Hoofdstuk 2 - Neee

389 18 0
                                    

Als ik voor zijn deur sta denk ik nog even na. Zou ik dit wel doen of zou die kwaad worden. Waarschijnlijk wel.''Kan ik je ergens meehelpen?'' vraagt dan iemand.Ik draai me om naar de richting van de stem. En zie dan Claude daar staan en zeg dan zachtjes ''Uhm nee laat maar niks belangrijks.'' en sprint terug naar mijn kamer.

Als ik de deur open smijt loop ik naar het bed toe en schop er tegen. ''AUUW" geen goed idee, geen goed idee Katy. En grijp naar mijn voet. Onthoud niet tegen het bed aan schoppen.

En neem dan mijn koffer onder het bed uit. En maak die open. Als eerste begin ik mijn toiletspullen eruit te pakken en en leg ze in de badkamer. Als ik dat heb gedaan begin ik aan het ergste. Mijn kleren, ik trek ze allemaal uit me koffer en leg ze op bed. En begin met opruimen dit gaat nog lang duren.''pffff.''

Als uiteindelijk alles er in heb zitten ben ik helemaal bezweet.En voel me vies en loop dan naar de kast en trek er een pyjama, handdoek,ondergoed en slofjes uit. En loop naar de douche toe.Als ik me kleren uit heb stap ik de douche in en laat de warme waterstralen over me heen glijden.

Mijn leven helemaal verpest, waarom heb ik niet gewoon naar Charles geluisterd. Waarom, door dit stomme gedoe van mij ben ik Sarah verloren ofja. Eigenlijk was ze niet eens een echt vriendin. Toen ik haar belde en haar vertelde dat ik blut was zei ze meteen dat ze niks meer met me te maken wou hebben. Ik heb gewoon nu letterlijk niemand meer. Mijn moeder is gestorven toen ze beviel van mij. En andere famillie leden leven ook al niet meer.

"Mevr.Rutherford u moet opstaan u dienst begint om 9:00 en het ontbijt staat al klaar dus u kunt zo aanschuiven.''hoor ik dan iemand op de gang zeggen. Waarschijnlijk Claude.

Gisteravond ben ik meteen inslaap gevallen na het douchen. Wat me best wel verbaasd aangezien het bed zo hard is. Als ik onder de deken uit kruip zie ik een brief op het nachtkastje liggen. Ahhjaa dat waren de instructie's en lees ze ff snel door.

Beste Mevr.Rutherford,

Wij verwachten u iedere morgen onder in de kleedkamer om 9:00 in uniform en alles.

Ontbijten kunt u in de zaal naast onze kleedkamers.

Iedere dag krijg je een nieuw rooster waar in je opdrachten staan. En uw werkt van 9 tot 6 uur .

mvg. De poetsploeg

Oke dus ik moet opschieten aangezien het 7:00 is. Ik sprint naar de badkamer en doe snel wat tandpasta op mijn tandenborstel en steek hem in me mond . En probeer dan met mijn andere hand mijn haar te kammen. Als ik klaar ben doe ik snel mijn haar in een knotje en doe een klein beetje make-up op. En loop naar de kledingkast en haal het uniform eruit en trek hem aan. Dan hoef ik dat niet meer bij de kleedkamer te doen en sprint dan naar de lift. Als ik eindelijk in de kelder ben loop ik rustig naar de eetzaal.

En schuif aan. En smeer een boterham met jam. Daar had ik nu echt zin in. Als ik klaar ben check ik even de tijd op me gsm. Omg het is al 8:50 ik moet opschieten en sta op en loop naar de kleedkamer.En zie dat er al verschillende mensen al klaar zijn en ga er bij staan.Na een tijdje komt een vrouw aangelopen. Als ze dichterbij is zie ik dat het de begeleider is.

"Oke, we hebben een nieuwe collega. Ze heet Katy Rutherford. En hier zijn jullie roosters jullie mogen beginnen'' zegt ze dan terwijl ze mij naar voren duwd. En daarna de roosters uitdeelt.

Als ik me rooster heb zie ik dat ik moet beginnen bij wat, nee dit ga je niet menen. Het kantoor van M.Wallhouse. En daarna de keuken en dan zou mijn dienst klaar zijn. Dus neem ik een poetswagentje.

So Let's start.En loop naar de lift en druk de knop van de 1ste etage in.Als de deuren weer opengaan stap ik naar buiten en loop naar het kantoor. Als ik voor de deur sta klop ik voorzichtig op de deur en wacht af dat iemand me binnen laat.

''Ahh je bent er, je kunt direct beginnen en trouwens wil je ook ff lief zijn en mijn papieren op mijn bureau opruimen. Ik heb daar vandaag even geen tijd voor.'' zegt hij streng als hij de deur opent. En loopt daarna direct terug naar zijn stoel.

Oke waar zal ik beginnen . Uhm zal ik begin- nee uhm ja met afstoffen. En pak de afstofborstel uit de wagen en begin vlijtig te poetsen.

na een paar uurtjes poetsen.

''Uhm Katy wat zie ik hier?'' zegt William met een verschrikkelijke grijns op zijn gezicht. Hij is al een uur bezig met alles af te kraken wat ik doe. En zeg dan maar beleefd ''Meneer dat is en stofje wat rond zweeft ik zal hem weghalen.''. Dit is echt vreselijk als of ik er iets aan kan doen dat er stof door de lucht heen zweeft. En vang het stofje dan.Terwijl meneer mooi staat te toe lachen.

En begin dan aan zijn bureau. Wat ik eigenlijk niet eens hoef te doen maar hij had er geen tijd voor. Terwijl hij gewoon al die tijd daar op een stoel gezeten heeft. Als alles netjes gesorteerd heb loop ik naar hem toe. ''Ik ben klaar mag ik gaan?'' vraag ik dan zachtjes waarop hij eerst na denkt en dan toestemming geeft. Yesss eindelijk weg hier. Als ik de deur uit ben ren ik naar de lift en ga weer terug naar de kelder aangezien ik naar de keuken toe moet. Terwijl de lift naar onder gaat zing ik zachtjes mee met het muziekje.

Als de deuren open gaan loop ik naar de keuken toe en zie meteen dat er een grote berg met afwas staat. Ohnee ik ben moe en heb daar geen zin in ik wil mijn bed terug in. En slapen en eten en alles behalve dit. Ik heb vandaag al genoeg gedaan. Maar begin dan toch de afwas te doen met veel tegenzin. Want ja ik heb al drie kwart van mijn dienst achter de rug. Dat beetje afwas zal dan wel lukken. Uhm... denk ik.

From rich to poorWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu