez bizde." Kayınpeder.. Gülmeye başladım şimdide. Amk kafayı yedim ben kesin he. Var bende bi cozutukluk.

"Güldüğüne göre konu kapandı." dediğinde uzatmamak için kapattım. Çok meraklıysa alsın amk. Onun yüzünden gitti zaten cağnım telefonum. Alsın bana ne?

MESLEK LİSELİ (Kitap oldu)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin