Hoofdstuk 2 - Due

105 6 2
                                    

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰

Er zullen een aantal Italiaanse woorden gebruikt worden in dit verhaal. 
Ik zal elk hoofdstuk beginnen met de gebruikte woorden en hun vertaling. 
Maar ik durf te wedden dat je dit verderop in het verhaal niet eens meer nodig hebt.

Ciao bella = Hallo schoonheid
mamma = moeder
sorellina  = zusje

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰



— – –

Ze legt de mandarijntjes op een schaal met een glimlach op haar gezicht en gaat aan haar bureau zitten. Ze heeft nog vijf minuten om van de rust te genieten en geniet van haar thee met haar ogen dicht. Ze hoort de vrolijk lachende kinderen buiten en luistert ernaar met een warm hart. Ze staat op en strijkt haar rode jurk glad, voordat ze naar de deur van haar klaslokaal loopt. Ze doet de deur open en gaat in de deuropening staan.

Zodra de voordeur van de school opengaat, hoort ze rennende kindervoetjes. Ze glimlacht naar haar 'eigen' kinderen als ze één voor één naar haar toe komen voor een knuffel. Zoals afgesproken staan ze keurig in een rij te wachten tot zij het lokaal inloopt. "Goedemorgen lieve kinderen. Wat fijn om jullie weer te zien. Zijn jullie klaar voor een nieuwe week?" De kinderen juichen en lopen achter haar aan het klaslokaal in om op een stoel in de kring te gaan zitten.

Ze leunt tegen de voorkant van haar bureau en wacht tot alle kinderen er klaar voor zijn. Ze kijkt door haar bril met het rode montuur naar de vrolijke gezichtjes van haar kleuters en begint de maandagmorgen met vertellen hoe haar weekend was. Ze vertelt over de Disney film die ze gekeken heeft en dat ze zaterdagochtend naar de markt is geweest, waar ze mandarijntjes voor de hele klas gekocht heeft. Vanaf dat moment delen de kinderen één voor één hun avonturen van het afgelopen weekend.

Als het pauze is, pakken ze allemaal een mandarijntje van de schaal en rennen het schoolplein op. Ze pakt zelf twee mandarijntjes en stapt naar buiten, op weg naar het bankje aan de rand van het plein. Ze gaat zitten en begint een mandarijntje te pellen. "Goedemorgen Pia. Ben je naar de markt geweest dit weekend?" Ze kijkt op en glimlacht naar haar collega en zegt: "Goedemorgen. Ja, wil je ook een mandarijntje Thomas?" Hij gaat naast haar zitten en zegt: "Heel graag. Ik heb een kop thee voor je meegebracht."

Hij bekijkt de vrouw naast zich van top tot teen. Ze is de perfecte juf, altijd herkenbaar aan haar 'kostuum'. Ze draagt altijd rode jurken, in allerlei stijlen en soms met een vrolijk patroon, maar altijd rood. Rode nagels, rode bril en rode schoenen. Daarnaast straalt ze pure liefde uit. Altijd kalm, altijd aandacht voor iedereen, zo iemand waar je meteen al je diepste geheimen aan vertelt. Of je nu vier of veertig jaar oud bent. Ze is knap, lief en goed in haar werk. Maar verder weet hij eigenlijk niets van haar. De keren dat hij haar mee uit gevraagd heeft kan hij niet meer op één hand tellen, maar ze wijst hem altijd vriendelijk af.

 ⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰



S — – –

Ze loopt de sportschool binnen en knikt naar de eigenaar. Ze kleedt zich snel om in een zwarte sportlegging, zwarte sportbeha en hoge, zwarte gympen. Ze doet de oortjes van haar koptelefoon in haar oren en start de afspeellijst op haar telefoon. LL Cool J brengt haar in de juiste stemming met Mama said knock you out en ze loopt op de maat van de muziek richting de springtouwen. Ze begint te springen met haar blik op oneindig.

In De Schaduw ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu