43 | Bogel

2.8K 66 6
                  

Luqman berlari mengejar kereta Dato' Razali namun gagal. Dia berasa cemas dan tanpa sedar air matanya mengalir lagi. Emosi Luqman tidak stabil dan dia betul-betul tertekan. Berkali-kali Luqman memaki diri sendiri kerana terlalu bodoh mengikut Liana pulang, kalaulah dia tidak ikut Liana pasti ini semua tidak berlaku. Kalaulah dia tidak bergantung pada Dato' Razali, ini semua tidak berlaku. Kalaulah dia tidak masuk penjara, ini semua tidak berlaku. Kalaulah..kalaulah.

Banyak perkara yang Luqman kesali dan dia muhasabah diri ketika menyorok dalam hutan sendirian. Berpuluh-puluh ekor nyamuk mengigit tubuhnya dan Luqman menangis sendiri. Dia tidak tahu apa yang perlu dia lakukan dan di mana dia berada sekarang. Bagaimana dia hendak pulang dan macam mana kalau dia ditangkap dalam keadaan begini. Entah berapa lama Luqman menangis dan duduk sendirian sebelum terdengar bunyi enjin kereta mendekati. Luqman cuba mengintai dan melihat kereta milik Dato' Razali. Dia terus meluru ke arah kereta tersebut dan membuka pintu. Sebaik saja masuk Luqman merayu-rayu pada Dato' Razali agar tidak melakukan perkara itu padanya lagi. 

"Sekarang bagaimana? kau masih nak lawan aku?" soal Dato' Razali yang kagum melihat Luqman masih waras selepas di tinggal lebih satu jam. 

Luqman menggeleng kepala.

"Kau akan dengar cakap aku kan, anjing kurap?" hina Dato' Razali

Luqman berdiam diri dan mengangguk perlahan.

"Bagus" Dato' Razali tersenyum puas lalu menyerahkan kembali pakaian Luqman

Lelaki itu segera memakai dan mengesat air matanya. Dia kemudian tunduk dan kemurungan. Kereta Dato' Razali kemudian memecut laju.

"Aku tak tahu macam mana kau kenal anak aku tapi ingat. Jangan berani ugut atau buat bukan-bukan kalau kau nak selamat" ugut Dato' Razali

Luqman mengangguk kepala lagi.

"Apa pun aku perlu berterima kasih dengan kau sebab simpan rahsia aku dengan baik. Ikutkan hati aku nak tinggalkan kau dalam hutan sampai esok tapi sebab kau tak bocor rahsia, aku kurangkan hukuman kau" tambah Dato' Razali

Luqman masih berdiam diri. Dia trauma dan takut. Tangannya mengaru-garu bekas gigitan nyamuk tadi. Perjalanan mereka tidak lama dan Luqman tidak bercakap sepatah pun. Dato' Razali menghantar Luqman sampai ke pondok pengawal dan Luqman naik sendiri ke rumah. Masuk saja ke dalam Luqman menuju ke bilik air dengan pakaian lengkap. Dia membuka pili air dan membiarkan air pancuran membasahi tubuhnya sambil dia berdiri tegak menutup mata. 

***

Luqman memeluk erat tubuh Fayyad yang kecil. Dia benar-benar rindukan budak lelaki itu. Fayyad menjerit gembira melihat ayahnya pulang membawa mainan kanak-kanak. Setelah lebih tiga bulan, Luqman akhirnya dibenarkan pulang untuk melawat anak dan isteri selama satu minggu. Ini adalah peluang untuk Luqman memenangi hati Rahimah semula yang sarat mengandung. Perut isteri mula membesar tapi pergerakkannya belum terbatas. 

"Lepas ni Fayyad ada adik untuk main sama-sama" kata Luqman

"Tak mahulah, Mainan ni Fayyad punya" kata Fayyad membantah

"Kenalah berkongsi. Fayyadkan anak yang baik" Luqman cuba memujuk

"Alaa" Fayyad menendang-nendang mainan dan mula menangis 

Luqman terkejut dengan sikap Fayyad yang mudah merajuk. Dia jarang bersama Fayyad dan perubahan budak itu ketara selepas Luqman meninggalkan dia. 

"Abang ni kenapa cakap macam tu?" tegur Rahimah yang memujuk Fayyad

"Dah-dah jangan nangis ya sayang. Mainan ni sayang punya nanti adik punya mama beli yang lain ya" pujuk Rahimah

Fayyad menerima pujukan itu dan mengesat air matanya. Dahi Luqman berkerut. Malam itu, Luqman duduk di atas tilam bersama Rahimah sambil mengurut bahu wanita itu.

"Abang nampak Fayyad sekarang macam lain sikit" luah Luqman yang kemudian turun ke kaki Rahimah dan mengurut kaki isterinya.

