Κεφάλαιο 20ο

447 53 8
                                    


𝐸𝓁𝑒𝒶𝓃𝑜𝓇


Όταν η Έλενορ ήταν μικρότερη συνήθιζε να αργεί αρκετά είτε επειδή το ήθελε είτε επειδή δεν την ένοιαζε τίποτα αρκετά ώστε να έχει το νου της. Όλη της η ζωή μέχρι την ενηλικίωση της και την εισαγωγή της στην Αστυνομική Ακαδημία της Νέας Υόρκης ήταν μία σειρά από ανιαρά πράγματα που επαναλαμβανόταν. Οι φίλοι της, τα μαθήματα της, οι δραστηριότητες της ήταν απλά τρόπος να περνάει την ώρα της σε μία ζωή που δεν ήταν ζωή. Η αληθινή της ζωή -εκεί που επιτέλους βρήκε τον εαυτό της και άρχισε να διαμορφώνει τον χαρακτήρα της- ήρθε τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης της. 

Σε αυτό το καινούριο ξεκίνημα επειδή το πρόγραμμα της πλέον περιλάμβανε πράγματα που νοιαζόταν για αυτά αποφάσισε να μην αργήσει ποτέ ξανά στην ζωή της. Σταδιακά σε αυτά τα πράγματα εκτός από την σχολή της και ύστερα την δουλειά της, προστέθηκαν οι συνάδελφοι της που με κάποιον τρόπο είχαν βρει ένα μικρό ράγισμα στην καρδιά της και είχαν εγκατασταθεί μέσα σε αυτήν. 

Εκείνη την ημέρα ήταν η πρώτη φορά που αργούσε η Έλενορ στην δουλειά της όχι για τα συνηθισμένα δέκα λεπτά που μερικές φορές τύχαινε λόγω κίνησης, αλλά για δύο ολόκληρες ώρες. Το προηγούμενό βράδυ από την κούραση είχε πέσει κατευθείαν στο κρεβάτι και είχε ξεχάσει να θέσει ξυπνητήρι οπότε την ξύπνησε ο ήχος του κουδουνιού της πόρτας. Όταν συνειδητοποίησε τι είχε γίνει η καρδιά της άρχισε να χτυπάει τόσο γρήγορα μέσα στο στήθος της που αισθανόταν ότι θα λιποθυμήσει από το απότομο ξύπνημα. 

Όμως εκείνο το πρωί το χειρότερο δεν ήταν αυτό · αυτός που χτυπούσε το κουδούνι στις δέκα το πρωί ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ο οποίος ήθελε να την ενημερώσει πως έπρεπε να του δώσει το νοίκι εκείνου του μήνα. Η Έλενορ λόγω των υποθέσεων της που έτρεχε πέρα δώθε στην μεγάλη πόλη πολλές φορές ξεχνούσε τις προθεσμίες και για αυτό ήταν υπεύθυνος ο αδελφός της. Όμως ο Νοέμβρης ήταν περίοδος διαγωνισμάτων στο σχολείο οπότε ήταν εύλογο ο Μάριο να ξεχνούσε κάποιες χρονιές τον συγκεκριμένο μήνα να την ενημερώσει. 

Ο ιδιοκτήτης φυσικά έδειξε κατανόηση όταν του είπε πως θα του έβαζε τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό αργότερα το απόγευμα διότι έπρεπε να βιαστεί να πάει στην δουλειά της και δεν τα είχε πάνω της. Μόλις όμως ο μεγάλος άντρας έφυγε και έκλεισε η πόρτα πίσω του κρύος ιδρώτας έλουσε την Έλενορ διότι θυμήθηκε που ακριβώς βρίσκονταν τα λεφτά για το νοίκι τα οποία ήταν ένα πραγματικά μεγάλο ποσό λόγω του υψηλού κόστου της ενοικίασης ακινήτων στην Νέα Υόρκη, στο στολίδι της Αμερικής. 

Πριν σβήσουν τ' αστέριαΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα