Kawan baru :)

4.1K 281 21
                                    

Apabila aku melangkah masuk ke kelas....... Alangkah terkejutnya aku!! Perempuan seorang lelaki 12 orang. Kenapa perempuan sorang je. "Selamat pagi cikgu!"kata Suho selaku ketua kelas 5s5 (taktahu nak buat kelas apa ). "Park Yura perkenalkan diri kamu kepada semua" kata Cikgu Hyuna dengan sopan. "Anyeonghasaeyo naega Park Yura imnida, awak semua boleh panggil saya Yura. Sila beri tunjuk ajar."kataku memperkenalkan diriku. "Yura kamu boleh duduk di sebelah Minah."sambil menunjukkan aku di mana Minah. "Anyeong, naega Bang Minah imnida  :)" kata Minah dengan gembira.

~Skipwakturehat~                             

"Yura kenapa awak tak rehat?"tanya Minah. "Macam mana saya nak rehat takde kawan?""Alaaaa..... Saya kan ade boleh rehat sama." Kata Minah."Terima kasih, Minah. Minah awak seorang je ke perempuan dalam kelas?" Tanyaku."Ade lagi lah Hyeri dan Sojin." Jawabnya selamba."Owh..... Siapa semua lelaki tu? Diorang berkumpukan ke? Saya  tengok diorang rapat je?" Tanya ku bertungkus-lumus menanya Minah. "Diorang berkumpulan nama kumpulan mereka Exo. Nanti kat kelas saya tunjuk kat awak."jawab Minah. Mereja berdua cepat-cepat makan (taklah cepat sangat).

~Skipdikelas~

"Wei korang aku rasa perempuan tu cantik lah. Tadi masa dia masuk mata aku tak berkelip-kelip tangok dia, dahlah comel." Kata Sehun. "Aku pun rasa aku dah jatuh cinta kat dia sebab tu aku menjerit." Kata Suho. "Apakata kita semua berlawan, siapa yang dapat dia. Ok." cadang Chanyeol. "Ok" kata Exo. Minah dan Yura pun prgi ke kelas. Minah mula memperkenalkan mereka. "Rambut merah tu Sehun dia suka dye rambut dia macam2 warna, yang pakai cermin mata tu Chanyeol, yang diam je tu Kai, yang mulut bentuk maxam love tu Dyo, itu Suho ketua kelas kita,itu Chen,Luhan,Kris,Lay,Xiumin,Baekhyun dan Tao." jelasnya panjang lebar. Dalam diam semua ahli Exo senyum melihat Yura. "Owh... Macam tu, awak ada kumpulan jugak ke?" tanyaku lagi."Ada. Nama kumpulan kami Girl's Day. Kami tak cukup orang. Hmmm... Boleh tak awak jadi ahli kumpulan kami?""Of Course. Saya pandai rap." kata Yura.

~Bersbung~√ watak baru Minah,Hyeri dan So jin. Mcm mana best tak cerita ni. Kalau best vote dan komen.

12 exo like me? (malay)Where stories live. Discover now