24

334 36 39
                                                  

"Wooji?"

"Huh?"

"Name Wooji appa yang bagi."

"Yang tu Wooji tahulah."
Wooji masih tidak melepaskan pelukannya dan meneruskan tepukan manjanya di belakang badan Wooseok.

"Wooji,appa takde sape-sape dah kat dunia ni.Kalau Wooji tinggalkan appa,appa lagi sanggup mati dari hidup sorang-sorang."

Wooji terkejut dengan kata-kata Wooseok.Dia melepaskan pelukannya dan memandang muka Wooseok.

"Appa,jangan lah cakap macam tu."
sambil mengelap air mata Wooseok yang masih mengalir dengan tangan lembutnya.

✓✓✓


"Selamat datang ke one day vacation by Ga Eun!!"
Ga Eun terlalu excited melampaui batas umurnya.Kalau diikutkan,Wooji yang sepatutnya berperangai sebegitu,tapi sebaliknya.

"Wooji,jum lah main pasir."
ajak Ga Eun.

Wooji tidak berkata apa-apa dan hanya membalas dengan senyuman.Dia duduk di tepi beralaskan pasir pantai sambil menikmati angin petang.

"Appa pergi eh?"
tanya Wooseok.

Wooji mengangguk.

Kelihatan dari jauh,Ga Eun sedang bermain-main air bersama Wooseok.Kemesraan mereka membuatkan Wooji mengomel seorang diri.

"Lovely couple,taik dia!

"Wooji-ah,sinilah!"
panggil Ga Eun.

Wooji menggeleng kepalanya sambil membuat muka.

✓✓✓


"Unni,Wooji nak pergi tandas."

"Okay,unni tunggu kat sini eh?"

"Ala,Wooji takutlah.Takde orang dalam tandas."

"Kalau camtu,unni jagalah kat pintu,kalau ade hantu masuk,unni belasah dia,okay?"

"Boleh gurau pulak."
Wooji memasuki tandas dengan langkah kakinya teragak-agak.

"Unni~"
sambil membuat muka comel.

"Takde papelah,masuk jer."

Jam sudah menunjukkan jam 10:00 malam.Kebiasaannya,memang tiada orang di waktu sebegini.Tidak hairanlah jika Wooji yang berani itu pun tiba-tiba boleh gerun dan takut kerana memang dia Ga Eun sahaja yang ada disitu.

"Ga Eun-ah!"

"Hah,Wooseok!"

"Penat tau aku cari kau,ingat dah kena culik."

"Mane ade."

"Buat pe kat sini?"

"Wooji nak pergi tandas."

"Ouh."

"Aku ade nak cakap something ni."

"Ape dia?"

"Kita cakap kat sana jom?"

"Wooji macam mane?"

"Alah,tak jauh pun."
paksa Wooseok.

"Yelah,yelah."

✓✓✓


"Sunyi jugak kan bila dah malam.Kalau tahu,tak payah jauh-jauh pergi sini.Pergi  Seoul sudah."

"Eleh,kau yang excited ajak aku ngan Wooji.Apa-apa pun,hmm,pasal tadi."

"Haah lah,terlupa plak.Kau nak cakap ape tadi?"

Calling Me Appa or Oppa?[Kim Wooseok]Where stories live. Discover now