"Lain macam mana?" soal Rahimah

"Bila abang tegur sikit dia mula menangis" tambah Luqman

"Abang tu yang tegas sangat kat dia. Dia kan budak lagi" kata Rahimah pula

"Kita tak boleh terlalu manjakan sangat Fayyad tu" cadang Luqman

"Mana ada saya manjakan dia. Okey je budak tu saya tengok" Rahimah mula melenting

"Eh bukan abang salahkan sayang. Abang cuma risau kalau-kalau Fayyad tu membesar dengan sikap begitu. Takut nanti dia sukar bergaul kerana tiada sifat berkongsi atau bertolak ansur sebab selalu dimanjakan" jelas Luqman

"Senang je abang cakapkan? saya yang kena jaga makan minum dia. Mandikan dia, jaga dia masa sakit. Abang pula senang-lenang kat KL tu" luah Rahimah yang tidak puas hati

Luqman berdiam diri kerana tidak mahu memanjangkan perbezaan mereka takut nanti melarat. Selesai mengurut si isteri Luqman membaringkan Rahimah di sebelahnya.

"Sayang. Dah lama kita tak bersama kan?" kata Luqman

"Iya la abangkan kat sana, saya pula di sini" balas Rahimah seolah-olah tidak memahami maksud Luqman

"Betul tu. Tapi apa yang abang maksudkan. Sudah lama abang tak dapat bermadu kasih dengan sayang" tambah Luqman sambil mengucup pipi Rahimah

"Abang nak main malam ni ke? tapi sayang mengandung la" balas Rahimah

"Itu abang tahu. Abang cuma nak minta izin nak jilat sayang punya boleh?" pinta Luqman

"Huh? biar betul abang ni. Tak pernah-pernahnya abang nak jilat-jilat ni" perli Rahimah

"Yalah abang dulu tak pandai. Tapi abang nak cuba benda baru. Boleh?" pujuk Luqman

"Tapi itukan tempat najis. Kotorlah" tolak Rahimah

"Ohh..hurm takpelah abang tak paksa pun. Okeylah sayang tidurlah ye, mesti letih" Luqman mengalah kerana tidak mahu memaksa isterinya.

Luqman terus mengusap perut Rahimah sehingga wanita itu terlena. 

***

Slurpp slurppp

Luqman jilat tanpa henti. Setiap jilatan itu memberi nikmat yang berbeza pada penerimanya. Satu perasaan yang lain. Rasa berkuasa dan puas.

"Bagus..makin pandai kau menghisap ya anjing kurap" kata Dato' Razali ketika Luqman menjilat kakinya yang diselaput krim.

Sebaik saja Luqman kembali ke Kuala Lumpur, Syarikat Dato' Razali mengadakan sambutan hari lahir untuk salah seorang pekerja di jabatan pengurusan. Beberapa jenis kek ditempah dan Dato' Razali membawa sepotong kek ke biliknya. Bukan untuk dia makan, tapi untuk Luqman.

Masuk saja Luqman ke dalam bilik, dia melihat kaki Dato' Razali sudah pun memijak kek tersebut dan melenyek-lenyekkannya. Dato' Razali kemudian memanggil Luqman dengan jari telunjuk dan Luqman terus merangkak seperti seekor anjing yang patuh pada tuannya. Merangkak dan terus merangkak sehingga berada dekat dengan kedudukan Dato' Razali. Lelaki korporat itu kemudian mengangkat kaki di hadapan wajah Luqman. 

Luqman mengeluarkan lidah dan mula menjilat tapak kaki Dato' Razali. Segala krim dan kek bercampur di celah jari kaki lelaki itu dan Luqman menahan diri dari muntah. Semuanya perlu ditelan dan dia pasrah. Dato' Razali berpuas hati dengan kepatuhan Luqman yang tiada bandingnya. Tidak sia-sia dia keluarkan duit banyak untuk lelaki ini. Tapi hatinya masih belum puas. Ada sesuatu yang dia ingin dari Luqman.

"Nah! Ni kad keahlian gimnasium dekat dengan rumah. Lepas kerja kau terus ke sana dan cari orang bernama Amret" arah Dato' Razali selepas mencampak sekeping kad pada Luqman yang baru selesai mengelap mulut dengan tisu

"Daddy nak saya buat apa?" soal Luqman

"Amret akan jadi jurulatih kau untuk senaman angkat berat. Kau ikut saja apa rancangan dia. Aku nak kau ada otot yang besar dan badan yang tegap supaya aku lebih berselera nak jolok kau. Sekarang badan kau gemuk sangat, banyak lemak. Aku nak kau sado. Faham?!" tegas Dato' Razali

"Baik Daddy" Luqman patuh 

Dato' Razali tersenyum lebar. Akhirnya dia bakal memiliki seekor anjing sado yang patuh dan sentiasa sedia untuk memuaskan nafsunya. Hatinya puas. 


Bersambung..

MR. OTOT : MEMORI (Siri 3.1)Where stories live. Discover now