Hoofdstuk 16.

2.9K 144 22
                                    

~Move on!~

16 mei 2016

Ik ben een puinhoop. Op de positieve manier dan. De laatste twee maanden heb ik keihard gewerkt aan school. De laatste schooldag hadden we afgesloten met botsauto's op het schoolplein. Daarnaast hadden we drie eersteklassers ontvoerd en de hele school vol gestrooid met confetti. Ze zullen ons niet snel vergeten daar.

Ook had ik een hoop nieuwe vriendinnen gemaakt. Aanvankelijk mocht ik de meisjes op school niet zo, maar sinds het gedoe met Luke, leken ze allemaal wel mee te vallen. Gelukkig houden ze niet zoveel van bands als 5 Seconds of Summer, dus dat kwam niet erg vaak langs in gesprekken. Mijn leven is veel beter geworden.

Nog een paar examens en dan ben ik klaar. Ik heb me uit de naad gewerkt en met resultaat: tot nu toe gingen alle examens super goed! Ik heb nog geen antwoord van de universiteiten, maar ik weet zeker dat als ik zo door ga, dat ok er wel kom.

Willem heeft me geweldig geholpen. Hij ga me bijles in de vakken, waarvan ik niks begreep en praatte veel met me. We zijn geen Friends-With-Benefits meer, ook niet na Luke. We zijn allebei volwassener geworden, denk ik. Willem heeft zelfs een nieuwe vriendin: Amy. Ze is super aardig en echt een type voor Willem. Hij is dol op haar en ik ben blij voor hem.

En 5SOS? Ik heb ze een beetje uit mijn leven gegooid. Ik heb al hun liedjes verwijderd en hun telefoonnummers ook. Soms zie ik nog wel eens iets langskomen over ze op internet, maar ik probeer er zo min mogelijk op te letten. Ze hebben vast de tijd van hun leven nu, maar het kan me niks schelen, want ik heb de tijd van mijn leven.

+-+-+

"Eef, wil je nog een drankje?" vraagt Amy.

"Graag! Kun je een vodka energy voor me maken?"

"Tuurlijk, komt eraan!"

Door mijn achtertuin klinkt dance muziek en overal staan mensen. We zijn klaar met examens en nu kunnen alle feestjes beginnen. Amy drukt een glas in mijn hand.

"Proost!"

We heffen onze glazen en tikken ze tegen elkaar aan. Binnen enkele seconden is mijn drankje alweer op. De alcohol brandt nog een beetje na in mijn keel, maar het voelt eigenlijk wel goed. Willem komt naast ons staan en legt zijn armen over onze schouders.

"Twee mooie dames!" roept hij met dubbele tong.

Amy en ik giechelen. Die gaat het niet redden vannacht. We gaan straks nog uit met een grote groep, maar als Willem zo door blijft drinken, moeten we hem zo meteen al afvoeren.

"Ga je lekker, Willy?" vraag ik.

"Ik ga hard, ik ga lekker, ik ga los en we doen het allemaal, ja we doen het allemaal." zingt Willem.

"Ik geef hem wel even wat water." zegt Amy en ik knik haar vriendelijk toe.

Dit feest kan echt niet beter. Ik sta in mijn zwarte hemdje met jeansshort en mijn favoriete hippie zonnebril te genieten van het heerlijke weer. Overal om me heen staan mensen te dansen.

Waarschijnlijk ben ik geslaagd voor mijn eindexamen. Alles ging zo goed! Één ding weet ik zeker: Ik heb Luke niet nodig om gelukkig te worden.

Een nieuw nummer begint en ik dans mee met de meisjes op het terras. En dan klinkt er een ander nummer keihard over de muziek heen...

Tu tudu tu tu tududududu...

Oh my God!


The Girl from the Music Store (Luke Hemmings fanfic, Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu